• Ίσως να έχω πολλαπλή σκλήρυνση

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #126244  από Νίκος29
 Κυρ Φεβ 05, 2017 12:20 am
Καλησπέρα στη παρέα σας. Με λένε Νίκο και είμαι 29 ετών. Όλα άρχισαν ένα ωραίο πρωιο στις 10 Ιανουαρίου 2017. Ξύπνησα με μουδιασμα στην αριστερή πλευρά του σώματος. Πήγα στο γιατρό και αμέσως με έβαλε να κάνω μαγνητική εγκεφάλου. Εν ολίγοις έχουμε ενδείξεις MS και όχι ενδείξεις, ο γιατρός με έβαλε στο Παπαγεωργίου (έκατσα 5 ημέρες και μου χορηγούσαν ενδοφλεβια 1gr/d κορτιζονη) για πιο εξειδικευμενες εξετάσεις, αίματος και υγρού από τη σπονδυλικη στήλη. Αναμένω τα αποτέλεσμα τέλη Φεβρουαρίου, μέχρι τότε υπομονή θετική ενέργεια και η ζωή συνεχίζεται :emojis-9:
 #126251  από MARINA21
 Κυρ Φεβ 05, 2017 12:05 pm
Γεια σου Νίκο!Έτσι, να είσαι αισιόδοξος και να έχεις υπομονή!Στο Παπαγεωργίου έχουν καλούς γιατρούς και κυρίως βοηθάνε πολύ και στην ψυχολογία του ασθενούς!Αυτό και η καλή φυσική κατάσταση και η στροφή σε ένα πιο υγιεινό μοντέλο ζωής και φυσικά και η φροντίδα της πνευματικής κατάστασης (για μένα πρωτίστως αυτή) θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις πολύ καλά...!!!!Μην αφεθεις σε μαύρες σκέψεις...Έτσι όπως τα γράφεις τώρα έτσι αισιόδοξα συνέχιζε! :smile-yes:
 #126259  από Κώστας
 Κυρ Φεβ 05, 2017 2:41 pm
Με αφορμή την περιγραφή του ιστορικού του Νίκου, θέλω ν΄απευθύνω ένα ερώτημα. Όταν κάποιος διαγιγνώσκεται με υποψία σκλήρυνσης, χωρίς να παρουσιάζει υποτροπή, προφανώς εισάγεται σε νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Μέχρι εδώ καλά! Την κορτιζόνη γιατί την χορηγούν υποτίθεται προληπτικά; Για να προλάβουν τι ακριβώς;! Εφ΄ όσων η κορτιζόνη είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες, τι νόημα έχει η χορήγησή της όταν δεν υπάρχει φλεγμονή;!!!!!!!!!!! Το ίδιο ακριβώς έκαναν και σε μένα όταν πρωτοδιαγνώστηκα στο Γεννηματάς. Χωρίς να έχω την παραμικρή ενεργή φλεγμονή, με ταράξανε στην κορτιζόνη για πέντε ημέρες!
 #126263  από Στάθης
 Κυρ Φεβ 05, 2017 5:36 pm
Η κορτιζόνη δόθηκε για το μούδιασμα στην αριστερή πλευρά του σώματος, ένα μούδιασμα το οποίο θεωρητικά μπορεί να προήλθε από φλεγμονή, πρακτικά η μαγνητική το δείχνει σε συνδυασμό με την νευρολογική εξέταση και την διάρκεια του μουδιάσματος φαντάζομαι.

Σίγουρα πάντως η κορτιζόνη χρησιμοποιείται σε πλειάδα περιπτώσεις άσκοπα και καταχρηστικά με αποτέλεσμα να γινόμαστε έρμαιοι των παρενεργειών της, αλλά και να αχρηστεύεται δραστικά σε βάθος χρόνου. Η κορτιζόνη θέλει προσοχή, όπως κάθε φάρμακο.

Νίκο όπως λες υπομονή, θετική ενέργεια και εύχομαι τα αποτελέσματα του Φεβρουαρίου να είναι καλότυχα.

Γρήγορα περαστικά με το μούδιασμα (αν δεν έχει περάσει). :smile-muscle:
 #126264  από Κώστας
 Κυρ Φεβ 05, 2017 6:08 pm
Στάθης έγραψε: Σίγουρα πάντως η κορτιζόνη χρησιμοποιείται σε πλειάδα περιπτώσεις άσκοπα και καταχρηστικά με αποτέλεσμα να γινόμαστε έρμαιοι των παρενεργειών της, αλλά και να αχρηστεύεται δραστικά σε βάθος χρόνου. Η κορτιζόνη θέλει προσοχή, όπως κάθε φάρμακο.
Αυτό ακριβώς εννοώ!
 #126277  από Νίκος29
 Δευ Φεβ 06, 2017 12:48 am
Δυστυχώς το μουδιασμα δε με έχει αφήσει από της 10 Ιανουαρίου αλλά σε ένταση έχει μειωθεί κατά 50% τουλάχιστον, ευχαριστώ για τη συμπαράσταση σας παιδιά :emojis-5:
 #126281  από Νίκος29
 Δευ Φεβ 06, 2017 9:22 am
Η γνωματευση των ιατρων νευρολογων (νοσοκ.Παπαγεωργιου) της μαγνητικης εγκεφαλου
Συνημμένα
gnomat.jpg
gnomat.jpg (80.22 KiB) Προβλήθηκε 18142 φορές
 #126283  από away
 Δευ Φεβ 06, 2017 9:33 am
Καλημερα Νικο και καλο κουραγιο με την περιπετεια που μπλεξαμε!!!
Πιθανον θα βρεθουμε καποια στιγμη Παπαγεωργιου για καφε....γιατι μπυρες δεν εχει οπως μου ειπαν οι νοσοκομοι :smile-angry:
 #126295  από away
 Δευ Φεβ 06, 2017 12:08 pm
Υπαρχει και αυτη :smile-lipssealed: αλλα καλυτερα ο καφες
Συνημμένα
Amstel-Free.jpg
Amstel-Free.jpg (98.82 KiB) Προβλήθηκε 18129 φορές