• μινι ωση??'η ερχεται η καλη??

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #128184  από omg
 Κυρ Ιουν 25, 2017 4:57 pm
βραδυ πεμπτης μιλουσα με ενα φιλο στον δρομο και νιωθω μια αδυναμια σε χερια ποδια,,,καθομαι στο πεζοδρομιο ανακτω τις δυναμεις μου καπως καβαλαω το μηχανακι μου και λεω παω σπιτι να ξαπλωσω...κατα την διαδρομη βουλωνει το δεξι αυτι και θαμπωνει το δεξι μου ματι....σταματαω και αρχιζω να εχω εμετους και ασταθεια...τελικα πηγα νοσοκομειο οπου οταν εφτασα ουτε θαμπο ματι ειχα ουτε βουλωμενο αυτι...μονο την ταση για εμετο και μια ασταθεια...ξαπλωνω ενημερωνω τους γιατρους μου εδωσαν πριμπεραν και αξεκινησαν εξετασεις...το πρωι αφου κοιμηθηκα στα επειγοντα...μου ειπαν ολα καλα...εισαι στα προερτια μιας ιωσης...αλλα δεν τους εβλεπα και σιγουρους...η νευρολογικη εξεταση που μου εκαναν το πρωι ηταν σαν να μην ειχα παθει τιποτα...η απορια μου ειναι ποσο δικαιολογημενο ηταν αυτο το θαμπωμα το οποιο περασε μετα απο 20 λεπτα μεχρι να φτασω στο νοσοκομειο??και οι γιατροι με κοιτουσαν λες και ημουν τρελος αφου δεν μου εβρισκαν κατι...παλι καλα που ειχα λερωσει το μπουφαν μου με εμετο και εδειξα αυτο τουλαχιστον.αν εχει συμβει σε καποιον κατι τοσο συντομο σαν συμπτωμα θα ηθελα να ακουσω καποια γνωμη!
 #128185  από Στάθης
 Κυρ Ιουν 25, 2017 5:49 pm
Καλησπέρα omg,

μου είχε συμβεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν και ο λόγος εν τέλη ήταν το Betaferon (ιντερφερόνη) που μου σμπαράλιασε το συκώτι.

Παίρνεις κάποιο φάρμακο για την ΣΚΠ; Αν ναι, τότε υπάρχει σοβαρός λόγος να το δεις λίγο γιατί μια ώση δεν είναι έτσι, αλλά ένα φάρμακο μπορεί να το κάνει.
 #128186  από omg
 Κυρ Ιουν 25, 2017 5:57 pm
Στάθης έγραψε:Καλησπέρα omg,

μου είχε συμβεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν και ο λόγος εν τέλη ήταν το Betaferon (ιντερφερόνη) που μου σμπαράλιασε το συκώτι.

Παίρνεις κάποιο φάρμακο για την ΣΚΠ; Αν ναι, τότε υπάρχει σοβαρός λόγος να το δεις λίγο γιατί μια ώση δεν είναι έτσι, αλλά ένα φάρμακο μπορεί να το κάνει.
σταθη παιρνω ρεμπιφ 44 την τεταρτη ειχα κανει ενεση..πεμπτη βραδυ εγιναν ολα αυτα...αλλα οι εξετασεις για τα ηπατικα μου ηταν κομπλε στο νοσοκομειο που μου εκαναν..να συμπληρωσω οτι γενικα σαν παρενεργεια μεχρι τωρα του ρεμπιφ ειχα την επομενη μερα λιγο αδυναμια σαν γριπη και ενα πολυ μικρο μουδιασμα στο αριστερο ποδι το οποιο το εχω δωεκα ωρες μετα την ενεση και εως το βραδυ της επομενης μερας εχει υποχωρησει...αλλα οχι κατι τοσο σημαντικο που να μην μπορω να κανω οτι πρεπει στην ημερα μου...
 #128187  από Στάθης
 Κυρ Ιουν 25, 2017 6:09 pm
omg έγραψε:
Στάθης έγραψε:Καλησπέρα omg,

