• ΤΙ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ????

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #127438  από BlueElf
 Κυρ Μαρ 26, 2017 10:02 pm
Καλησπέρα,

Είμαι 29 ετών. Το μαρτύριό μου, άρχισε πριν από περίπου 2 εβδομάδες, όταν μου συνέβη ένα επεισόδιο <<οπτικής διαταραχής>>, κάτι σαν ημικρανική αύρα. Το έχω ξαναπάθει άλλες 3 φορές, αλλά δεν έδωσα σημασία. Την τελευταία φορά όμως, τα 'παιξα, οπότε πήγα σούμπητη στο φαρμακείο να μου δει την πίεση και με το που της περιέγραψα το σύμπτωμα μου είπε ότι είναι πολύ σοβαρό και να πάω αμέσως σε γιατρό. Πήγα λοιπόν στο εφημερεύον Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, με είδε οφθαλμίατρος και νευρολόγος, καθησυχαστικοί, ο δε νευρολόγος με παρέπεμψε για μαγνητική εγκεφάλου. Έκανα τη μαγνητική αλλά δεν έδειξε τίποτα. Ωστόσο, η όρασή μου είναι θολή από το ένα μάτι, ενώ έχω την αίσθηση μουδιασμάτων από την αριστερή πλευρά. Μουδιασματος-μυρμηγκιάς...δεν ξέρω πως να το περιγράψω. Ο ιδιώτης νευρολόγος που με είδε, μου είπε ότι πρόκειται για κόπωση, καθώς η μαγνητική ήταν καθαρή, με έστειλε για ειδικές αιματολογικές να δω βιταμίνες-οι οποίες βγαίνουν αύριο-. και μου είπε ότι δε χρειάζεται να κάνω μαγνητική σε αυχένα -θωρακα, καθώς αποδίδει τα συμπτώματα στο άγχος και τη γενική τρελάρα μου. Δε μπορώ να ηρεμήσω, όλη μέρα σκέφτομαι αυτό. Νοιώθω στη μία μου πλευρά σαν κάτι να περπατάει, μόνιμη κούραση και ζαβλακωμάρα και έχω και τους οικείους μου να με λένε τρελή......Ξέρω κυρίως από το φόρουμ εδώ, ότι η ΣΚΠ υπάρχει καίτοι δε φαίνεται στην ΜRI εγκεφάλου και μόνο με την τριπλέτα μπορεί να αποκλειστεί προσωρινά. Φοβάμαι τόσο πολύ....Δε μπορώ να ακούω άλλο για υπερκόπωση και μ@λ@κίες! :emojis-22:
 #127439  από Στάθης
 Κυρ Μαρ 26, 2017 10:35 pm
Υπερκόπωση και ψυχολογικά είναι τα πρώτα που μας λένε όταν τρέχουμε και δεν φτάνουμε να μάθουμε τι μας συμβαίνει.

Το καλό είναι ότι η Μαγνητική έδειξε καθαρή, αλλά και αυτό σίγουρα δεν βοηθάει να νιώσεις καλύτερα. Τα μυρμηγκιάσματα, μουδιάσματα και η θολή όραση είναι σημάδια ότι το Νευρικό Σύστημα περνάει μια φάση το οποίο και χρειάζεται καλή ξεκούραση, καλή διατροφή, βιταμίνες και αρκετή ανόρθωση στην ψυχολογία.

Μην ταλαιπωρείς τον εγκεφαλάκο σου με σκέψεις άσχημες τύπου σκλήρυνση κτλ. δεν είναι παρά ταμπέλες που μας αγχώνουν και δεν πρέπει.

Δες τι θα δείξουν οι αιματολογικές αύριο και τόνωσε το σύστημά σου εκεί που χρειάζεται, και προπάντων λογικό είναι να αγχώνεσαι τόσο πολύ, αλλά μην σε πιάνει φόβος και πανικός, ότι είναι θα το ξεπεράσεις, έτσι να σκέφτεσαι !

