• Τα φώτα σας παρακαλώ

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #128562  από Dunamis
 Κυρ Αύγ 27, 2017 5:48 pm
Καλησπέρα σε όλους. Πρώτη φορά σας γράφω με την ελπίδα να με διαφωτίσετε. Ο σύντροφος μου διαγνώστηκε προ ενός μήνα. Ουσιαστικά ξεκίνησε πρώτη φορά με μούδιασμα το οποίο αποδώσαμε σε κάποιο τσίμπημα. Σε δύο μέρες τα συμπτώματα συνεχίζονταν να μην τα πολυλογώ την τριτη μέρα κάναμε εισαγωγή στο νοσοκομείο, του βρήκαν οκτώ ανενεργές φλεγμονές στον εγκέφαλο. Τα ολιγοκλωνικα βγήκαν θετικά. 35 ετών, εσφυζε από ζωή και ξαφνικα είχε παραλύσει το μισό του σώμα. Αφού ολοκληρωθηκε η κορτιζόνη βγήκαμε από το νοσοκομείο σχεδόν τρεις βδομάδες αργότερα. Και τώρα αρχίζει το πέλαγος των ερωτήσεων :α. Το γεγονός ότι οι εστίες ήταν ανενεργές κ προκάλεσαν τέτοια υποτροπή είναι αρνητικό; Β. Ο τύπος πόσο χρόνο χρειάζεται να διαγνωσθει;γ. Η ηλικία είναι ενθαρρυντική για καλή εξέλιξη; δ. Θα πρέπει να αιτηθουμε εξέταση από κεπα ή σχετίζεται με το βαθμό αναρρωσης (γτ ευτυχώς αναρρώνει καλά ως τώρα) συγγνώμη αν έχουν απαντηθεί αλλού αυτάπρωτη φορά σας γράφω κ είμαι πελαγωμενη
 #128563  από manolo
 Δευ Αύγ 28, 2017 9:34 am
Καλησπέρα,καταρχάς μην αχγωνεσαι κακός σύμμαχος,αυχενική μαγνητική έκανε;
 #128564  από geopsalto
 Δευ Αύγ 28, 2017 10:38 am
καλησπερα !!!
Σιγουρα εχεις πολλες αποριες επειδη εισαστε στην αρχη ακομη κ εχεις μπροστα σου ενα σκοτεινο τουνελ που πρεπει να περασεις ...ολοι καποτε ειμασταν σε αυτην την φαση να ξερεις.
Αυτο που μετραει παρα πολυ κ πανω απ ολα κ θα τα ακουσεις πολλες φορες εδω μεσα ειναι η κλινικη εικονα του ασθενη δηλ. ασχετα με ολα αυτα που ρωτας, κ σωστα ρωτας βασικα, ειναι πως νιωθει ο ιδιος ασθενης θα δεις οτι στην πορεια οι μαγνητικες κ οι διαφορες θεραπειες που θα σας προτεινουν δεν παιζουν κανενα ρολο αν ο ασθενης ειναι στα πατωματα κ με μηδεν ψυχολογια.
τωρα βασικα αυτο που χρειαζεται ειναι ηρεμια κ λιγο αναπροσαρμογη της παλιας ζωης.
Οτι σε αγχωνε τα αφηνεις.
οτι σε στεναχωρουσε το πετας.
Οτι σε κουραζε (σωματικα) το αλλαζεις.
Αν επινες-καπνιζες το σταματας ή το περιοριζεις στο ελαχιστο.
Αν περναγες εξω απο γυμναστηριο κ ξερνουσες τωρα πλεον ειναι η εναλλακτικη σου.
αν εισουν μανιακος με τα Junk food τωρα αυτο το ξεχνας κ τρως σωστα(σαλατες-φρουτα) περιοριζεις πολυ το κοκκινο κρεας.
Παιρνεις συμπληρωματα βιταμινων ω-3 ,D3 , B12 κ κατι για ενεργεια.
Με λιγα λογια πρεπει να κανεις ζωη αθλητη ετσι το εχω ονομασει εγω .

