• ΑΣΥΕ ΚΕΠΑ Αναπηρική σύνταξη

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #124643  από kathynana
 Τετ Ιαν 04, 2017 12:52 pm
Καλημέρα σας
Πριν ένα χρόνο είχα καταθεσει τα χαρτιά μου στα ΚΕΠΑ και είχα πάρει ποσοστό αναπηρίας 80% για ένα χρόνο. Τον επόμενο χρόνο λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας είχα αναρρωτική άδεια μεγάλου χρονικού διαστήματος. Μόλις τελείωσε η άδειά μου κατέθεσα τα χαρτιά μου στην ΑΣΥΕ προκειμένου να πάρω αναπηρική σύνταξη . Πριν μου σταλεί η απάντηση από την ΑΣΥΕ (μου έδωσαν ποσοστό αναπηρίας 80% ) κατέθεσα ξανά τα χαρτιά μου στα ΚΕΠΑ και μου έδωσαν ποσοστό αναπηρίας 67% για 3 έτη. Ρώτησα στις Νομαρχιακές Επιτροπές την αιτία και μου το αιτιολόγησαν πως από τη στιγμή που η ασθένειά μου δεν χειροτέρεψε το ποσοστό στα ΚΕΠΑ κάποια στιγμή θα πάει και κάτω από 50%. Ολο το διάστημα αυτό δε ζήτησα επιδόματα από τα ΚΕΠΑ παρά μόνο το ποσοστό αναπηρίας μου.
Επιπλέον έχω στα χέρια μου χαρτί από τη Β'θμια Υγειονομική Επιτροπή στο οποίο αναφέρεται πως το νόσημά μου είναι μη ιάσιμο κάτι το οποίο προσκόμισα και στην ΑΣΥΕ. Το περίεργο είναι πως το χαρτί αυτο το προσκόμισα και στα ΚΕΠΑ. Ισως δεν το έλαβαν καν υπόψιν.
ΘΑ ήθελα να μάθω όταν περάσουν τα 3 έτη και θα ξαναπάω στα ΚΕΠΑ και μου το μειώσουν το ποσοστό μου να κάνω ένσταση εμφανίζοντάς τους την απόφαση από την ΑΣΥΕ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
 #124647  από Κώστας
 Τετ Ιαν 04, 2017 1:45 pm
Μπορεί η ασθένεια σου να μην χειροτέρεψε, αλλά στην καλύτερη περίπτωση παρέμεινε στάσιμη. Συνεπώς με πια λογική μειώθηκε το ποσοστό; Διεπίστωσε η επιτροπή κάποια βελτίωση της υγείας σου σε ό,τι αφορά την σκλήρυνση;! Αν ναι, πρέπει να βγούν και να το ανακοινώσουν, μιας και αποτελεί παγκόσμια μοναδικότητα! Τα ΚΕΠΑ είναι η ανώτερη αρμόδια αρχή χαρακτηρισμού ποσοστού αναπηρίας η οποία μπορεί (εφ΄ όσων το κρίνει), να μειώσει ποοσοστό αναπηρίας που είχε αποδωθεί παλαιότερα από τις υγειονομικές επιτροπές. Όχι όμως και ποσοστό που έχει αποδώσει η ίδια με το σκεπτικό ότι η ασθένειά σου, η οποία είναι ΣΚΠ, δεν επιδεινώθηκε! Μα κύριοι, εσείς οι ίδιοι πριν από ένα χρόνο μου χαρακτηρίσατε ΠΑ 80%! Τι είναι αυτό που τώρα σας κάνει να αναιρείτε την απόφασή σας. Αν η υγεία μου δεν επιδεινώθηκε, παρέμεινε σταθερή, οπότε ουσιαστικά αμφισβητείτε την ίδια σας την πρότερη κρίση!!!!! Όταν με το καλό ξαναπεράσεις ΚΕΠΑ και εφ΄ όσων παραμείνει η ίδια αντιμετώπιση, να κάνεις ένσταση γράφοντας σ΄ αυτήν εύλογα επιχειρήματα, που δεν θα μπορούν να αμφισβητήσουν.