Καλή δύναμη γρήγορα περαστικά και καλά αποτελέσματα αύριο BlueElf.
 #127440  από BlueElf
 Κυρ Μαρ 26, 2017 10:45 pm
Συγνώμη που επιμένω, αλλά ειλικρινά τη γνώμη κάποιου από εσάς τη θεωρώ βαρύνουσα. Επρεπε να κάνω και μαγνητική στον αυχένα και τη θωρακικη μοίρα ετσι? Γιατί δε με παρέπεμψαν @@3$!8%%&0@@#%@*&&$? Δεν ειναι δυνατόν ν σ λενε ότι ειναι υπερκόπωδση, δε σκάβω κιόλας! Να πάω να χτυπήσω μία μαγνητική? Πρέπει να μου το γράψουνε? Και εν πάση περιπτώσει είναι αρκετά πιθανόν να υπάρχει η νόσος χωρίς βλάβες στον εγκέφαλο αλλά σε άλλα σημεία και να προκαλέι τα μουδιάσματα? Και όταν λέμε μουδιασματα στην ΣΚΠ σε τι ένταση τα εννοούμε? Πως δηλαδή είναι ένα τυπικό μουδιασμα? Είναι έντονο, προκαλεί δυσκινησία?
Συγνώμη για το πρήξιμο guys!

P.S. Χέστηκα για τη Β12 και τη D, μάθανε όλοι αποβιταμίνωση και μ@λ@κίες. Ο ιατρός διαλογής στα επείγοντα του ΕΕΣ, όταν τ περιέγραψα τι νοιώθω είπε στη συνάδελφό του <<Καραμπινάτη αναιμία, δεν την βλέπεις πως είναι>>, λόγω του ότι είμαι ωχρή και αδύνατη, αλλά ο αιματοκρίτης μου είναι τούμπανο 42...Δε θα πήγαινα νοσοκομείο αν απλά πίστευα ότι έχω αναιμία, ή έλλειψη D.
 #127441  από Στάθης
 Κυρ Μαρ 26, 2017 11:17 pm
Τα μουδιάσματα στην σκλήρυνση είναι αρκετά έντονα, έχουν στην αρχή αίσθηση σαν μυρμηγκιάσματα και μπορούν να μείνουν έτσι για ένα διάστημα, να χειροτερέψουν και να γίνουν έτνονα μουδιάσματα ή να φύγουν. Συνήθως το διάστημα σε μένα των μουδιασμάτων ήταν ο ένας μήνας. Δηλαδή έχουν διάρκεια αρκετή, μπορεί την μια να είναι λίγο καλύτερα την άλλη να είναι λίγο χειρότερα, αλλά εν πάση περίπτωση είναι εκεί, αλλά δεν προκαλούν δυσκινησία.

Τα μουδιάσματα κατά την δικιά μου εμπειρία μπορούν να προέλθουν είτε από τον εγκέφαλο, είτε τον αυχένα είτε τον θώρακα. Συνήθως ο αυχένας δίνει έντονα μουδιάσματα στα χέρια, στην μέση και στα πόδια. Ο Θώρακας μπορεί να δώσει μουδιάσματα στα πόδια και στην μέση, κοιλιά κτλ, εμένα π.χ. ο θώρακας μου δίνει κάψιμο στο μπούτι όταν σκύβω το καταλαβαίνω. Επίσης ο αυχένας όταν σκύβω μου δίνει μούδιασμα στα χέρια τα πόδια ελαφρά μεν αλλά τα καταλαβαίνω. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες πως λειτουργεί η σκλήρυνση με φλεγμονές και πλάκες γιατί ευχή μου είναι (και αρκετά πιθανό) να μην έχεις τέτοιο πράγμα.

Μπορείς να κάνεις μαγνητικές στον αυχένα και στον θώρακα εάν τα μυρμηγκιάσματα και μουδιάσματα είναι έντονα. Αυτό εσύ θα το ζητήσεις από τον γιατρό σου θέλει δεν θέλει να στο κάνει. Αλλιώς αλλάζεις γιατρό.
 #127442  από BlueElf
 Κυρ Μαρ 26, 2017 11:21 pm
:emojis-6: ευχαριστώ Στάθη! Να είστε όλοι καλά!