• ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ MS

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #1115  από theoni
 Παρ Ιαν 16, 2009 4:56 pm
Καλησπέρα..
Μπορεί κανείς να μου πει αν ξέρει τι γίνεται με το διορισμό εκπαιδευτικών με Ms?
Έκανα τα χαρτιά μου για ΑΣΕΠ χωρίς να δηλώσω πουθενά για την πάθηση...Τώρα μάλλον δεν προλαβαίνω να κάνω κάτι...Εκτός απ' αυτό από εδώ και πέρα τι πρέπει να κάνω..?Έμαθα ότι πρέπει να πάρω ένα πιστοποιητικό που να αναγράφεται ότι έχω 67% αναπηρία κάτι που προφανώς δεν συμβαίνει γιατί η κλινική μου εικόνα είναι πολύ καλή...!Πέρα από μουδιάσματα και ρεύματα δεν έχω κάτι άλλο (ευτυχώς).Παρόλα αυτά, ιντερφερόνες και κορτιζόνες παίρνω με το τσουβάλι!
Θα μου ήταν πολύτιμη η βοήθεια σας..
 #1117  από LL--MM
 Σάβ Ιαν 17, 2009 1:06 am
Θεώνη μου, νομίζω ότι μερικές φορές, η απόκρυψη των προβλημάτων μας απο τρίτους είναι η λιγότερο δύσκολη λύση. Σου στέλνω ένα προσωπικο πιο λεπτομερειακό σημείωμα για να δεις αν σε συμφέρει να δηλωθείς ώς ΑΜΕΑ.
 #1255  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Τετ Ιαν 28, 2009 12:12 pm
Παιδιά αποφάσισα να λάβω μέρος στον διαγωνισμό των εκπαιδευτικών . Έκανα αίτηση ως υποψήφιος ειδικής κατηγορίας σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη . Στις 20/1 με βρήκε τηλεφωνικά η αρμόδια υπάλληλος του ΑΣΕΠ και μου ανακολίνωσε ότι δεν γίνεται δεκτή η αίτηση μου , γιατί η υγειονομική επιτροπή που με έκρινε ανάπηρο με 67% ήταν του ΙΚΑ και όχι της Νομαρχίας . Συνεπώς ο ερχόμενο σαββατακύριακο θα δώσω τις σχετικές εξετάσεις με τους υπόλοιπους αιτούντες της γενικής σειράς . Αυτά και εις άλλα με υγεία .
 #1256  από MARINI
 Τετ Ιαν 28, 2009 1:53 pm
ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΛΑΦΡΑ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΠΗΡΑ ΤΟ 67% ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ(ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ).ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΙ.ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΤΩΤΕΣ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΔΕ ΜΕΤΡΑΕΙ.ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΣ, ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
 #1257  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τετ Ιαν 28, 2009 2:02 pm
Καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό! Να μάθουμε παρακαλώ τα καλά σας νέα σχετικά! ΄
Σημ.: Κι εγώ που νόμιζα ότι η απόφαση της επιτροπής του ΙΚΑ έχει μεγαλύτερη ισχύ από της Νομαρχίας ή έστω την ίδια :shock: ! Τι κράτος κι αυτό!
 #1258  από LL--MM
 Τετ Ιαν 28, 2009 2:10 pm
Ελληνικό! Ομολογουμένως, είναι αξιοπερίεργο, αλλά δεν έχει ακόμα θεσμοθετηθεί η βαρύτητα της εκάστοτε επιτροπής... Καλή σας επιτυχία!
 #1259  από thodoris
 Τετ Ιαν 28, 2009 2:14 pm
LL--MM έγραψε:Θεώνη μου, νομίζω ότι μερικές φορές, η απόκρυψη των προβλημάτων μας απο τρίτους είναι η λιγότερο δύσκολη λύση. Σου στέλνω ένα προσωπικο πιο λεπτομερειακό σημείωμα για να δεις αν σε συμφέρει να δηλωθείς ώς ΑΜΕΑ.
Νομίζω οτι θα ήταν χρήσιμο και σε άλλους αυτό το λεπτομερειακό σημείωμα οπότε αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για το αντίθετο θα σε παρακαλούσα να το έκανες ευρέως γνωστό.
Αν δε γίνεται ... στείλτο τουλάχιστον σε μένα! :)
...πες το και περιέργεια!!!