 #124653  από kathynana
 Τετ Ιαν 04, 2017 3:39 pm
Καλησπέρα σας ξανά.
Κώστα, το θέμα είναι πως δεν πάσχω από ΣΚΠ. Η ασθένειά μου είναι σοβαρή και μη ιάσιμη και ο γιατρος μου, πρότεινε οπωσδήποτε τη διακοπή οποιασδήποτε εργασίας και να πάρω αναπηρική σύνταξη για να μη χειροτερέψω.
Δεν ξέρω τί να κάνω με όλους αυτούς που νομίζουν πως επειδή δε χειροτέρεψα είμαι και καλά!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 #124656  από Κώστας
 Τετ Ιαν 04, 2017 5:07 pm
Δεν θεωρώ πως αλλάζει κάτι στο σκεπτικό μου, εφ΄ όσων η ασθένεια σου είναι μη ιάσιμη και υπάρχει γνωμάτευση από γιατρό που επιβάλλει την διακοπή εργασίας. Προκειμένου να μην περιμένεις τρία χρόνια μέχρι να ξαναπεράσεις ΚΕΠΑ, αφού περάσουν έξι μήνες από την προηγούμενη φορά που πέρασες, μπορείς να κάνεις αίτηση για επανεξέταση, λόγω επιδείνωσης. Αυτό τουλάχιστον ισχύει για τους πάσχοντες με σκλήρυνση. Εννοείται πως θα τεκμηριώσεις την αίτησή σου με όσα περισσότερα στοιχεία μπορείς.
Για σίγουρες και έγκυρες πληροφορίες μπορείς να συμβουλευτείς τον δικηγόρο που σου παραθέτω.

Δημήτριος Γεωργιόπουλος,
Δικηγόρος Αρείου Πάγου & Συμβουλίου Επικρατείας, πρώην Πρόεδρος Εξελεγκτικής Επιτροπής Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων, άριστος γνώστης Ελληνικής & Κοινοτικής Νομοθεσίας για ΑμεΑ, και προϋποθέσεων για χορήγηση επιδομάτων Αναπηρίας από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία & στεγαστικών δανείων από τράπεζες, καθώς & θεμάτων Επαγγελματικής Αποκαταστάσεως με τον Ν.2643/98, προσφέρει δωρεάν νομικές συμβουλές για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, Δευτέρα-Παρασκευή (9πμ-6μμ), Ελπίδος 7 και Φιλιππίδου 13, Πλ. Βικτωρίας, Αθήνα 10564, τηλ./fax: 2103221596, 6945788928.
 #124672  από kathynana
 Τετ Ιαν 04, 2017 11:05 pm
Καλησπέρα ξανά
Ευχαριστώ Κώστα που ασχολείσαι με το θέμα μου. Δεν υπάρχει μέχρις στιγμή κάποια επιδείνωση με την ασθένειά μου όμως τα πάντα είναι ρευστά όπως με διαβεβαιώνει και ο γιατρός μου. Οσον αφορά το δικηγόρο που μου προτείνεις, ευχαριστώ αλλά μένω επαρχία. Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω τηλεφωνικά ή μέσω email.
Ευχαριστώ για όλα. Να είσαι καλά!
 #124674  από Κώστας
 Τετ Ιαν 04, 2017 11:13 pm
Τηλεφωνικά θα σου δώσει τις συμβουλές του, δεν χρειάζεται να τον επισκευθείς. Άλλωστε έχει βοηθήσει κατά καιρούς, πολλούς συνασθενείς απ΄ αυτό το forum.
 #124680  από kathynana
 Πέμ Ιαν 05, 2017 12:45 am
Κώστα σ' ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη!
Να είσαι καλά εύχομαι! Υγεία, αγάπη και ευτυχία να σου φέρει ο Νέος Χρόνος
Ευχαριστώ ξανά!