• ?????????

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #12499  από manos81
 Πέμ Δεκ 03, 2009 8:02 am
Το λίπος από τη λιποαναρρόφηση «δεξαμενή» βλαστοκυττάρων
09/09/2009 Διεθνή Επιστημονικά Νέα βλαστοκύτταρα λιποαναρρόφηση λιποκύτταρα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα Επιχειρηματικά Νέα Promoted
Το ανθρώπινο λίπος που αφαιρείται κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων λιποαναρρόφησης αποτελεί «δεξαμενή» κυττάρων τα οποία μπορούν να μετατραπούν εύκολα σε βλαστοκύτταρα, αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Stanford.

Ορισμένα μάλιστα από τα κύτταρα αυτά μπορούν, σύμφωνα με τους ερευνητές, να ξεκινήσουν τη διαδικασία αναπρογραμματισμού τους σε βλαστοκύτταρα αμέσως, χωρίς να απαιτείται η καλλιέργειά τους για εβδομάδες στο εργαστήριο. Σε αντίθεση, τα δερματικά κύτταρα, που χρησιμοποιούνται πιο συχνά για τη δημιουργία βλαστοκυττάρων, απαιτούν καλλιέργεια για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες πριν να μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία μετατροπής τους.

Οι επιστήμονες ανέπτυξαν ορισμένες τεχνικές ώστε να μετατρέψουν διαφορετικούς τύπους κυττάρων σε τεχνητά πολυδύναμα βλαστοκύτταρα (induced pluripotent stem cells - iPS), τα οποία στη συνέχεια μπορούν να μετατραπούν σε άλλα ιστικά κύτταρα.

Τα ευρήματα της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences, έδειξαν ότι το λίπος από τις λιποαναρροφήσεις παρέχει αφθονία κυττάρων, τα οποία μπορούν να αναπρογραμματισθούν πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από τα δερματικά.

Επιστήμονες έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν λιποκύτταρα για την αναστροφή των συμπτωμάτων της σκλήρυνσης κατά πλάκας σε μια μικρή ομάδα ασθενών.
 #12500  από manos81
 Πέμ Δεκ 03, 2009 8:43 am
ENAS GNOSTOS MOU EINAI ETOIMOS NA TIN KANEI META TIS GIORTES APOGOITEUMENOS APO TIS TREXOUSES THERAPIES KAI TIN KATASTASI TOU...OPIOS EXEI AKOUSEI PERISOTERA GIA TO THEMA PARAKALW AS TA PEI...
 #12503  από maestro
 Πέμ Δεκ 03, 2009 10:07 am
manos81 έγραψε:ENAS GNOSTOS MOU EINAI ETOIMOS NA TIN KANEI META TIS GIORTES APOGOITEUMENOS APO TIS TREXOUSES THERAPIES KAI TIN KATASTASI TOU...OPIOS EXEI AKOUSEI PERISOTERA GIA TO THEMA PARAKALW AS TA PEI...
ΟΤΑΝ ΜΑΘΕΙΣ ΝΕΑ ΤΟΥ manos81 , ΠΕΣ ΜΑΣ!!!

ΥΓ
ΑΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!
 #12506  από manos81
 Πέμ Δεκ 03, 2009 10:54 am
apoti mou eipe to exei psaksei stin ameriki opou protoegine kai den kanoun ximiotherapia opos me to egefalonotieo igro.pas toproi sou pernoun 200-300 gramaria kai to apogeuma sta ksanavazoun...tora ti na pw kiegw... :)
 #12507  από soulla
 Πέμ Δεκ 03, 2009 11:04 am
κοιταξα το κειμενο 1 2 :o και το ποντικακι της φωτογραφιας :o και δεν το πιστευα ο φιλος μας :lol: μας εβαλε γυαλια ε οχι μονο επεστρεψε με ελληνικα :lol: :lol:αλλα και τονισμενα :x εγω δεν θα μαθω ποτε :?: :P ΚΑΙ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ :P ΜΠΡΑΒΟ mano 81
 #12508  από manos81
 Πέμ Δεκ 03, 2009 11:14 am
itan antigrafi epikolisi to kimeno...egw eksakolouthw na eime o manos pou milaei greekglish. ;)
opios thelei as me diavazei...oi aloi aplos na me agnooun.. ;)
 #12511  από soulla
 Πέμ Δεκ 03, 2009 11:47 am
το ξερω χιουμορ εκανα :lol: οσο για τα βλαστοκυτταρα τα εκαναν τρεις αρκετα καλη μου φιλοι η μια η κοπελλα που ειχε προβλημα και στην βαδιση και στην ομιλια ΄,ομιλια την βοηθησε αλλα μονο στην ομιλια στην βαδιση ακομα οσο για τους αλλους δυο αντρες φιλους μου εκτον οποιον ο ενας ηταν και συμμαθητης μου ακομα τιποτα :cry: περιμενουν ακομα να βρουν τον δρομο τους τα βλαστοκυτταρα :cry: ποτε θα γινει αυτο αγνωστον
 #12518  από Giota
 Πέμ Δεκ 03, 2009 12:47 pm
ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΩ ΕΥΚΟΛΑ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΗΜΟΥΝ, ΔΗΛ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΙ.
 #12519  από soulla
 Πέμ Δεκ 03, 2009 12:58 pm
AX ΓΙΩΤΑ :cry: ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ :cry: ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑς ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙ :cry: MARY ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕς ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ :?: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ :cry:
 #12529  από litsa
 Πέμ Δεκ 03, 2009 2:55 pm
κακός σύμβουλος η απογοήτευση..
ανθρώπινη μεν αλλά...