• Μουσική απ'το δρόμο (πολύ rock,blues και funk,

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #126554  από Criss
 Κυρ Φεβ 12, 2017 2:12 pm
Πάλι Black Sabbath, με ένα μάλλον ανατριχιαστικό περιστατικό! Ο κιθαρίστας Tonny Iommi όταν ξεκινούσε με την μπάντα ακρωτηρίασε τα δύο μεσαία δάχτυλά του αριστερού του χεριού, που ήταν και το καλό του, αφού ήταν αριστερόχειρας, με μία πριονοκορδέλα στο μηχανουργείο στο οποίο εργαζόταν! Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του θα έβαζε τέλος στα όνειρά του για μουσική καριέρα! Όχι όμως ο κύριος Iommi, ο οποίος χρησιμοποίησε κερί και έφτιαξε άλλα δάχτυλα, τα οποία αν δεν κάνω λάθος έχει μέχρι σήμερα!!! Και όχι μόνο συνέχιζε να παίζει κιθάρα, αλλά θεωρείται ίσως ο κορυφαίος συνθέτης στο χώρο του hard rock με τεράστια επιρροή όχι μόνο στο hard rock, αλλά και στον κοντινό χώρο του heavy metal!
 #126987  από Criss
 Πέμ Φεβ 23, 2017 11:20 pm
Εδώ θα συνεχίσω με μία διαμάχη που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, που σταματάει το hard rock και αρχίζει το heavy metal! Τελικά οι Black Sabbath και οι AC-DC είναι hard rock ή heavy metal; Επειδή οι διαχωριστικές γραμμές εδώ δεν είναι σαφείς, κάθε άποψη είναι σεβαστή! Εγώ ως πρώην μπασίστας νομίζω ότι έχω βρει τη διαφορά ανάμεσα στα δύο υβρίδια! Το μπάσο στο heavy metal είναι ξερό, χωρίς βάθος ή όγκο! Στο hard rock αντίθετα το μπάσο είναι όπως στα υπόλοιπα είδη του rock, έχει και βάθος και όγκο! Άρα και οι δύο προαναφερθείσες μπάντες ανήκουν στο hard rock! Φυσικά, αυτή είναι η δική μου άποψη, και κάθε άλλη είναι απόλυτα σεβαστή!
 #127025  από Criss
 Σάβ Φεβ 25, 2017 3:18 pm
Λένε πως αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει! Οπότε, ήρθε η ώρα να παρουσιάσω την σπουδαιότερη κατά τη γνώμη μου ελληνική ροκ μπάντα, τους Socrates! Οι Socrates πρωτοεμφανίστηκαν στα κλαμπ της Αθήνας, και κυρίως στο "Κύτταρο". Το πλούσιο ρεπερτόριο τους συμπεριελάμβανε κομμάτια από τη δισκογραφία τους αλλά και διασκευές από καλλιτέχνες όπως ο Τζίμι Χέντριξ, ο Φρανκ Ζάπα, oι Rolling Stones και πολλοί άλλοι. Έγιναν πολύ γνωστοί με τον πετυχημένο συνδυασμό του ελληνικού παραδοσιακού ύφους από τα ηπειρώτικα και το γεμάτο προσωπικότητα ροκ στυλ τους με τα δύο σταθερά και ιδρυτικά μέλη, τον κιθαρίστα Γιάννη Σπάθα και τον μπασίστα και τραγουδιστή τους Αντώνη Τουρκογιώργη να γράφουν διαχρονικά τραγούδια όπως το "Mountains" και το "Starvation" έχοντας διαγράψει μεγάλη πορεία στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό παίζοντας σε πολύ γνωστές αίθουσες όπως το Hammersmith Odeon στο Λονδίνο. Για αρκετά χρόνια μετά το 1986 το γκρουπ δεν έκανε ζωντανές εμφανίσεις αλλά το 1999 επανενώθηκε με την ιστορική συναυλία στον Λυκαβηττό όπου τα βασικά μέλη ξαναβρέθηκαν μαζί (Τουρκογιώργης-Σπάθας-Τρανταλίδης) με την συμμετοχή καινούργιων μουσικών: (Δημήτρης Μπέλλος - keys, Μαρκέλλα Παναγιώτου και Νίκος Κουρουπάκης - backing vocals). Ιδρυτικό τους μέλος ήταν και ο γνωστός παγκοσμίως πλέον Βαγγέλης Παπαθανασίου ή Vangelis στα πλήκτρα! Οι Socrates ανήκουν στο λεγόμενο progressive rock, μαζί με συγκροτήματα όπως οι Καναδοί Rush, οι Αμερικανοί Kansas και πολλοί άλλοι!

#127315  από Criss
 Πέμ Μαρ 16, 2017 1:23 am
Πάλι Socrates, αυτή τη φορά με ένα καταπληκτικό σόλο του επίσης καταπληκτικού Γιάννη Σπάθα, που εδώ παντρεύει έξοχα την παραδοσιακή ηπειρώτικη μουσική με τον ροκ ήχο, συνδυασμένο εδώ με υπέροχες εικόνες ελληνικών βουνών! Απολαύστε το!
 #127611  από Criss
 Κυρ Απρ 09, 2017 4:14 pm
Συνέχεια μετά από αρκετό καιρό με το ίδιο θέμα και τους Kansas, και αυτή τη φορά δεν θα πω τίποτα! Μόνο μουσική!
 #127614  από Criss
 Κυρ Απρ 09, 2017 5:28 pm
Και τελειώνω την ενότητα του progressive rock με τους κορυφαίους του είδους Καναδούς Rush! Σε αυτούς παίζει ο κατά τη γνώμη μου καλύτερος μπάσίστας της ροκ μουσικής Geddy Lee, ο οποίος είναι επίσης και ο τραγουδιστής και κιμπορντίστας της μπάντας, και πολύ συχνά στις συναυλίες κάνει ταυτόχρονα και τα τρία!!! Σ'αυτό το κομμάτι θαυμάστε τι παίζει στο μπάσο (σε όλα τα κομμάτια το μπάσο είναι καταπληκτικό, αλλά εδώ φαίνεται και στο βίντεο κλιπ)!