aeras21 έγραψε:Φιλοι μoυ,
εχει περασει ενας χρονος απο τοτε που διεγνωσθει με ΠΣ και εκανα τον καθιερωμενο ελεγχο μαγνητικης απεικόνισης εγκεφαλου και αυχενα. Εχοντας ηδη καταναλωσει 12 κουτια χαπιων tecfidera και εχοντας κανει στο πρωτο 3μηνο 2 3μερα κορτιζονης.Τα ποτελεσματα χαροποιησαν ιδιαιτερα τον γιατρο μου, διότι η απεικονιση ειναι σταθερη, χωρις καμια νεα εστια..Αυτο συνεπαγεται κατα τον γιατρο μου αποτελεσματικοτητα στη θεραπεια οποτε συνεχηση της.Εγω παλι εχω καποιες αποριες.Το οτι δεν εχω καινουργια εστια σημαινει οτι η παθηση ειναι σταθερη, αλλα τα συμπτωματα που εχω γιατι δεν εξαφανιζονται η τουλαχιστον να ηρεμησουν καπως;Τοβαρος μου εχει πεσει αρκετα, και η μυικη μου μαζα εχει μειωθει κατα πολύ, ο γιατρος μου λεει οτι δεν φταιει η σκληρηνση για την απωλεια κιλων.
Πολλες απορίες που δεν μπορουν να απανηθούν απο τους νευρολόγους....
Σαν περάσει καιρός και μεγαλώνουμε μέσα από την εμπειρία μας με το σώμα μας και την πάθηση, κατέληξα ότι η οποιαδήποτε χαρά, λύπη ή απεικονιστική κρίση του γιατρού δεν έχει καθόλου σημασία. Ο λόγος απλός,
όσοι είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρουν.
Το θέμα aera είναι ότι αυτός ο επανέλεγχος
έγινε για σένα από εσένα και μόνο για σένα. Οι ερωτήσεις σου είναι πέρα για πέρα αυτές που μόνο εσύ μπορείς να βρεις μια άκρη αργά η γρήγορα. Μετά από 12 μήνες πως είναι η κλινική σου εικόνα; Νιώθεις καλύτερα ή χειρότερα;;
Ερωτήσεις που αχρηστεύουν όλες τις μαγνητικές γιατί είναι η μόνη Αλήθεια, η Κλινική μας Εικόνα. Ποια είναι αυτά που θα μπορούσες να αλλάξεις και ποια αυτά που πρέπει να ενισχύσεις ή να διώξεις ώστε η κλινική σου εικόνα του χρόνου να είναι ακόμα καλύτερη. Διαίσθηση υπάρχει προς απάντηση της τελευταίας ερώτησης, τουλάχιστον προσωπικά το αισθάνομαι και βιώνω.
Ζύγισε τα πάντα στην καθημερινότητά σου, από τα φάρμακα μέχρι την ώρα που κοιμάσαι και ξυπνάς. Ο οργανισμός μας μιλάει διαρκώς, και εμείς πρέπει να τον ακούσουμε, όσο μπορούμε.
Ο γιατρός πιθανά να μας βοηθήσει μέχρι ένα σημείο, από εκεί και πέρα στα χέρια του όλος μας ο Εαυτός είναι επικίνδυνο.
Το οτι δεν εχω καινουργια εστια σημαινει οτι η παθηση ειναι σταθερη;
Η σταθερή απεικόνιση είναι ενθαρρυντική ψυχολογικά, πρακτικά δεν σημαίνει τίποτα.
Τα συμπτωματα που εχω γιατι δεν εξαφανιζονται η τουλαχιστον να ηρεμησουν καπως;
Αυτό κανείς δεν μπορεί να απαντήσει παρά μόνο εσύ. Πάσχιζε να βελτιώνεσαι κάθε μέρα με κάθε τρόπο πνευματικά, σωματικά, διατροφικά και μπορεί σιγά σιγά να δεις το θαύμα να ξετυλίγεται. Προσωπικά 7 χρόνια μουδιάσματα στα πόδια μου έφυγαν μέσα σε λίγους μήνες μετά από τεράστια πνευματική αφύπνιση και διατροφική, σωματική εγρήγορση.
Πάσχιζε και Δέξου να Αλλάξεις αυτά που σε βαραίνουν και δεν θα έχεις ανάγκη από μουδιάσματα, φλεγμονές και πόνους να σε κατευθύνουν.
Το βαρος μου εχει πεσει αρκετα, και η μυικη μου μαζα εχει μειωθει κατα πολύ
Η κορτιζόνη είναι γνωστό ότι μειώνει την μυική μάζα. Σαν πήρες 2 δόσεις των 3γρ, φαινομενικά έχεις επηρεαστεί λίγο από αυτήν, αλλά και πάλι λίγο επηρέασε. Επίσης το Tecfidera μπορεί να επηρεάσει αν ψάξεις στο Google "Tecfidera weight loss" θα δεις ότι πολύ ασθενείς έχουν παρόμοια εμπειρία. Δεν εμπιστεύομαι καθόλου τα καινούργια φάρμακα, και οι γιατροί δεν έχουν κανένα δικαίωμα να λένε "όχι" σε παρενέργεια αλλά θα πρέπει να το ψάχνουν το θέμα. Είναι καινούργιο φάρμακο τι στο καλό !! Τέλος ένα χεράκι το βάζει και το ψυχολογικό στην απώλεια βάρους, αφού δεν κοιμάμαστε και τρώμε καλά. Πάντα τα φάρμακα όμως τα βάζω πρώτα στην λίστα σε περίεργες παρενέργειες.
Γενικά aera ξέχνα το "ο γιατρος μου λεει", διότι ο γιατρός λέει το τραγούδι του (πιθανά με φάλτσο). Όπως η σκλήρυνση είναι αποτύπωμα, έτσι και εσύ όμως είσαι ένα μοναδικό μουσικό όργανο, μαζί με το μικρόφωνο, το τραγούδι και η κάθε του νότα είναι στα χέρια σου. Άκου το γιατρό σου, αλλά μόλις έρθει η ώρα να πρέπει να ακούει εκείνος, τότε καταλαβαίνεις πως λειτουργεί το φτωχό "μαζικό" πρωτόκολλό . Μην φοβάσαι όμως, συνέχισε το τραγούδι σου όπως το θέλεις και νιώθεις εσύ.
Τουλάχιστον έτσι θα ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ περισσότερο τον Εαυτό σου. Μην φοβάσαι ! Μέσα από αυτήν την Αγάπη θα Αναπτυχθείς και θα Θεραπευτείς !
Καλή Δύναμη και ευχή του χρόνο ο επανέλεγχος να είναι Θαύμα !!

“Η φύση θεραπεύει, η επιστήμη καθοδηγεί, η πίστη ολοκληρώνει.”