Μετά από εξάμηνο και καθ' υπόδειξιν της νευρολόγου που με παρακολουθεί, βρέθηκε στικτή, μονήρης εστία παθολογικού σήματος, στην υποφλοιώδη λευκή ουσία, δεξιά μετωπιαία. Το ραντεβού μαζί της θα το κλείσω τις επόμενες μέρες. Μέχρι τότε εσείς πώς το διαβάζετε αυτό; Για την εστία γνώριζα από την πρώτη mri, αλλά τι ακριβώς σημαίνει "παθολογικού σήματος";
Mary P. έγραψε:...τι ακριβώς σημαίνει "παθολογικού σήματος";Όταν έχουμε εστία "παθολογικού σήματος" ή "υψηλής έντασης σήματος" σημαίνει ότι η εστία απομυελίνωσης βρίσκεται σε φάση όπου προσλαμβάνει "αρκετό" σκιαγραφικό υγρό MRI και στο φιλμ απεικονίζεται έντονα λευκή. Η εστία παθολογικού σήματος, μπορεί να συνοδεύεται και από κλινικά συμπτώματα (π.χ. υποτροπή) αλλά δεν αποτελεί κανόνας. Δηλαδή μια ενεργή εστία παθολογικού σήματος μπορεί να είναι και καλοηθής-ακίνδυνη, εξαρτάται που είναι στο εγκέφαλο, και την έντασή της.
Όταν η εστία ηρεμεί με όποια πιθανή φθορά να έχει συντελεστεί, το σημείο προσλαμβάνει όλο και λιγότερο σκιαγραφικό υγρό MRI, συνεπώς στο φιλμ απεικονίζεται υπόλευκο-γκρίζο-σκούρο γκρι.
Στη διάγνωση γράφεται ως "χαμηλής έντασης σήμα".
Συχνά (ή μάλλον σχεδόν πάντα) μια πρώην πλάκα ή ενεργή εστία προσλαμβάνει σκιαγραφικό υγρό MRI αλλά από την ένταση του σήματος και το χρώμα στο φιλμ ξεχωρίζουμε αν πρόκειται για εστία σε οξεία φάση ή παλιότερη εστία που έκανε το κύκλο της (με φθορά και πιθανά συμπτώματα ή χωρίς).