• Βοηθεια

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #128343  από Tasos023
 Πέμ Ιούλ 20, 2017 10:35 pm
Γεια σας παιδια ειμαι 25 χρονων. Ασχολουμαι με τον αθλητισμο περιπου 10 χρονια. Πριν 3 μηνες ειχα εναν τραυματισμο στα νευρα του χεριου. Επειδη ηταν η 2η φορα που το παθαινα μεσα σε 2 χρονια αγχωθηκα και στεναχωρηθηκα παρα πολυ γιατι το θεωρω απο τους χειροτερους τραυματισμους για εναν αθλητη και ακομα δεν εχω αναρρωσει 3 μηνες μετα. Τελος παντων να μπαινω στο θεμα σιγα σιγα. Αφου δεν μπορουσα να γυμνασω το ανω σωμα το εριξα στο τρεξιμο. Αρχισα να τρεχω λοιπον αλλα η ψυχολογια μου ηταν πολυ ασχημη, ημουνα ρακος. Πηρα για 5 μερες 150mg voltaren . Την 6η μερα ξυπναω με εναν εντονο πονο δεξια ψηλα στην κοιλια. Αντιο τρεξιμο. Τρομαξα νομιζα οτι εκανα ζημια στο συκωτι απο τα voltaren. Τελικα μαλλον ε
ιχα βλαψει το εντερο. Για μια εβδομαδα ειχα πονους οταν ετρωγα βαρια φαγητα πχ μπιφτεκια αυγα γιαουρτια. Πηγα στε παθολογο εκανα αιματολογικες και ουρων και βγηκαν ολες καθαρες. Μου εδωσε ενα φαρμακο και μεσα σε μια εβδομαδα μου περασε το εντερο, αν ηταν τελικα το εντερο. Επισης ειχα εντονους σπασμους στην πλατη γι αυτο νομιζα οτι ηταν τα νεφρα αλλα δεν εδειξαν κατι οι εξετασεις. Απο το αγχος μου δεν κοιμομουνα το βραδυ και αρχισα να νιωθω ασταθεια στο περπατημα, αδυναμια και ειχα εντονο μυρμηγκιασμα στα ποδια. Ξαναπηγα στον παθολογο και μου ειπε οτι ολα τα δημιουργει το αγχος μου. Μου εδωσε xanax και προσπαθησα να αποδεχτω το γεγονος οτι για ενα διαστημα θα απεχω απο το γυμναστηριο και το λαπτοπ (ειμαι gamer). Με λιγα λογια οτι με ευχαριστουσε δεν θα μπορουσα να το κανω. Ουτε να δουλεψω. Ειμαι φοιτητης, ειχαν σπασει τα νευρα μου υπηρχαν μερες που δεν μπορουσα να κρατησω ουτε στυλο απο τα συμπτωματα που δημιουργει η νευροπαθεια στα χερια. Τελικα με τη βοηθεια ενος φυσικοθεραπευτη βελτιωθηκε λιγο η κατασταση. Οχι τιποτα τρομερο απλα θα μπορω να κραταω στυλο για να μπορεσω να διαβασω. Δεν ειναι τοσο τρομερα οσο τα περιγραφω μια ηπια νευριτιδα εχω απλα το γεγονος οτι για να αναρρωσω γρηγοροτερα επρεπε να τα ξεκουραζω ελε'ι'να με εχει ξενερωσει. Απεβαλλα λοιπον το περισσοτερο αγχος και υποχωρησαν τα μυρμηγκιασματα στα ποδια, αρχισα παλι να κοιμαμαι κανονικα και δεν ειχα και ασταθεια. Πριν ενα μηνα παω σε εναν φυσικοθεραπευτη στην Αθηνα ο οποιος με εκανε χειροτερα. Ειχα βλαβη σε καποια νευρα στα χερια και ο πονος επεκταθηκε στον αυχενα, λαιμο και πλατη. Μιλησα με αλλους φυσικοθεραπευτες και δεν μπορουσαν να το εξηγησουν. Παλι με πιανει αγχος εμενα και ενα βραδυ μουδιασε το ποδι μου μεχρι το γονατο. Πριν το μουδιασμα αυτο και ενω δεν ειχα τοσο πολυ αγχος ειχα τσιμπηματα στα νευρα σε χερια ποδια στον υπνο μου. Εκτος απο αυτα ειχα και μυρμηγκιασματα στα ματια τα οποια επεισα τον εαυτο μου οτι τα δημιουργει το αγχος και απο τοτε σταματησαν. Οποτε πανε να με ξαναπιασουν με καποιο τροπο τα ελεγχω και φευγουν. Ενω εχω περιορισει λοιπον το αγχος μου χτες το βραδυ νιωθω το ποδι μου αδυναμο και να ποναει λιγο απο τον αστραγαλο μεχρι το γονατο κατα μηκος της κνημης. Λογικα καποιο νευρο περναει απο εκει. Ακομα και το μαξιλαρι να ακουμπουσα ενιωθα οτι το ενοχλει. Καποια πρωινα πριν συμβει αυτο ενιωθα σαν να κολλαει ενα νευρο στο γονατο αλλα
δεν εδινα σημασια ελεγα στον εαυτο μου οτι το δημιουργει το αγχος μου. Επισης εχω μυρμηγκιασματα σε ολο το ποδι και στην μεση μεσα στη μερα αλλα οχι συνεχεια. Πηγα στο νοσοκομειο και με εδιωξε η γιατρος μου λεει να πας σε ψυχιατρο εχεις ολα τα συμπτωματα αγχωδους διαταραχης. Μου λεει αν ειχες σκπ δεν θα μπορουσες να κατουρησεις. Εχω παρατηρησει οτι τα ουρα μου δεν βγαινουν με την ιδια πιεση οπως παλιοτερα. Απο στυση μια χαρα ειμαι. Ποια ειναι η γμωμη σας ? Πρεπει να κανω μαγνητικη εγκεφαλου? Ειχα διαβασει καπου οτι οι παθησεις στο εντερο σχετιζονται με σκπ. Επισης υπαρχουν περιοχες στην κοιλιαωμου που ειναι ευαισθητες στην αφη. Σαν να αγγιζω νευρα. Αυτο που νιωθω τωρα ειναι μια αδυναμια στα ποδια απο το γονατο και κατω.
 #128344  από Arage
 Πέμ Ιούλ 20, 2017 11:29 pm
θεωρώ ότι έχεις άγχος.

