• Μια φιλη απο τα παλια!

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #128795  από ΜΑΤΙΝΑ
 Πέμ Σεπ 14, 2017 9:23 pm
Γεια σας!Μπαινοβγαινω εδω μεσα,σχεδον βουβα,απο το 2007 που ειχα τα πρωτα συμπτωματα και τα ευρηματα στην μαγνητικη μου,δεν ειχα ομως διαγνωση.Και να που ηρθε κι αυτη η ωρα.Μετα απο σωρια συμπτωματων και μεταβολης της μαγνητικης(νεες εστιες συν μια ενεργη),παρακεντησης προσφατης που ειχε κατι να μας πει,παιρνω κι εγω μαλλον την πολυποθητη διαγνωση.Ο γιατρος μιλαει για καλοηθη μορφη,θεωρει οτι τοσα χρονια με παει καλα οπως με παει γι αυτο και δεν προτεινει αγωγη.Αυτο φυσικα με βρησκει κατι παραπανω απο συμφωνη!Μαλλον θα τα λεμε πιο συχνα απο εδω και περα!
 #128800  από Στάθης
 Παρ Σεπ 15, 2017 10:06 am
Γεια σου Ματίνα,

είναι πολύ σημαντικό για έναν γιατρό να αναγνωρίσει ότι υπάρχει και η καλοήθης μορφή, γιατί η ιστορία σου μάλλον αυτό δείχνει. Είναι πολύ συχνό να δίνουν αμέσως φάρμακα για το παραμικρό και αυτό τιμάει τον γιατρό σου που κρατάει μια εναλλακτική στάση, την οποία ευχή μου να εκμεταλλευτείς στο έπακρο.

Επίσης ευχή μου να μην σε ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα η νόσος και να μπορέσεις βρεις τον ρυθμό που θα την στείλει ακόμη πιο μακριά σου.

Καλή δύναμη Ματίνα :smile-muscle: :smile-flower:
 #128802  από ΜΑΤΙΝΑ
 Παρ Σεπ 15, 2017 1:27 pm
Καλημερα Σταθη,σε ευχαριστω για τα σοφα σου λογια θα τολμησω να πω,ειμαι νοσηλευτρια και καλως η κακως ειμαι εναντια στις αγωγες που δινονται για την παθηση μας.Αυτος ειναι κι ενας απο τους λογους που δεν ειχα διαγνωση απο το 2007 μεχρι και σημερα.Ειχα αρκετα ελαφρια επεισοδια (ημικρανιες,ιλιγγους και μουδιασματα) και δεν πηγαινα σε νευρολογο γιατι ισως μεσα μου φοβομουνα να ακουσω την διαγνωση.Ενα σοβαρο κινητικο επεισοδιο που κρατησε 4 ημερες με αναγκασε να ξαναασχοληθω με το θεμα,να κανω μαγνητικη και παρακεντηση και να λαβω πλεον και επισημα την διαγνωση.Δυστυχως εχει εδω και 3 σχεδον μηνες που με εχει τσακισει η νοσος και σωματικα αλλα και ψυχολογικα.Εχω συνεχη μουδιασματα και καψιματα,ενα μικροπροβληματακι στο ουροποιητικο,ικανα ομως να δυσκολευουν την καθημερινοτητα μου.Δεν ξερω γιατι ο ντοκτορ την χαρακτηρισε ηπια μορφη,εγω πλεον δυσκολευομαι αρκετα.Ειμαι σε διαδικασια αλλαγης τροπου διατροφης,αλλαγης στασης ζωης θα ελεγα.Μες την ατυχια μου ειμαι ισως τυχερη που συμφωνουν οι γνωσεις και οι αποψεις μου με τον νευρολογο οσο αφορα την αγωγη.Προς το παρον,για αργοτερα,δεν ξερω...