Μια μεγαλη απορια μου εχει δημιουργηθει τον τελευταιο καιρο.Διαβαζω οτι στην χωρα μας ο αριθμος των πασχοντων απο ΠΣ ειναι περιπου 12 με 14 χιλιάδες. Ολα εως εδω καλα. Απορια μου δημιουργηθηκε οταν σε προσφατη συζητηση μου με διεθυντη νευρολογο μεγαλου δημοσιου Νοσοκομειου, μου ειπε οτι η παθηση βρισκεται σε μεγαλη εξαρση τα τελευαια χρονια. Μου ανεφερε σαν παραδειγμα εναν μικρο Νομό οτι αριθμει περιπου 300 ασθενεις με 400, και οταν λεω μικρο εννοω πολυ μικρο πληθυσμιακα.Τα νουμερα δεν μου βγαινουν γιατι αν στον συγκερκιμενο νομο υπαρχουν 400 ασθενεις ανα 100000, τοτε στην αθηνα θα επρεπε να ειναι περιπου 20000 ασθενεις αναλογικα.Αρα το 14000 ειναι μικρό..
Σήμερα τα ίδια λένε; Έχει κολλήσει το κομπιουτεράκι ή το παίζουν ρόϊδο οι γιατροι και τούφα οι ασθενείς....

Δεν μπορεί να πει κανείς με ακρίβεια το νούμερο. Πιστεύω όμως ότι οι υπολογισμοί σου είναι πιο σωστοί από αυτά που σου είπαν.
Για τον αυτισμό υπολογίζουν γύρω στους 150.000 ότι πάσχουν σήμερα. Για την ΣΚΠ πιστεύω επίσης ότι ο αριθμός είναι μεγάλος (αλλά λίγο μικρότερος του αυτισμού). Σίγουρα και δυστυχώς ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από το "14000".
Θεός βοηθός... με τις στατιστικές και προπάντων με τις εξάρσεις...