Για το ΚΕΠΑ που ρωτας ειναι πολυ αρχη ακομη εκτος φυσικα κ εχει αφησει καποια μονιμη σοβαρη αναπηρια αλλα αυτα θα στα πει κ ο ιατρος σου .
πρεπει να βγαλεις απο :
50% ποσοστο και πανω για να εχεις καποια οφελη στην δουλεια σου (Δημοσιο)
67% >> >> για να εχεις φοροαπαλλαγες & μειωσεις σε λογορισμους ΔΕΚΟ.
80% >> >> δικαιωμα συνταξης.
επισης ο νευρολογος σου λογικα θα σου εχει πει ποσο ειναι ο δεικτης αναπηριας μετα απο απο καποια νευρολογικη εξεταση.

κ για τον τυπο πρεπει να περασει καποιος καιρος για να δουν την εξελιξη της νοσου δηλ. αν εχεις υποτροπες συχνα κτλ..
οσο για την ηλικια οσο πιο μεγαλος-η εισαι τοσο καλυτερα γιατι πεφτει κ το ανασοποιητικο οσο μεγαλωνεις οποτε κινδυνευεις λιγοτερο να σου κανει νεες εστιες αλλα αυτο εχει να κανει με τον καθε ασθενη .

Υ.Γ θα μαθεις να ζεις με την ΜS κ θα την κανεις ενα στην ζωη σου ειναι η καλυτερη θεραπεια .
 #128565  από Dunamis
 Δευ Αύγ 28, 2017 1:19 pm
Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Αυχένας και σπονδυλική στήλη δεν έχουν εστίες. Τη διατροφή την αλλάξαμε ήδη και βιταμίνες ξεκινήσαμε άμεσα (με τη βοήθεια του φόρουμ που είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικο). Η ψυχολογία στα ύψη από όσο μπορώ να καταλάβω κ τον βοηθώ και εγώ προς αυτήν την κατεύθυνση. Λίγα νευράκια αλλά νομίζω δικαιολογουνται. Ακόμη προσπαθούμε να επαναφέρουμε τα άκρα αλλά έχουν καλή εξελίξη οπότε λογικά δεν θα αφήσει κάτι ή τουλάχιστον αυτή είναι η εκτίμηση. Η ερώτηση για τα κεπα αφορούσε ένα σύνολο πραγμάτων (από ασφαλιστική δανείου έως εργασία) δεδομένου ότι η εργασία για την οποία είναι εκπαιδευμένος είναι αδύνατο να συνεχιστεί υπό το πρίσμα της νόσου (προϋποθέτει πολύ ψηλές θερμοκρασίες). Καταλαβαίνετε γτ τα έχετε περάσει ότι ψάχνω (γτ εκείνος δεν πρέπει να ασχολείται με αυτό το κομμάτι τώρα στην ανάρρωση) τους δρόμους για επιστροφή στην κανονικότητα έστω και υπό νέο πρίσμα. Σας ευχαριστώ πάντα πολύ
 #128573  από hope
 Τρί Αύγ 29, 2017 1:27 am
Κορίτσι μου δε ξέρω και πολλά να σου πω γιατί κι εγώ τώρα διαγνωστηκα. Το μόνο που θέλω να σου πω είναι ότι η δική σου στάση, στήριξη κι αποδοχή, παίζει τεράστιο ρολο. Ευγνωμονω τον Θεό για τον σύζυγό μου που μου τα παρέχει όλα αυτα. Μπράβο σου για τη στάση σου και μακάρι η εξέλιξη του συντρόφου σου να είναι η καλύτερη δυνατη.
 #128604  από Dunamis
 Πέμ Αύγ 31, 2017 8:24 am
καλημέρα. Έχεις δίκιο η στήριξη είναι σημαντική απλά κάποιες φορές μπορεί να κάνουμε κ λάθη από άγνοια ή και επειδή απλά η εμπειρία δεν είναι δική μας. Εμένα το φόρουμ κ όσα γράφετε με βοηθάνε πολύ να βρίσκω τρόπους. Σε και σας ευχαριστώ καλή δύναμη σε όλους. (Τώρα είδα πως μπαίνει η απάντηση).