• Προδιαθεση

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #123700  από Arage
 Σάβ Δεκ 17, 2016 11:00 pm
Με αφορμή το θέμα της ελιζας τι θέλει να πει ο ποιητής.

Έχω μια εστία στον αυχένα η οποία μειώθηκε ολιγοκλωνικα θετικα και κλινική κατάσταση άψογη πλέον.
Στο νοσοκομείο που πέρασα το πρωτο επεισοδιο το μουδιασμα της αριστερης μου πλευράς εφυγα με διάγνωση σκληρυνση tefridera.

Δεν τα πήρα ακολούθησα ένα γιατρο που είπε να περιμένουμε και τώρα πλέον ακούω απόψεις.
Μια γιατρός επιμένει να πάρω φάρμακα γιατί έχω σκλήρυνση μην με βρει κάτι.
Ένας επιμένει ότι δεν έχω καν σκληρυνση και ότι αμφιβάλλει και αν υπάρχει η εστία στον αυχένα και λέει μήπως είναι κανένα αγγείο κ ότι το επεισόδιο έγινε από κάποιες στενωσεις κ άλατα που έχω στον αυχένα. Οι υπόλοιποι μου λένε ότι έχω μια προδιαθεση δεν παίρνω φάρμακα και θα το παρακολουθώ.

Έχει συμβεί σε κανέναν άλλο να του πουν έχεις προδιαθεση η να διαφωνούν τόσο οι γιατροί μεταξύ τους;
 #123701  από Ελιζα
 Κυρ Δεκ 18, 2016 12:00 am
Καλησπερα Arage.
Αφου πηρες αφορμη το θεμα μου ας σου απαντησω κ εγω :)
Λοιπον, η κλινικη μου κατασταση αψογη χωρις ιχνος νοσου η το οτιδιποτε!
Μια εστια στον εγκεφαλο και μια εστια στον αυχενα μη ενεργη! Διαγνωση σκπ! Συμπτωματα επιμονος πονοκεφαλος ηπιο μουδιασμα ηπια αδυναμια( τα δυο τελευταια νομιζω απο τον φοβο μου), εν παση περιπτωση, μου εδωσε αγωγη,μου αλλαξε αγωγη και παιρνω tecfidera :) χαπακι!
Ψαξου λιγο περισσοτερο :)
Γιατι και η παρακεντηση πλεον δεν ειναι αξιοπιστη!!! :)
Παντως αν υπαρχει η υπονοια σκπ παρε αγωγη,δυστυχως ειναι νοσος που δεν πρεπει να αψηφατε :) φυσικα εσυ θα κρινεις το οποιο καλυτερο για εσενα!!
Εγω απλα σου παραθετω την γνωμη μου.
Ευχομαι ολα καλα :)
Και οσο για τους γιατρους...ναιιι ολοι διαφωνουν αναμεταξυ τους,3 οι γνωμες ολες διαφορετικες :)
 #123924  από Arage
 Τετ Δεκ 21, 2016 10:22 am
Το πάρε αγωγή ελιζα δεν είναι τόσο απλό. Δεν μιλάμε για καραμελιτσες μιλάμε για βαριά φάρμακα που επηρρεαζουν το ανοσο ποιητικό και με μακροπροθεσμες συνέπειες.

Επίσης ενώ ως τώρα δεν δημιουργούνται νέες εστιες η ήδη υπάρχουσα κλείνει τι παραπάνω θα μπορούσε να μου προσφέρει ένα φάρμακο ενώ η κλινική μου κατάσταση είναι αριστη;

Εύχομαι να μην το μετανιώσω σίγουρα θα το ελέγχω και βλέποντας και κάνοντας. Απλά αναρωτιέμαι εκτός από εμάς τις δύο έχει συμβεί σε κάποιον άλλο κάτι παρόμοιο και τί εκανε
 #123927  από voulasto
 Τετ Δεκ 21, 2016 10:54 am
Και εγω με καλη κλινικη εικονα εκτος απο ενα περιεργο μουδιασμα στα δαχτυλα των χεριων μου, το οποιο εδω και χρονια θα το ελεγα μονιμο. Μη ενεργες εστιες σε αυχενα και εγκεφαλο. Πριν 4 χρονια ισως ειχα περασει (δεν ειναι σιγουρο) οπτικη νευριτιδα η οποια κρατησε δυο μερες και εφυγε απο μονη της. Μια θετικη παρακεντηση. Με τον γιατρο ειπαμε θα το παρακολουθουμε με μαγνητικες . Φαρμακευτικη αγωγη οχι .
 #123928  από Στάθης
 Τετ Δεκ 21, 2016 10:56 am
Γεια σου Arage. Η Προσωπική μου άποψη.

Με δεδομένο ότι το μέλλον είναι μια ψευδαίσθηση, δεν υπάρχει λόγος να μετανιώσεις για τίποτα. Το βασικότερο θέμα σε κάθε τι που μας προβληματίζει είναι το Τώρα, το Παρόν.

