• Είμαι πολύ φοβισμένη

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #127290  από Στελλαγ
 Τρί Μαρ 14, 2017 11:28 pm
Καλησπέρα σας παιδιά...Είμαι με πολύ πεσμένη ψυχολογία και αρκετά φοβισμένη. Λέγομαι Στέλλα και θα ήθελα να με βοηθήσετε αν θυμάστε πως ήταν τα πρώτα σας συμπτώματα, όταν δηλαδή ανακαλύψατε ότι έχετε σκλήρυνση...Τι νιωθατε πριν κ σας οδήγησε στο γιατρό. Φοβάμαι γιατί τις τελευταίες 20 μέρες νιωθω στα δάχτυλα του αριστερου μου ποδιού, στο πέλμα και στο αριστερό άκρο μου γενικά δηλαδή από τη μέση του πέλματος προς τα δάχτυλα ένα πολυ πολυ ελαφρύ (όχι μούδιασμα που δεν νιώθουμε τιποτα) κάτι πολθ ελαφρύ σαν να περπατάνε τρία τέσσερα μυρμήγκια . Δεν έχω καυσαλγια, δεν έχω διπλωπία, δεν βλέπω πολλά, ούτε πονοκεφάλους, ζαλες, ή σε άλλα σημεία μούδιασμα. Έχω μόνο αυτό κ απλά έχω αγχωθει. Είμαι αρρψστοφοβικη κ κάνω ψυχοθεραπεία αλλά το συγκεκριμένο δεν είναι από άγχος. Οι εξετάσεις αίματος ήταν όλες πολύ καλές.Καμια έλλειψη βημαμινης ή κάτι άλλο. Μπορεί να έχω σκλήρυνση? Εσάς τα πρώτα συμπτώματα ποια ήταν? Να πω ακόμη πως είμαι πάρα πολύ καλύτερα ,από εκεί δηλαδή που το συνεχές μυρμηγκιασμα αυτό το πολύ ελαφρύ αλλά μυρμηγκιασμα ήταν συνεχές ολη μέρα, τώρα είμαι καλυτερσ κδεν το νιωθω συνεχώς μέσα στη μέρα. Πραγματικά όμως έχω φοβηθεί πολύ....Αν μπορεί κάποιος να μου πει τα δικά του πρώτα συμπτώματα, αν φαίνεται κάτι από τις εξετάσεις αίματος κ γενικά μία περιγραφή των συμπτωμάτων. Δηλαδή πχ νιώθετε μουδιασμα σε συγκεκριμένα σημεία - νευρα ή γενικά? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι όλοι σας να μην έχετε ποτέ προβλήματα συμπτώματα και μέσα από την καρδιά μου να έχετε καλυτέρευση...
 #127294  από Στάθης
 Τρί Μαρ 14, 2017 11:57 pm
Καλησπέρα Στέλλα.

Το ότι φοβάσαι είναι ιδιαίτερα έκδηλο από τον αριθμό των αναρτήσεών σου για το θέμα, και προτείνω να πάρεις μια βαθιά ανάσα, γιατί μέσα στην θολούρα του φόβου, δυσκολεύει αρκετά αυτή η περιπέτεια που βιώνεις.

Εάν καπνίζεις (ειδικά με συνδυασμό καφέ ή/και αλκοόλ κτλ.), η έχεις κακή διατροφή πιστεύω μπορεί και να είναι το κυκλοφορικό, δηλαδή η αιμάτωση να είναι φτωχή στο πόδι σου.

Καλή δύναμη Στέλλα, εύχομαι γρήγορα περαστικά και να βγάλεις θετική άκρη με το θέμα σου.
 #127296  από away
 Τετ Μαρ 15, 2017 9:23 am
Καλημερα,

Τι ηταν? Βασικα ενας γιατρος που μου εδειξε τον δρομο....γιατι απο συμπτωματα ειχα κανα δυο πριν καταληξω εδω. Οποτε οτι και να σου πω πιθανον θα βγω ψευτης. Δυναμη θελει καλη διαθεση και θα τα καταφερουμε!!! :character-oldtimer:
 #127301  από Ελιζα
 Τετ Μαρ 15, 2017 3:19 pm
Καλησπερα ;)
Σε καθε εναν απο εμας τα συμπτωματα διαφερουν....η σκπ ειναι κατι σαν το δαχτυλικο μας αποτυπωμα :)
Εγω ας πουμε ειχα μονο πονοκεφαλους με επιασε στην περιοδο που διαβαζα μερα-νυχτα για να περασω πανελληνιες...το θεμα ειναι οτι εσυ κανεις λες και σου ειπαν οτι εχεις 5(ειμαι και πολυ large xD) μερες ζωης,χαλαρωσε γλυκο μου....τιποτα δεν ειναι :* χαλαρωσε και απλα ΖΗΣΕ! Ολα αυτοθεραπευονται ;) θεληση να υπαρχει και πολυ διαλογισμος ;)
 #127313  από Gianna
 Τετ Μαρ 15, 2017 9:40 pm
Στέλλα μην αφήσεις το φόβο να μπει μέσα σου.. σκέψου μήπως στρεσαρίστηκες με κάτι, μήπως καταπονήθηκες σωματικά ή μήπως δεν έχεις ρυθμισμένο θυρεοειδή..
υπάρχουν πολλά πριν σκεφτείς για Σκλήρυνση.. γιατί δε πάει αλλού ο νους σου? :emojis-2: