• ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗΝΣΗ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #124947  από aeras21
 Τρί Ιαν 10, 2017 7:57 pm
Καλή χρονια σε όλους και ευχομαι το νεο ετος να μας βρει ολους υγιεις και ευτυχισμενους με τους ανθρωπους που μας αγαπουν και μας νοιαζονται..
Θελω λογο της κακοκαιριας να φερω για συζητηση ενα θεμα που δεν το πολυσυζητησαμε.Η κακοκαιρια, οι πολυ χαμηλες θερμοκρασιες σας επηρεαζουν στα συμπτωματα σας η οχι; Ξερουμε οτι το καλοκαιρι με τις ψηλες θερμοκρασιες εχουμε εξαρση, ισχυει το ιδιο και το χειμωνα με πολυ χαμηλες θερμοκρασιες;;Παρατηρω οτι τον τελευταιο καιρο εχω πονους στα κοκκαλα και στα ποδια γαμπες-πελματα και αστραγαλους και αναρωτιεμαι αν επηρεαζει η εκθεση μου λογω δουλειας στο ψυχος;;
Καλη χρονια και παλι...
 #124948  από Gianna
 Τρί Ιαν 10, 2017 8:24 pm
Καλησπερα,
Εμένα με επηρεάζει.. Αυξάνει σπαστικότητα και γενικά πάω
"Βαριά"". Υπομονή να ερθει Ανοιξη!!
 #124950  από Nikoskk
 Τρί Ιαν 10, 2017 8:40 pm
καλησπερα!!!
εμενα με επηρεαζε και η υγρασια ,φετος δεν εχω τετοια προβληματα αλλα περσι υπεφερα,νομιζω αυτο που λειτουργεισε θετικα ειναι ο τροπος ζωης κ διατροφης που κανω πλεον.
Αυτο που πρεπει να εχουμε ειναι καλο κυκλοφοριακο συστημα.
 #124952  από aeras21
 Τρί Ιαν 10, 2017 9:00 pm
Αλήθεια Νικο;Τι διατροφή ακολουθείς και ειδες αυτα τα αποτελεσματα;;
 #124956  από Nikoskk
 Τρί Ιαν 10, 2017 9:16 pm
Εχω αναφερει σε παλιες αναρτησεις, ακολουθω σχεδον την διατροφη της terry whals, δεν καταναλωνω τιποτα επεξεργασμενο ,ομωφαγια οσο μπορεις ,αλατι,ζαχαρη,λακτοζη,γλουτενη Εκτος ,πολλα φουτα και λαχανικα, ψαρια αρκετα και περιπου μια φορα την βδομαδα κρεας(επιλεγω καποιο ντοπιο ) και απο βιταμινες στηριζομαι πανω στα προσαρμογονα μανιταρια (γανοδερμα,cordyceps,lion's mane) ετσι και το ανοσοποιητικο μας ειναι σε καλυτερη κατασταση.
Προσωπικα δεν χρειαστηκα να ξαπαπιω ουτε depon η κατι αλλο.
Ετσι αποτοξινωνεται το σωμα και μετα δουλευεις με το πνευμα!!!
 #124961  από Στάθης
 Τετ Ιαν 11, 2017 12:08 am
Nikoskk έγραψε:Ετσι αποτοξινωνεται το σωμα και μετα δουλευεις με το πνευμα!!!
Νίκο είσαι φαινόμενο. :smile-clapping:

Ναι σαφώς και η χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν, γενικά οτιδήποτε των άκρων, ψηλά ή χαμηλά, έχει την επίδρασή του στο ευαίσθητο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα ενός σκληρυντικού. Υπάρχουν τρόποι να βελτιώνουμε την ευαισθησία μας στο κρύο, π.χ. προσωπικά διαλέγω την μέθοδο της Κρυοσάουνας.

Η Κρυοσάουνα είναι φημισμένη πολύ το τελευταίο καιρό γιατί βελτιώνει την αποθεραπεία και τις επιδόσεις των αθλητών, αλλά επίσης είναι γνωστό γιατί βοηθάει παθήσεις σαν την σκλήρυνση και άλλα αυτοάνοσα λόγο το ότι είναι ιδιαίτερα αντιφλεγμονώδες.

Εμένα με βοηθάει πολύ σε επιδόσεις, αλλά προπάντων στο να έχω απομυθοποιήσει το κρύο !!
Το χαρακτηρίζω σαν "Την Ζαβολιά του Χειμερινού κολυμβητή".

Η Κρυοσάουνα λειτουργεί με υγρό άζωτο, το οποίο κατά την διάρκεια της συνεδρίας αεριοποιείται και μειώνει την θερμοκρασία του δέρματος από την θερμοκρασία δωματίου στους -1°C σε 60 δευτερόλεπτα ή λιγότερο και την διατηρεί στα επίπεδα αυτά, για 1:30 έως 3 λεπτά.

Οι αισθητήρες κρύου του δέρματος μας αντιδρούν στην απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας και στέλνουν σήματα κινδύνου στον εγκέφαλο, που με την σειρά του ενεργοποιεί όλες τις ρυθμιστικές λειτουργίες του σώματος. Μαζεύει το αίμα από τα άκρα προς τον πυρήνα του σώματος μας με σκοπό να προστατέψει τα ζωτικά όργανα από το κρύο.

Αυτό έχει σαν επακόλουθο (όταν τελειώσει η συνεδρία) την επαναρύθμιση όλων των περιοχών του οργανισμού που δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους
 #124963  από Nikoskk
 Τετ Ιαν 11, 2017 12:30 am
Σταθη ευχαριστω!!!
Ειμαι της αποψης και αυτο προσπαθω να κανω οτι πρεπει να βλεπουμε ολιστικα-ενεργειακα τον εαυτο μας
 #124965  από litsa
 Τετ Ιαν 11, 2017 12:48 am
αλήθεια Σταθη, κάνεις αυτή την μέθοδο?
 #124973  από Στάθης
 Τετ Ιαν 11, 2017 12:51 pm
litsa έγραψε:αλήθεια Σταθη, κάνεις αυτή την μέθοδο?
litsa, το έχω κάνει πάνω από 50 φορές, εδώ και περίπου 3-4χρόνια κάνω μερικές συνεδρίες το χρόνο περίπου 10 για την ακρίβεια.

Δεν υπάρχει σαν αίσθηση γιατί σε περιβάλει απίστευτο κρύο αλλά δεν εισχωρεί μέσα σου, είναι κάτι σαν πέπλο κρύο, και το σώμα κάνει τα δικά του, ευτυχώς κρατάει λίγο γύρο στα 2-3 λεπτά.
Λένε ότι η κρυοσάουνα κάνει πάρα πολλά καλά, το μόνο που ρωτάνε πριν το κάνεις είναι αν έχεις κάποιο πρόβλημα στην καρδιά, γιατί εε το κρύο όσο να ναι της δίνει ένα ζόρι.

Προσωπικά, νιώθω όπως είπα παραπάνω, ότι είμαι Χειμερινός Κολυμβητής με το εργαλείο αυτό, και συνεπάγονται όλα τα καλά αυτού (δεν αρρωσταίνεις, σφίγγει το σώμα, αντιφλεγμονώδης, μυική αποθεραπεία, εξάλειψη μυικών πόνων, σημαντική ενίσχυση κυκλοφορικού, καλύτερος ύπνος, ενδορφίνες χαράς μακράς διαρκείας και άλλα πολλά).

Πως νομίζεις πήρε η Λέστερ το πρωτάθλημα Αγγλίας πέρσι;;; Όχι, δεν είναι ο Κλαούντιο Ρανιέρι αλλά η... κρυοθεραπεία!

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
 #124984  από litsa
 Τετ Ιαν 11, 2017 5:35 pm
Αχ τέλεια Στάθη!!!Θα το έχω υπόψη μου!!!!
Εγώ πονάω παντού όταν με πιάσει κρίση...