thodoris

Υ.Γ. Καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες.
 #1261  από LL--MM
 Τετ Ιαν 28, 2009 5:35 pm
Ευχαρίστως, το παραθέτω, άν και τα βασικά της ερωτήματα δεν απαντήθηκαν, διότι εγώ παρέθεσα το νόμο 2643/98, ο οποίος δεν ισχύει για τις θέσεις έκτακτων εκπαιδευτικών, και είχα υπ'όψιν μόνο το ερώτημα της Θεώνης όπως το καταλάβαινα:
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:
Α. Κατέθεσες τα χαρτιά σου στον ΑΣΕΠ ως εκπαιδευτικός, δίχως ν’ αναφέρεις τη ΣΚΠ. Θ’ ανταγωνιστείς επομένως, τους υγιείς συναδέλφους σου ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. Αν το δημόσιο μάθει ότι έχεις σκλήρυνση, απλώς δε θα σε προσλάβει. Μόνο αν το πάρουν χαμπάρι οι προϊστάμενοί σου μετά την πρόσληψη και αποφασίσουν ότι η ΣΚΠ σ’ εμποδίζει ουσιαστικά να κάνεις σωστά τη δουλειά σου θα έχεις πρόβλημα, οπότε ψάξε να βρεις από τώρα τα συνδικάτα εκπαιδευτικών, από το τηλέφωνο και ανώνυμα, σε πρώτη φάση, μη νομίσουν ότι πας να τους κάνεις και αθέμιτο ανταγωνισμό.
Β. Όσον αφορά το νόμο 2643/1998, μην ονειρεύεσαι, οι πιθανότητες πρόσληψης με αυτό το διαβόητο πλέον νομοθέτημα είναι ακόμα ελαχιστότερες απ’ ότι με τα κοινά δεδομένα. Προβλέπει θεωρητικά αναγκαστικές προσλήψεις για ΑμεΑ οι οποίες γίνονται βάσει αυστηρής μοριοδότησης.
Τα ΑμεΑ που θέλουν (πως τολμάν) να επωφεληθούν της κατάστασής τους πρέπει να έχουν κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, παρουσιάζοντας το τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας.

Άρθρο 4.
1. Για τον καθορισμό της σειράς τοποθέτησης, πρόσληψης ή διορισμού των προστατευόμενων προσώπων, λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των μορίων, τα οποία συγκεντρώνει ο ενδιαφερόμενος με βάση τα κριτήρια και τον αριθμό των μορίων που αντιστοιχεί, κατά περίπτωση, σε κάθε κριτήριο.
Τα κριτήρια για τον καθορισμό της σειράς αυτής είναι τα εξής:
α) η ηλικία του προστατευομένου, β) τα τυπικά του προσόντα, γ) το ποσοστό αναπηρίας του, εφόσον πρόκειται για άτομο με ειδικές ανάγκες, δ) η οικογενειακή και ε) η οικονομική του κατάσταση.

2. Ο αριθμός των μορίων με βάση το κριτήριο της ηλικίας, καθορίζεται με βάση τον ακέραιο αριθμό των ετών ηλικίας, προσαυξανόμενο για άτομα ηλικίας από 21 έως 30 ετών κατά δεκαπέντε (15) μόρια, από 31 έως 40 ετών κατά είκοσι πέντε (25) μόρια και από 41 έως 45 ετών κατά τριάντα (30) μόρια. "Ο αριθμός των μορίων που δικαιούνται όσοι έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους και επιθυμούν να διορισθούν σε θέσεις του άρθρου 3 είναι εβδομήντα πέντε (75)."

