• Αν θέλετε βοηθήστε με τα πρώιμα συμπτώματα που είχατε...

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #127289  από Στελλαγ
 Τρί Μαρ 14, 2017 11:27 pm
Καλησπέρα σας παιδιά...Είμαι με πολύ πεσμένη ψυχολογία και αρκετά φοβισμένη. Λέγομαι Στέλλα και θα ήθελα να με βοηθήσετε αν θυμάστε πως ήταν τα πρώτα σας συμπτώματα, όταν δηλαδή ανακαλύψατε ότι έχετε σκλήρυνση...Τι νιωθατε πριν κ σας οδήγησε στο γιατρό. Φοβάμαι γιατί τις τελευταίες 20 μέρες νιωθω στα δάχτυλα του αριστερου μου ποδιού, στο πέλμα και στο αριστερό άκρο μου γενικά δηλαδή από τη μέση του πέλματος προς τα δάχτυλα ένα πολυ πολυ ελαφρύ (όχι μούδιασμα που δεν νιώθουμε τιποτα) κάτι πολθ ελαφρύ σαν να περπατάνε τρία τέσσερα μυρμήγκια . Δεν έχω καυσαλγια, δεν έχω διπλωπία, δεν βλέπω πολλά, ούτε πονοκεφάλους, ζαλες, ή σε άλλα σημεία μούδιασμα. Έχω μόνο αυτό κ απλά έχω αγχωθει. Είμαι αρρψστοφοβικη κ κάνω ψυχοθεραπεία αλλά το συγκεκριμένο δεν είναι από άγχος. Οι εξετάσεις αίματος ήταν όλες πολύ καλές.Καμια έλλειψη βημαμινης ή κάτι άλλο. Μπορεί να έχω σκλήρυνση? Εσάς τα πρώτα συμπτώματα ποια ήταν? Να πω ακόμη πως είμαι πάρα πολύ καλύτερα ,από εκεί δηλαδή που το συνεχές μυρμηγκιασμα αυτό το πολύ ελαφρύ αλλά μυρμηγκιασμα ήταν συνεχές ολη μέρα, τώρα είμαι καλυτερσ κδεν το νιωθω συνεχώς μέσα στη μέρα. Πραγματικά όμως έχω φοβηθεί πολύ....Αν μπορεί κάποιος να μου πει τα δικά του πρώτα συμπτώματα, αν φαίνεται κάτι από τις εξετάσεις αίματος κ γενικά μία περιγραφή των συμπτωμάτων. Δηλαδή πχ νιώθετε μουδιασμα σε συγκεκριμένα σημεία - νευρα ή γενικά? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι όλοι σας να μην έχετε ποτέ προβλήματα συμπτώματα και μέσα από την καρδιά μου να έχετε καλυτέρευση...
 #127298  από Criss
 Τετ Μαρ 15, 2017 11:08 am
Καλημέρα Στέλλα! Λέγομαι Χρήστος και σε καλοσωρίζω στο forum και εύχομαι να είσαι απλά περαστική και να μην έχεις σκλήρυνση! Ξεκινώντας όμως να σου πω να μη φοβάσαι, είτε έχεις είτε όχι! Τα συμπτώματα διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο! Πρώτα απ'όλα έχεις μιλήσει με νευρολόγο; Έχεις κάνει μαγνητική εκτός από τις εξετάσεις αίματος; Τέλος πάντων, πάντως επαναλαμβάνω σταμάτα να το αντιμετωπίζεις με φόβο, ότι κι αν είναι τελικά αυτό που σε ενοχλεί! Νομίζω ότι η υγεία γενικά είναι θέμα καλής ψυχολογίας, οπότε όσο μπορείς μακρυά από άγχη! Αυτά μόνο από εμένα, είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν άλλοι με περισσότερες γνώσεις περί του θέματος, γιατί εγώ δεν τα πάω καλά με τα ιατρικά! Να έχεις μία υπέροχη μέρα, και να μην στενοχωριέσαι με τίποτα! Χάρηκα πολύ για τη γνωριμία!
 #127299  από emarydi
 Τετ Μαρ 15, 2017 1:16 pm
γεια σου στελλα
μην ψαχνεις ετσι καλα ειπε ο χρηστος σε νευρολογο εχεις παει? αν θες για πιο ευκολα μπορεις να πας σε μια νευρολογικη οταν εφημερευει και να σε δουν θα σου γραψουν μαγνητικες αν χρειαζεται να διαπιστωσουν τι εχεις και ολα καλα. αφου εισαι οπως λες αρρωστοφοβικη μην ζητας να ακουσεις για αρρωστιες καλυτερα να πας καμια βολτα με φιλους και να ακουσεις κατι ευχαριστο!!!! α! και σε αυτο το φορουμ μεχρι να παρεις διαγνωση μονο στα ανεκδοτα σου επιτρεπω να μπαινεις!!!
(μην παρεξηγηθω πλακα κανω)
ευχομαι να πανε ολα καλα
μαιρη
 #127342  από yamd
 Κυρ Μαρ 19, 2017 9:11 pm
To mualo mas paizei apisteuta paixnidia...eimai k go arrostofobikh
..5 xronia eixa ola ta sumptomata ths sklurunshs...ekana 9 magnhtikes se diaforetikes stigmes k apeires eksetaseis pou htane oles kathares....ego den peithomouna me tpt...prin ligous mhnes ekana tis teleutaies magnhtikes(kathares ennoeite..)k o neurologos htane kathetos...tha eixe fanei...amesos eksafanisthkan ola os dia mageias....k ta moudiasmata k ta murmigkiasmata mexri k o tromos pou eixa sta xeria...ola ta prokalousa mallon ego....exasa 5 xronia apo thn zoh mou....exasa stigmes apo to paidia mou....