και εγώ είχα περάσει αγχωδη διαταραχη παλιά και ένιωθα ότι μουδιαζα κτλ.

Όταν πέρασα την υποτροπη πίστεψε με είναι κάτι πολύ έντονο που κρατάει πολλές μέρες. κάνει μπαμ ότι κάτι δεν πάει καλά...δεν νομίζεις απλα
 #128345  από chryssa66
 Πέμ Ιούλ 20, 2017 11:39 pm
Αγαπητέ φίλε, πάνω από όλα ψυχραιμία! Από από αυτά που γράφεις όντως πρέπει να έχεις αρκετό στρες. Συμβουλέψου κάποιον νευρολόγο για να δεις τι σου συμβαίνει, τώρα αυτό που σου είπαν στο νοσοκομείο δεν το γνωρίζω, αλλά μπορεί όλα αυτά που περιγράφεις να είναι απλά ψυχονευροτικά, σίγουρα ένας καλός νευρολόγος θα σε κατευθύνει σωστά.
Εύχομαι γρήγορα περαστικά!
 #128348  από Still
 Παρ Ιούλ 21, 2017 12:10 am
όπα στρατιώτη!! ξε-αρματώσου!!
άσε το άλογό σου στη χλόη να χορτάσει και έλα κατσε κοντά μας, στη σκιά αυτού του πλάτανου, να ακούσουμε τις άγριες καρδερίνες να τραγουδούν μελωδικά.

Είμαστε στο απυρόβλητο; Δεν είμαστε εμείς θαρρείς απο σάρκα και οστά;

Και μυαλό στρατιώτη, έχουμε και μυαλό και δε σταματάει να μας μιλάει, αλλά λίγες φορές λέει αρλούμπες;; λίγες φορές φοβάται παραπάνω απο το κανονικό;; λίγες φορές διστάζει;;

Τί κάνεις τότε στρατιώτη, που τα πυροβόλα σου δε μπορούν να σε βοηθήσουν;;

Άλλα είναι τα όπλα σου στρατιώτη, κ κείνα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τώρα.
Άκου τις άγριες καρδερίνες να τραγουδούν μελωδικά.

Είμαστε στο απυρόβλητο; Δεν είμαστε εμείς θαρρείς απο σάρκα και οστά;

Στο αφιερώνω φίλε μου, βρές έναν καλό, καλό, καλό νευρόλογο και το τοπίο θα ξεκαθαρίσει.
Εξοπλίσου με υπομονή και επιμονή, μπορεί να χρειαστείς χρόνο αλλά απο δώ και πέρα να θυμάσαι, δεν έχει σημασία πόσο χρόνο θα διαθέσεις για να ξεπεράσεις τα προβλήματά σου αλλά πόσο χρόνο θα χάσεις εάν μείνεις εδώ που είσαι.