Με δεδομένο ότι Εδώ, στο Παρόν, την μόνη υπαρκτή Αληθινή στιγμή της Ζωής μας νιώθεις και είσαι άψογα κλινικά, είναι αρκετό να διώξεις κάθε άγχος, κάθε φόβο για το τι πρέπει να κάνεις.

Το τι 'πρέπει' να κάνεις. Είσαι Ευγνώμον για τον Παρόν, και ακόμα παραπέρα για την άψογη κλινική σου εικόνα στο Παρόν; Αν ναι τότε έχεις καθοδηγητή την Καρδιά σου και ότι επιλέξεις θα πηγάζει από Σοφία και Δύναμη. Αν όχι, ή δεν ξέρεις, τότε έχεις σημάδια από την Ζωή μέσο του βιώματος που περιγράφεις, να ευθυγραμμίσεις τον εαυτό σου, να βελτιώσεις τον εαυτό σου, ψάχνοντας βαθιά μέσα σου αυτό που χρειάζεσαι, αυτό που σε εμποδίζει να συνδεθείς με την ροή της Ζωής. Ότι επιλέξεις σε αυτήν την κατάσταση θα σε καθοδηγήσει αργά η γρήγορα πάλι στην πρώτη επιλογή, αυτό της Καρδιάς σου.

Μια λογική σκέψη. Κανένας δεν θα ζήσει στο μέλλον ούτε στο παρελθόν. Ζούμε πάντα στο Παρόν. Και μέσα από την σχέση μας με το Παρόν, θετική η αρνητική, αλλάζει ο ρυθμός μας είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο. Δεν υπάρχει χρόνος, παρά μόνο ρυθμός.

Κλείνω συμβουλεύοντας ότι τα φάρμακα για τους κλινικά άψογους, είναι μια απόφαση δύσκολη, διότι εμπεριέχει την ψευδαίσθηση του χρόνου, του φόβου του μέλλοντος. Επίσης σε ανθρώπους τα φάρμακα προσδίδουν παρενέργειες, δηλαδή την ελαφρά αλλοίωση του Παρόντος με χαρακτηριστικά και στίγματα που θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε στην σχέση μας με το Τώρα.

Η Ζωή μας είναι Τώρα. Το μέλλον, είναι απλά ένα άλλο ρυθμικό Τώρα, και δεν θα πρέπει να μας φοβίζει, αν συμπλέουμε με τα μηνύματα της Ζωής έχοντας τα Μάτια και Αυτιά της Καρδιάς μας ανοιχτά.

Καλή Δύναμη Arage, και εύχομαι ότι καλύτερο στην δύσκολη για σένα απόφαση καθοδήγησης και Θεραπείας.

Εικόνα
 #123937  από Ελιζα
 Τετ Δεκ 21, 2016 2:17 pm
Arage έγραψε:Το πάρε αγωγή ελιζα δεν είναι τόσο απλό. Δεν μιλάμε για καραμελιτσες μιλάμε για βαριά φάρμακα που επηρρεαζουν το ανοσο ποιητικό και με μακροπροθεσμες συνέπειες.

Επίσης ενώ ως τώρα δεν δημιουργούνται νέες εστιες η ήδη υπάρχουσα κλείνει τι παραπάνω θα μπορούσε να μου προσφέρει ένα φάρμακο ενώ η κλινική μου κατάσταση είναι αριστη;

Εύχομαι να μην το μετανιώσω σίγουρα θα το ελέγχω και βλέποντας και κάνοντας. Απλά αναρωτιέμαι εκτός από εμάς τις δύο έχει συμβεί σε κάποιον άλλο κάτι παρόμοιο και τί εκανε
Ε ενταξει και εγω με μια εστια μονο στον εγκεφαλο και μια στον αυχενα μη ενεργη πηρα tecfidera! Κλινικη εικονα αψογη και ανοσοποιητικο ασπιδα!
Μου ειπε αγχος λογο της σχολης,και περα απο αυτο ειχε πεσει και ο χωρισμος των γονιων μου οποτε......
 #123940  από voulasto
 Τετ Δεκ 21, 2016 2:55 pm
Ημουν πολυ διστακτικη για τα φαρμακα... Απο την μια θα μου θυμιζαν τι εχω, απο την αλλη φοβομουν τις παρενεργειες... Ελπιζω να εχω παρει σωστη αποφαση και να μην το μετανιωσω στο τελος....
 #123942  από Ελιζα
 Τετ Δεκ 21, 2016 4:41 pm
Voulasto :) οτι σου ειπε ο γιατρος σου!!!
Μπορει να μην σε ενοχλησει κ ποτε και ας υπαρχει :)
 #124087  από voulasto
 Πέμ Δεκ 22, 2016 3:01 pm
Ελιζα έγραψε:Voulasto :) οτι σου ειπε ο γιατρος σου!!!
Μπορει να μην σε ενοχλησει κ ποτε και ας υπαρχει :)
Αυτο μου ειπε και αυτος.Μπορει και να ηταν ενα μεμονομενο περιστατικο. Μακαρι να μην ενοχλησει ποτε κανεναν μας!!!
 #124089  από Ελιζα
 Πέμ Δεκ 22, 2016 3:02 pm
Θετικες σκεψεις μονο!!!!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7