Καλησπέρα σας παιδιά...Είμαι με πολύ πεσμένη ψυχολογία και αρκετά φοβισμένη. Λέγομαι Στέλλα και θα ήθελα να με βοηθήσετε αν θυμάστε πως ήταν τα πρώτα σας συμπτώματα, όταν δηλαδή ανακαλύψατε ότι έχετε σκλήρυνση...Τι νιωθατε πριν κ σας οδήγησε στο γιατρό. Φοβάμαι γιατί τις τελευταίες 20 μέρες νιωθω στα δάχτυλα του αριστερου μου ποδιού, στο πέλμα και στο αριστερό άκρο μου γενικά δηλαδή από τη μέση του πέλματος προς τα δάχτυλα ένα πολυ πολυ ελαφρύ (όχι μούδιασμα που δεν νιώθουμε τιποτα) κάτι πολθ ελαφρύ σαν να περπατάνε τρία τέσσερα μυρμήγκια . Δεν έχω καυσαλγια, δεν έχω διπλωπία, δεν βλέπω πολλά, ούτε πονοκεφάλους, ζαλες, ή σε άλλα σημεία μούδιασμα. Έχω μόνο αυτό κ απλά έχω αγχωθει. Είμαι αρρψστοφοβικη κ κάνω ψυχοθεραπεία αλλά το συγκεκριμένο δεν είναι από άγχος. Οι εξετάσεις αίματος ήταν όλες πολύ καλές.Καμια έλλειψη βημαμινης ή κάτι άλλο. Μπορεί να έχω σκλήρυνση? Εσάς τα πρώτα συμπτώματα ποια ήταν? Να πω ακόμη πως είμαι πάρα πολύ καλύτερα ,από εκεί δηλαδή που το συνεχές μυρμηγκιασμα αυτό το πολύ ελαφρύ αλλά μυρμηγκιασμα ήταν συνεχές ολη μέρα, τώρα είμαι καλυτερσ κδεν το νιωθω συνεχώς μέσα στη μέρα. Πραγματικά όμως έχω φοβηθεί πολύ....Αν μπορεί κάποιος να μου πει τα δικά του πρώτα συμπτώματα, αν φαίνεται κάτι από τις εξετάσεις αίματος κ γενικά μία περιγραφή των συμπτωμάτων. Δηλαδή πχ νιώθετε μουδιασμα σε συγκεκριμένα σημεία - νευρα ή γενικά? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι όλοι σας να μην έχετε ποτέ προβλήματα συμπτώματα και μέσα από την καρδιά μου να έχετε καλυτέρευση...