• ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ.. ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ...

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #127514  από Gianna
 Σάβ Απρ 01, 2017 2:32 pm
Καλησπέρα σε όλους και καλό μήνα! :emojis-2:
Πριν από κάποιες μέρες επισκέφτηκα το νευρολόγο (με παρακολουθεί από δεκαετίας)..
Κάλος άνθρωπος, εμψυχωτικός και γενικά δίνει κατευθύνσεις ολιστικές!!
αλλά μου πρότεινε.. δύο έσχατες λύσεις ... :teasing-tease: :teasing-tease: :violin: :violin: εκεί εγώ αύξησα τόνο φωνής και άρχισα να αντικρούω κάθετι που μου έλεγε ... γενικά είμαι πράος άνθρωπος και όταν είμαι μπροστά σε γιατρό πάντα σέβομαι το ότι έχει ορκιστεί στον Ιπποκράτη!
τα έχασε λοιπόν, ο γιατρός , μου είπε ότι λόγο της Σκλήρυνσης μιλάω έτσι και αφού μου έκανε τα γνωστά κλινικά τεστάκια μου λεει μια χαρά είσαι..δεν μπορείς να περπατήσεις λόγω αυξημένης σπαστικότητας και δυστονίας... να αυξήσεις το φάρμακο της σπαστικότητας σε δόση εξι φορές ημερησίως σταδιακά... :teasing-tease: και να σου συνταγογράψω κοπαξον... τώρα γίνεται ανά δεύτερη μέρα μου είπε... μου έκοψε το χάπι για την ταχύτητα της βάδισης προσωρινά και μου πρότεινε διατάσεις..
δεν ικανοποιήθηκα από την όλη επίσκεψη και θα επισκεφτώ και έναν άλλο γιατρό..

αυτά!!
Καλό μήνα!! Δίχως ψέμματα!!

:smile-flower: :smile-flower:
 #127516  από Στάθης
 Σάβ Απρ 01, 2017 3:29 pm
Γεια σου Gianna και καλό μήνα !

Οι γιατροί κοιτώντας την νευρολογική εικόνα πάντα έχουν να προτείνουν κάποιο φάρμακο, βάση πρωτοκόλλου ή εμπειρίας, χωρίς να συνυπολογίζουν την ψυχική εικόνα του ασθενή. Με βάση την ψυχική σου εικόνα φαίνεται ότι έχεις απηυδήσει με τις υπάρχουσες συμβατικές επιλογές, οι οποίες δυστυχώς καλύπτουν και ικανοποιούν ένα μικρό ποσοστό των συνασθενών μας από τι έχω παρατηρήσει.

Μακάρι να βρεις ένα γιατρό που θα μπορέσει να σε ψυχογραφήσει και να σου δώσω αισιοδοξία και εναλλακτικές λύσεις για τα θέματα που σε ταλαιπωρούν όπως η σπαστικότητα και γενικά την όποια δραστηριότητα της νόσου.

Αυτό που έχω προσωπικά αντλήσει από τον άθλο που βιώνουμε είναι ποτέ δεν το βάζουμε κάτω, προσπαθώντας να μετριάσουμε φοβίες και ανασφάλειες και μελετώντας διαρκώς πάνω στο θέμα μας με παράλληλη αυτογνωσία του σώματός μας και των μηνυμάτων του, φτάνουμε στο σημείο να πούμε εμείς οι ίδιοι, αυτά Θέλω !

Στην δικιά μου περίπτωση έτσι έφτασα στην Χένφα, στις Βιταμίνες και την κάνναβη, και έτσι απομάκρυνα τα συμβατικά φάρμακα της ΣΚΠ και την μακροπρόθεσμη ματαιότητά τους. Δεν σταματάει ο αγώνας μας, και με διαρκή εγρήγορση και με γνώμονα το Άρχω, προσπαθούμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά από την νόσο, από οποιαδήποτε νόσο.

Όταν κωλυσιεργούμε έρχονται τα μεγάλα προβλήματα και από τι φαίνεται ξεκίνησες να παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου. Προσθέτω ότι κλείνοντας μια πόρτα ανοίγει μια άλλη που λαμπρή, είναι κάτι που πιστεύω.

Την ευχή μου Gianna για βήματα σταθερά προς την Υγεία, Χαρά και Δύναμή σου χωρίς ψέματα. :smile-flower: :emojis-9: :smile-muscle:
 #127520  από Gianna
 Σάβ Απρ 01, 2017 8:38 pm
Στάθη σε ευχαριστώ θερμά για την απόκριση! Χρησιμοποίησες λέξεις και φράσεις κλειδιά όπως κωλυσιεργία και έλεγχος κατάστασης.
Αυτό που και εγώ αντιλαμβάνομαι, έπειτα από 16 έτη από την έναρξη είναι:
Αν φροντίσει κάποιος τον οργανισμό του αυτός ανταποδίδει.
ότι λύσεις υπάρχουν.
ότι αν κάτι μας απογοητεύει ή είναι ψυχοφθόρο, το απομακρύνουμε..
ότι χαιρόμαστε με τα πιο απλά πράγματα που η κάθε παρούσα στιγμή μας χαρίζει!
ότι ζώντας και βελτιώνοντας τις συνιστώσες ενός νοσήματος τότε είμαστε υποδείγματα για άλλους! Εσύ είσαι ένα υπόδειγμα- πρότυπο - έμπνευση! :smile-flower:

Τελικά η επισκεψη στο γιατρό δεν ήταν άχρηστη.. κατάλαβα τί πρέπει να κάνω και τι να ...μην κάνω!!
Εύχομαι υγεία και φρόνημα!!

Σε ευχαριστώ και πάλι!

:emojis-1: :emojis-1: