Αγαπητοί συνοδηπόροι, κοντεύω ενα χρόνο στην οικογένεια της ΣΚΠ, ΜΕ 8 ΜΗΝΕς ΑΓΩΓΉ tecfidera..Την τελευταία εβδομάδα παρατηρώ μια περίεργη ζάλη, η οποία είναι αρκετά έντονη καποιες ώρες της ημέρας.Όταν ξαπλώνω είμαι καλά.Μπορεί να είναι ώση, μπορεί κατι άλλο;Τα φώτα σας..να πάω στον νευρολόγο ή να περιμένω λίγο μηπως και περάσει..αυτά
aeras21 έγραψε:Αγαπητοί συνοδηπόροι, κοντεύω ενα χρόνο στην οικογένεια της ΣΚΠ, ΜΕ 8 ΜΗΝΕς ΑΓΩΓΉ tecfidera..Την τελευταία εβδομάδα παρατηρώ μια περίεργη ζάλη, η οποία είναι αρκετά έντονη καποιες ώρες της ημέρας.Όταν ξαπλώνω είμαι καλά.Μπορεί να είναι ώση, μπορεί κατι άλλο;Τα φώτα σας..να πάω στον νευρολόγο ή να περιμένω λίγο μηπως και περάσει..αυτάΗ ζαλάδα είναι ένα πιθανό σύμπτωμα-ώση της ΣΚΠ όταν η διάρκεια του υπερβαίνει τις μερικές ημέρες, με τάση προς την χειροτέρευση. Μάλιστα συνδέεται και σαν βασικό σύμπτωμα με την ΧΕΝΦΑ, δηλαδή της κακής κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο, αλλά λίγη σημασία έχει αυτήν την στιγμή για σένα. Θυμάμαι για τις ζαλάδες έπαιρνα κάποιο αντιεμετικό, όπως το Vomex ή το Neurontin που ήταν για κάτι παρεμφερές (επιληψία, ίλιγγο κτλ). Η συμβουλή μου είναι να το κοιτάξει κάποιος ειδικός εάν έχει διάρκεια μεγαλύτερη των 4-5 ημερών.
Για την φυσική του βελτίωση (εάν δεν θέλεις να μπλέκεις με γιατρούς και φάρμακα) προτείνω να δοκιμάσεις μεγάλη ποσότητα Κουρκουμά (Turmeric - solgar) για 1 εβδομάδα σε συνδυασμό με B-Complex της Doctor's Formula, τουλάχιστον αυτά βοηθούν εμένα όταν νιώθω λίγο ασταθές.