3. Ο αριθμός των μορίων με βάση το κριτήριο των τυπικών προσόντων καθορίζεται ως εξής:
α)"Για απολυτήριο τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης δέκα (10) μόρια."
β) Για απολυτήριο τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είκοσι (20) μόρια.
γ) Για πτυχιούχους Ινστιτούτου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ι.Ε.Κ.) τριάντα (30) μόρια.
δ) Για πτυχιούχους Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) πενήντα (50) μόρια.
ε) Για πτυχιούχους Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) εβδομήντα (70) μόρια.
στ) Για κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ενενήντα (90) μόρια.
ζ) Για κατόχους διδακτορικού τίτλου σπουδών εκατόν δέκα (110) μόρια.
Οι κάτοχοι αναγνωρισμένου πτυχίου ξένης γλώσσας λαμβάνουν είκοσι (20) επιπλέον μόριο για κάθε γλώσσα.
"Τα ως άνω κατά περίπτωση μόρια δικαιούνται και οι κάτοχοι πτυχίων, αναγνωρισμένων κατά τις κείμενες διατάξεις, πανεπιστημίων της αλλοδαπής, καθώς και οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής".
Το πρώτο που πρέπει, επομένως, να κάνεις είναι να μαζέψεις όσα στοιχεία περισσότερα μπορείς που να αποδεικνύουν την αρρώστια. Τα οπτικά πεδία είναι εντυπωσιακά για τους γενικούς παθολόγους γιατρούς του ΙΚΑ. Επομένως κάποια χειροτέρευση μπορείς ίσως να την αποδείξεις έτσι. Όπως είπε συνάδελφος μου με εγκεφαλική παράλυση, στις επιτροπές ΙΚΑ δεν πάμε ως φανταράκια (και αυτό ισχύει, αναπόφευκτα, και για τις γυναίκες, ισότητα, γαρ). Απαραίτητο να πας με τις μαγνητικές σου, οπτικά πεδία και ότι άλλο, και, φυσικά να τους πιάσεις από το όποιο φιλότιμο τους απομένει . Αν είσαι στην Αθήνα, στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας γνωρίζω τη γραμματέα, ούτε και για μένα όμως έκανε θαύματα, παρά την όντως υπάρχουσα ευαισθησία της.

Παραθέτω και μέρος συνέχειας της αλληλογραφίας αυτής που περιέχει τις κοινές γενικές αρχές:

Ο ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ 2643/98 ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΠΟΤΕ (EΚΤΟΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ, ΓΕΝΙΚΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΤΟΜΕΑ), ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.
Λυπάμαι που δεν έχω λύσεις να προσφέρω, αλλά η εγγραφή στον ΟΑΕΔ είναι δύσκολο διάβημα, ιδίως αν πρέπει να παραιτηθείς από τον επαγγελματικό σου σύλλογο: μην το κάνεις χωρίς ώριμη σκέψη. Μόνο οι συνδικαλιστές μπορούν, εφ’ όσον δεήσουν, να κάνουν κάτι (ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ) και αυτό αν σε λυπηθούν, άλλος τρόπος δεν υπάρχει, και η ντροπή δική τους... Στην αρχή κι εγώ :oops: αλλά στο κάτω-κάτω, τα δικαιώματά μας είναι! Επι τέλους, υπάρχουν και καλά παιδιά μεταξύ τους, δεν ξέρεις ποτέ...
Και μη νομίσεις ότι το 67%, και να το πάρεις, θα λύσει όλα τα προβλήματα: οι τυφλοί έχουν 100% αναπηρία, επομένως 700 μόρια αναπηρίας εκτός των άλλων, σχεδόν απόλυτη προτεραιότητα, δηλαδή.