Καλή δύναμη :smile-muscle: :smile-muscle: :smile-muscle: :smile-muscle:
 #128353  από Tasos023
 Παρ Ιούλ 21, 2017 3:20 pm
Χαχα still αρχικα ψαρωσα. Λοιπον παιδια δεν ειστε σοβαροι. Εγω ηθελα να μου πειτε ναι ή οχι. Τι ειναι αυτα που μου λετε να παω σε νευρολογο? Μακρυα απο γιατρους. Απαπα. Αστειευομαι:) . Αυτα που μου ειπαν στο νοσοκομειο ισχυουν παντως?
 #128354  από Still
 Παρ Ιούλ 21, 2017 6:34 pm
τι εννοείς; ξέρουν στο νοσοκομείο κ δεν ξέρουμε εμείς;;

:emojis-12: :emojis-11: :emojis-8: :emojis-13:
 #128355  από sofia13
 Παρ Ιούλ 21, 2017 10:07 pm
Taso 023 , αν θέλεις παιχνιδάκια , σε λάθος φόρουμ ήρθες .
Μια χαρά σου τα είπε ο Still , μαζί σου Still ,
Καλά να είσαι Tasso πάντα και όρεξη να έχεις να παίζεις .
 #128357  από Tasos023
 Παρ Ιούλ 21, 2017 11:58 pm
Ωπα Σοφακι αραξε. Λιγο χιουμορ εκανα. Λιγο χιουμορακι δεν βλαπτει. Ισα ισα
 #128358  από Still
 Σάβ Ιούλ 22, 2017 12:26 am
Γειά σου ρε Σοφία :emojis-1: , και να φανταστείς το ποιημάτακι το εμπνεύστηκα όταν διάβασα το κατεβατό του Τάσου, είναι λίγο μελιστάλαχτο αλλά αυτό μου ήρθε και άρχισαν τα χέρια μου να χορεύουν επάνω στο πληκτρολόγιο, ε δε βαριέσαι λέω, αφού το γραψες πάτα και ένα enter, κακό δε θα ναι :emojis-8:

Ο Τάσος όμως, σαν μικρό παιδί που είναι, είπε να χιουμορίσει.

ΡΕ ΤΑΣΟ, αφού ρε αγόρι μου είσαι τόσο χαλαρός και έχεις και χώρο για χιούμορ, γιατί μας τα λές τόσο μελλοδραματικά και μας τρομάζεις. Πονούσε το έντερο εδώ, άγχος, αισθανόμουν περίεργα την κοιλιά μου, στρέςς, άγχος, άγχος, στρές, στρές.

Άκου, έχεις κάτι που λέγεται "είχα ένα στρωτό πρόγραμμα στη ζωή μου και κάτι με έκανε να το σταματήσω και να δίνω περισσότερη σημασία σε αυτά που λέει το μυαλό μου σχετικά με τον εάν θα χρειαστεί ποτέ να σταματήσω το αθλητισμό λόγω τραυματισμών ή διάχυτων πόνων ή μήπως λόγω μουδιασμάτων ή ίσως λόγω ασταθούς ούρησης και τώρα άρχιζα όλα αυτά να τα νιώθω ώστε να αποδειχθούν και οι κακές σκέψεις αληθινές αλλά τώρα δε θέλω να τα νιώθω όμως δε γινεται να τα σταματήσω και θα πηγαίνω σε γιατρούς μέχρι να μου βρούν κάτι" ουφ!!

Ενώ το μόνο που χρειάζεσαι είναι " ώρα να βάλω κάτω ώριμα να δω τί είναι αυτό που μπορώ πράγματι να κάνω και να βάλω πλώρη να το πραγματοποιήσω και ας μην είναι το πρώτο μου όνειρο ας είναι το δεύτερο ή το τρίτο και όσο θα τα κυνηγάω δε θα κάτσω άπραγος άλλα θα συνεχίσω να δημιουργώ τις προυποθέσεις για να φτάσω όσο γίνεται κοντύτερα στο πρώτο μου όνειρο και παράλληλα θα στηριχθώ σε εξόδους και παρέες σε περιπάτους και οτιδήποτε με κάνει να γελώ αλλά εάν όλα αυτά δεν μπορώ να τα διαχειριστώ μόνος μου και ξοδεύω τον πολύτιμό μου χρόνο σε φόρουμ για τη σκλήρυνση θα ζητήσω και τη γνώμη ενός ψυχολόγου ή αν έχω ταμπού θα πάω αρχικά σε νευρολόγο που έχει μετρήσιμα εργαλεία να βρεί τί έχω και να ησυχάσω" ούφ, μας ξέκανες!

:scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked:
 #128359  από Tasos023
 Σάβ Ιούλ 22, 2017 1:43 am
Να πω επισης οτι πασχω απο διπολικη διαταραχη γι αυτο ειμαι μια ζεστη μια κρυο. Πλακα κανω παλι. Λοιπον ετσι ειναι οπως σας τα λεω ετσι μελλοδραματικα οπως τα εγραψα. Εχω πεσει σε καταθλιψη εδω και 3 μηνες οσο μου συμβαινουν αυτα. Το χιουμορ το εχω τι να κανω αν δεν ειχα και αυτο να γελαω λιγο..... Παλι τα ιδια θα ηταν τα πραγματα, απλα τωρα γελαω και λιγο.