• Καλησπέρα και από εμένα

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #128796  από Konstantinos
 Πέμ Σεπ 14, 2017 10:28 pm
Γεια σας και καλώς σας βρήκα!

Την προηγούμενη εβδομάδα, λίγο πριν κλείσω τα 39, διαγνώστηκα και τυπικά με ΣΚΠ μετά από τα αποτελέσματα και της παρακέντησης που μου έκαναν τέλος Ιουνίου.
Τότε μου δόθηκε και 5ήμερο σχήμα κορτιζόνης λόγω ενεργής ώσης που ξεκίνησε τον Μάιο, με έντονο μούδιασμα στην δεξιά πλευρά από τον θώρακα και κάτω, ως τα δάχτυλα του ποδιού, όπου δυνάμωνε σε πόνο, καθώς και το ίδιο στο αριστερό πόδι, συν άλλα ψιλά σε διάφορα σημεία.
Συμπτώματα είχα τουλάχιστον από το 2010, και ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, τα οποία απέδιδα σε δισκοκήλες οσφυϊκής και αυχένα που έχω ή τα αγνοούσα διότι ήταν σύντομα και παροδικά.
Τελικά βρέθηκαν 3 εστίες στο κεφάλι (η μία ενεργή) και μία ενεργή στον θωρακικό μυελό, η οποία έδινε και τα συμπτώματα. Σταδιακά βελτιώθηκαν τα συμπτώματα εκτός από τα δάχτυλα των ποδιών που επιμένουν περισσότερο.
Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησα και Copaxone 40 το οποίο επέλεξα λόγω μικρών παρενεργειών έναντι Ιντερφερόνης ή Aubagio. Στις 2 πρώτες ενέσεις δεν είχα καμία παρενέργεια.
Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες έχω και κάτι ενοχλήσεις στο δεξιό στήθος, ώμο, ωμοπλάτη και βραχίονα, καθώς και στο δεξί πρόσωπο, με αίσθημα φαγούρας, κούρασης και μυρμήγκιασμα, μαζί με μικρή αύξηση των παλιών συμπτωμάτων.
Ελπίζω να μην είναι νέα ώση στο καπάκι.

Καλή μας τύχη και πορεία με το λαχείο που μας έτυχε.
 #128801  από Στάθης
 Παρ Σεπ 15, 2017 10:17 am
Γεια σου Κωνσταντίνε, έμελλε η ζωή να φέρει και σένα στα τερτίπια της νόσου. Αλλά σαν μαχητές που όλοι είμαστε στην μάχη της ΣΚΠ, θα βάζεις πάντα το θάρρος και την δύναμη σου να μην την φοβάσαι και να την εκμεταλλευτείς στην βελτίωση πρωτίστως της πνευματικής σου ζωής.

Καλή επιτυχία με το Copaxone, ευχή μου να σου ταιριάξει, με γνώμονα ότι θα είναι ένα πέρασμα και μόνο, και ότι θα βρεις το τρόπο να τιθασεύσεις την πάθηση κάποια στιγμή με ποιοτικότερους εναλλακτικούς τρόπους.

Ευχή μου γρήγορα περαστικά με τα συμπτώματα, σαν από το 2010 έχεις νιώσει την περαστικότητα των συμπτωμάτων, συμβουλή να μην αγχώνεσαι περισσότερο από ότι αντέχει τον νευρικό σου σύστημα, και να ξεκουράζεσαι όταν πρέπει, να κάνεις κάποιες ασκήσεις κάθε μέρα, και η διατροφή σου να είναι στην πένα.

Καλή δύναμη Κώστα περαστικά και πάλι.
 #128809  από Konstantinos
 Παρ Σεπ 15, 2017 10:56 pm
Στάθη,
σε ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια και τις χρήσιμες συμβουλές.
Ένα όχημα έχουμε σε αυτή τη ζωή και είμαστε αναγκασμένοι να κινηθούμε με αυτό, όποιες βλάβες ή ελαττώματα - αδυναμίες και αν έχει.