Η επόμενη προκήρυξη δεν είναι δυστυχώς και για αύριο, διότι η τελευταία του είδους ΑΜΕΑ-δημοσίου ήταν το περασμένο καλοκαίρι. Για τον "ευρύτερο δημόσιο τομέα" η τελευταία ημερομηνία κατάθεσης δικαιολογητικών ήταν η 7η Ιανουαρίου 2009

Λυπάμαι παιδιά, αυτά είναι τα γενικά, και άς μή γινόμαστε και πολύ προκλητικοί: Οι περισότεροι σήμερα, δυσανασχετουν όταν αναγκάζονται να παραδεχτούν "δικαίωμα προταιρεότητας" σε ΑΜΕους. Ασχέτως, λοιπόν της γνωστής ρήσης, για να ζήσουμε τη ζωή μας πρέπει ν'ακούμε που και που και τους φόβους μας: Οπως λέει και το Ευαγγέλιο "Να είστε φρόνιμοι ώς οι όφεις και αγαθοί ως αι περιστεραί"... Ελπίζω τώρα να απάντησα επαρκώς...
 #1265  από thodoris
 Τετ Ιαν 28, 2009 11:32 pm
LL--MM έγραψε:Α. Κατέθεσες τα χαρτιά σου στον ΑΣΕΠ ως εκπαιδευτικός, δίχως ν’ αναφέρεις τη ΣΚΠ. Θ’ ανταγωνιστείς επομένως, τους υγιείς συναδέλφους σου ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. Αν το δημόσιο μάθει ότι έχεις σκλήρυνση, απλώς δε θα σε προσλάβει. Μόνο αν το πάρουν χαμπάρι οι προϊστάμενοί σου μετά την πρόσληψη και αποφασίσουν ότι η ΣΚΠ σ’ εμποδίζει ουσιαστικά να κάνεις σωστά τη δουλειά σου θα έχεις πρόβλημα, ...
Αυτό συμβαίνει σε οποιαδήποτε άλλη θέση ΠΕ ή μόνο για τους εκπαιδευτικούς?
Δηλαδή κάποιος που πάσχει από ΣΚΠ δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει μια θέση ΠΕ μιας οποιασδήποτε προκήρυξης?
 #1266  από LL--MM
 Πέμ Ιαν 29, 2009 12:33 am
Βασικά, Ο νόμος 2643/98 σε θεωρεί ανάπηρο αποκλειστικά και μόνο αν παρουσιαστείς στον ΟΑΕΔ με τις γνωματεύσεις του ΙΚΑ και εκκαθαριστικό εφορίας "άδειο" για την περασμένη χρονιά. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ: ΥΓΙΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ, ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ. Αυτός είναι ο γενικός κανόνας. Αν, δηλαδή, πας στον ΑΣΕΠ και ΔΕΝ πείς ότι έχεις ΣΚΠ, κανένας δε θα το μάθει, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 2643/98. Δυστυχώς, και ο ΑΣΕΠ ζητάει πιστοποιητικά υγείας (συνήθως νομαρχίας) ανάλογα με τις θέσεις, αλλά άν δε "φαίνεσαι" ανάπηρος και έχουν ξεχάσει ότι πέρασες από εκεί, υπάρχει περίπτωση να μή σε πάρουν χαμπάρι, να γλιτώσεις με μια ακτινογραφία και να θεωρηθείς υγειής στην πρόσληψη, πράγμα που κάνει, εκ των πραγμάτων, την απόλυση ευκολώτερη. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 2643/98 ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ KAI ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
Για ορισμένους τομείς όπως των εκπαιδευτικών ή άλλου έκτακτου ή προσωρινού προσωπικού, ενδέχεται να ισχύουν ειδικοί κανόνες, που να δίνουν κάποιες προτεραιότητες στους ασθενείς ΣΚΠ ή άλλους ΑΜΕους, αλλά είναι κάτι που θέλει ψάξιμο στον εκάστοτε τομέα και ενδέχεται αργότερα αυτή η πληροφορία να προκαλέσει προβλήματα στον ανάπηρο υποψήφιο σε μια γενική προκήρυξη. Οι συνδικαλιστές (θα έπρεπε να) είναι, εκ των πραγμάτων, οι καλύτεροι γνώστες της κατάστασης, αλλά ανθρωποι είναι και αυτοί... Τα υπόλοιπα, (βλέπε και ανωτέρω) τα έχουμε ξαναπεί... Καληνύχτα!