• Πιθανή θεραπεία; Αρθρο από 8/2016

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #127060  από NavSeal23
 Δευ Φεβ 27, 2017 4:18 pm
http://fanpage.gr/plus/epistimi/%CF%84% ... %BC%CE%BF/#

o καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννης Ματσούκας και η ομάδα του, πήραν την πρώτη παγκόσμια πατέντα για το εμβόλιο που φιλοδοξεί να θεραπεύσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τη σκλήρυνση κατά πλάκας.
Ο αντίκτυπος της νέας ιατρικής μεθόδου είναι δύσκολο να αποτιμηθεί αυτή τη στιγμή. Τις κλινικές δοκιμές έχει αναλάβει στην Αυστραλία η διεθνής αναγνωρισμένη ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου.
Η διάθεση του εμβολίου που λειτουργεί θεραπευτικά εκτιμάται πως είναι πλέον ζήτημα χρόνου.

Αυτά γράφει το άρθρο, βγήκε τον Αύγουστο του 2016, τώρα δλδ, από εκεί και πέρα δεν έχω άλλες πληροφορίες, θα το ψάξω λίγο όμως, μπορώ να έρθω σε επικοινωνία όσο καταφέρω με τα άτομα που εμπλέκονται ώστε να ενημερώσω περί τίνος πρόκειται, αν ξεκίνησαν τις φάσεις δοκιμών η ποτέ κτλ. Ένα πράγμα που με έκανε να είμαι αισιόδοξος είναι ότι ο Νευρολογος μου, μου πέταξε ότι " Μην αγχώνεσαι, σε δύο χρόνια αν όλα καλά βγαίνουν κάποια πραγματάκια που αν πάνε στις δοκιμές όπως περιμένουμε, χωρίς παρενέργειες περίεργες και τέτοια, θα σταματήσει η εξέλιξη εντελώς σαν κάποιον που δεν έχει τπτ."

Ο χρόνος μένει να δείξει παιδιά. Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω μήπως μάθω λεπτομέρειες.
 #127061  από NavSeal23
 Δευ Φεβ 27, 2017 4:22 pm
Έχει ξαναγράψει μέλος του φόρουμ για αυτό, να προσθέσω σαν απάντηση για το ότι λένε ότι αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, ότι 2016 βγήκε τι άρθρο, οι δοκιμές δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα από ότι κατάλαβα, όπως και να έχει θα βρω να επικοινωνήσω με υπεύθυνους να μάθουμε.
 #127064  από κωστας
 Δευ Φεβ 27, 2017 7:34 pm
Παιδια ωραιο ακουγεται αλλα ας προσγειωθουμε λιγο...αν και εφοσον πανε ολα καλα μιλαμε για πενταετια.Επισης ο ορος "εμβολιο" ειναι τελειως ακυρος χωρις να ξερεις την αιτια και απ'οτι γνωριζω και αν θυμαμαι καλα οι δραστικες ουσιες που δοκιμαζονται πρωτα σε πειραματοζωα εχουν τυχη περιπου το 10% να κυκλοφορισουν σε φαρμακα!!!
 #127066  από NavSeal23
 Δευ Φεβ 27, 2017 9:39 pm
Θα δείξει ο καιρός.... Προσγειωμένοι είμαστε όλοι. Και ότι βγαίνουν και θα βγουν καλύτερες "θεραπείες" είναι γεγονός. Απο εκεί και πέρα, ο όρος εμβόλιο όντως δεν ακούγεται σωστός αλλά ίσως θέλανε να μεταφράσουν το αγγλικό injectable drug. Στατιστικά πάντως πια πολύ παραπάνω από το 10% των φαρμάκων σε πειραματική μορφή κτλ. Τελικά βγαίνουν στην κυκλοφορία.
 #127084  από sofia13
 Τρί Φεβ 28, 2017 9:12 pm
Παρακολούθησα ομιλία του κ.Ματσούκα
και ήταν έξαλος με τον όρο ''εμβόλιο'' που δόθηκε αυθαίρετα.
Δραστική φαρμακευτική ουσία τη χαρακτήρισε κι΄επ΄ουδενί εμβόλιο.
Τέλος πάντων, θα δούμε τι και πότε θα προκύψει κάτι σίγουρα θετικό για όλους.