• Πότε λες ότι δεν εχεις;

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #126532  από Arage
 Κυρ Φεβ 12, 2017 3:16 am
Φαντάζομαι πολλοί από εσας στο πρώτο νευρολογικο επεισόδιο σας είπαν πιθανή σκληρυνση. Το ονόμασαν κλινικά μεμονωμένο σύνδρομο. Και μάλλον περιμένατε το δεύτερο επεισόδιο για να γίνει η διάγνωση ή νέες εστιες στη μαγνητική δηλαδή κάτι να δείχνει ότι η νόσος είναι ενεργή.

Έχω διαβάσει ότι δεν παθαίνουν όλοι οι άνθρωποι ms μετά το πρώτο επεισόδιο αν κ ένα μεγάλο ποσοστό όντως παθαίνει αλλά υπάρχουν και κάποιοι που τη γλιτωνουν.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν κάποιος δεν έχει δεύτερο επεισόδιο κ οι μαγνητικες που κάνει βγαίνουν σταθερές μετά από πόσο καιρό θα μπορεί να του πει ο γιατρός οκ φίλε μάλλον τη γλιτωσες κ ήταν ένα μεμονωμένο επεισόδιο που δεν θα σε ξαναενοχλησει;??
 #126533  από ποπη
 Κυρ Φεβ 12, 2017 10:06 am
Καλημερα :)

Ειχα την ιδια συζητηση με το γιατρο μου τον περασμενο μηνα. Μου ειπε οτι τα πρωτα 10 χρονια της νοσου ειναι κρισιμα και τα παρακολουθουμε με μαγνητικες για να εχουμε μια εικονα. Φυσικα αυτο που τους ενδιαφερει περισσοτερο ειναι η κλινικη εικονα αν ειναι καλη και σταθερη. Απο εκει και περα δηλ συνολικα σε κανα 15 χρονια ειναι πιο σιγουροι για το εαν το σωμα καταφερνει και την ελεγχει.
Προς το παρον την θεωρουν προοδευτικη ασθενεια και η λεξη ΄΄την σκαπουλαρω΄΄ ακουστηκε μονο μια φορα με ενα τεραστιο ισως.....και απ'ότι καταλαβα προς το παρον την συνδεουν με την διατηρηση της σταθερης καταστασης και οχι την εννοια της πληρους ιασης αν και δεν αποκλειουν οτι μπορει να συμβει.

Αυτο που καταλαβα ειναι οτι εαν δεν βρουν το σωτηριο φαρμακο να την σταματησουν πληρως, κατι τετοια ζοφερα θα ακουμε....
 #126538  από Ελιζα
 Κυρ Φεβ 12, 2017 10:51 am
Καλημερα,να πω κατι με βαση την εμπειρια μου...
Εγινε διαγνωση με 2 εστιες στον εγκεφαλο και μια στον αυχενα ανενεργη!
Μου ειχαν προγραματισμενη μαγνητικη την απερριψαν λογο κλινικης αψογης καταστασης,θελωντας και εγω να ηρεμησω το "μαιμουδακι" μου,γιατι οκ ποιος μενει στην απλη εξεταση με το σφυρακι?!?!?! εκανα μια μαγνητικη στο euromedica η οποια δειχνει δυο εστιες εγκεφαλου ανενεργες....και ο αυχενας πεντακαθαρος!!! Πηγα στον νευρολογο που με παρακολουθει και μου ειπε ραντεβου σε ενα χρονο για μαγνητικη!
Το αφηνω...δεν ασχολουμαι καθολου,για να με ξεχασει τελειως! Δυστυχως το ανθρωπινο υποσεινηδητο ειναι "ατιμο" αν ολοι μας το τιθασευσουμε η νοσο θα θυμιζει παρελθον!
Διαλογισμος σωτηριο φαρμακο ;) ;)
 #126613  από Arage
 Δευ Φεβ 13, 2017 4:51 pm
Εγώ μια εστία στον αυχένα ανενεργη η ηταν ανενεργη οταν εγιναν οι μαγνητικες γιατι η μια εγινε 4-5 μερες αφου ειχε ξεκινησει το μουδιασμα οταν ηταν μονο στο χερι και πριν επεκταθει στη μιση πλευρα και η αλλη ενα μηνα μετα το επεισοδιο αρα ειχε ηρεμησει. Ολιγοκλωνικα θετικα. Κλινική κατάσταση τώρα άψογη, δεν έμεινε τιποτα από το επεισόδιο.

Στο εξάμηνο που έγινε η μαγνητική δεν βρέθηκε νέα εστία και αυτή στον αυχένα μικρυνε. Διάβαζα σ ένα ξένο φόρουμ για τη σκληρυνση έλεγε κάποιος ότι μετά το πρώτο επεισόδιο αν περάσουν δύο χρόνια και δεν φαίνεται να έχει κάποια κινητικότητα η ασθένεια είτε μέσω μαγνητικης νέας εστιες είτε μέσω νέου επεισοδίου ότι υπάρχει μια π σοβαρή πιθανότητα να τη γλιτώσει και να ήταν κάτι μεμονωμένο.

Θα ρωτήσω το γιατρό μου βέβαια όταν πάω για τη νέα μαγνητική απλά αναρωτιέμαι αν κάποιος έχει ρωτήσει, όπως μου απάντησε η ποπη η γενικώς αν εχει κάποια εμπειρία.
 #126619  από Κώστας
 Δευ Φεβ 13, 2017 9:10 pm
Αν νοιώθεις καλά, από την πρώτη στιγμή!!!!!!!!!!!!!!! Πάνω απ΄ όλα η ψυχολογία.
 #126644  από ΑΝΔΡΕΑΣ
 Τρί Φεβ 14, 2017 9:36 pm
:smile-hi: γεια σας. εγώ ξεκίνησα με διπλωπία και πέρασε χωρίς θεραπεία μετά 10 μέρες . μετά 2 χρονιά μούδιασμα αριστερής πλευράς πέρασε μετά 15 μέρες χωρίς θεραπεία. 13 χρόνια μετά την πρώτη διπλωπια πάλι διπλωπια που αυτή τη φορά χρειάστηκε κορτιζόνη να πέραση μετά 2 μήνες. :smile-sweating: :smile-sweating: :smile-sweating: :smile-sweating: :smile-sweating:
 #126652  από Arage
 Τετ Φεβ 15, 2017 5:12 am
Γειά σου Αντρέα. Τώρα παίρνεις κάποια θεραπεια; το σημαντικό είναι σε σένα ότι περνας υποτροπες ταλαιπωρησαι αλλά είσαι καλά στο τέλος. κ έχουν περάσει 15 χρόνια.

εγώ πιστεύω μια χαρά θα είσαι για πάντα. αυτό δείχνει είναι καλοηθες κ μπορεί κάποιες στιγμές ο οργανισμός να πέφτει αλλά το ελέγχει.

έκανες μαγνητικες όλα αυτά τα χρονια; έδειχναν νέες εστιες άσχετα αν δεν είχες συμπτώματα;