σταθη παιρνω ρεμπιφ 44 την τεταρτη ειχα κανει ενεση..πεμπτη βραδυ εγιναν ολα αυτα...αλλα οι εξετασεις για τα ηπατικα μου ηταν κομπλε στο νοσοκομειο που μου εκαναν..να συμπληρωσω οτι γενικα σαν παρενεργεια μεχρι τωρα του ρεμπιφ ειχα την επομενη μερα λιγο αδυναμια σαν γριπη και ενα πολυ μικρο μουδιασμα στο αριστερο ποδι το οποιο το εχω δωεκα ωρες μετα την ενεση και εως το βραδυ της επομενης μερας εχει υποχωρησει...αλλα οχι κατι τοσο σημαντικο που να μην μπορω να κανω οτι πρεπει στην ημερα μου...
Προσωπικά omg βιώσα μια μέρα στις 2:00π.μ. όταν σηκώθηκα από το κομπιούτερ ξαφνικούς εμετούς, τρομερή αστάθεια και δυσκολία στην όραση, σε σημείο που ήρθε το ασθενοφόρο μέσα στο δωμάτιό μου και με παρέλαβε. Το σοκ ήταν μεγάλο και νοσηλεύτηκα για λίγες μέρες, όπου βρέθηκε ότι οι τρανσαμινάσεις μου ήταν στο θεό, δηλαδή τα υπατικά ένζυμα . Μάλιστα από το σοκ ξεκίνησε δειλά δειλά και ώση μετά από 4-5 μέρες την οποία και πρόλαβα με γενναία πενταήμερη δόση κορτιζόνης.

Ο λόγος που βίωσα όλο αυτό ήταν δυστυχώς (ευτυχώς) η Ιντερφερόνη.

Βλέπω παρόμοια συμπτωματολογία και σε σένα, όπου εικάζω ότι για κάποιο λόγο αυξήθηκαν τα υπατικά σου απότομα (όπως σε μένα). Προτείνω μια απλή εξέταση να δεις που βρίσκονται, εάν δεν εξετάστηκαν στο νοσοκομείο που ήσουν.
 #128189  από omg
 Κυρ Ιουν 25, 2017 7:14 pm
Μωρε Στάθη τα είδαν τα ηπατικά και ήταν λίγο ανεβασμένα δικαιολογημένα κατα τους γιατρούς λόγω ρεμπιφ.
 #128191  από emarydi
 Δευ Ιουν 26, 2017 11:50 am
O K C M G (Oh keep calm My God!!!) ο γιατρος σου τι ειπε?
 #128192  από Στάθης
 Δευ Ιουν 26, 2017 12:53 pm
omg έγραψε:Μωρε Στάθη τα είδαν τα ηπατικά και ήταν λίγο ανεβασμένα δικαιολογημένα κατα τους γιατρούς λόγω ρεμπιφ.
Θεωρώ ότι τα υπατικά καλό είναι να βρίσκονται κάτω από το όριο. Το λίγο ανεβασμένα δείχνει ότι το φάρμακο ψήνει το συκωτάκι μας αργά αργά. Εάν πιεις ένα ποτηράκι κρασί ή δύο π.χ. ή χρειαστείς (έξω από εδώ) αντιβίωση, τότε το συκωτάκι ... :emojis-27: .

Όταν φτάνουμε στο σημείο να θεωρούμε ότι τα λίγα ανεβασμένα υπατικά είναι οκ, γιατί οκ είναι από το φάρμακο και αυτό το δεχόμαστε, τότε προσωπικά θεωρώ ότι η κατεύθυνση μας είναι προβληματική.

Εννοείται συζήτηση κάνουμε, προσωπική άποψη μετά σοβαρής παρόμοιας εμπειρίας μου αναφέρω, και κουλ όπως λέει η emarydi Oh keep calm My God!
 #128193  από omg
 Δευ Ιουν 26, 2017 1:45 pm
emarydi έγραψε:O K C M G (Oh keep calm My God!!!) ο γιατρος σου τι ειπε?
ο γιατρος ειπε...οτι περναω ιωση..γιατι πονουσα και κοιλια...ειχα και κρυαδες..