• Κάθε άνθρωπος, δικός του προορισμός

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #123514  από Στάθης
 Πέμ Δεκ 15, 2016 1:37 pm
Ο κάθε ένας από εμάς, έχει τον δικό του ξεχωριστό ταξίδι, τον δικό του προορισμό, το δικό του Μάθημα με την Σκλήρυνση. Η διαφορετικότητά της νόσου προσδίδει ένα ιδιαίτερο χρώμα στον χαρακτήρα του κάθε έναν μας, χαρακτηριστικό που επηρεάζει το κάθε μας βήμα, την κάθε μας ανάσα.

Ναι, θέση στην Ζωή μας έχουν και οι γιατροί. Θέση στην ζωή μας έχουν και τα φάρμακα. Αλλά για πόσο;; Ποια είναι τα όρια που θεσμοθετεί η Ζωή για εμάς τον καθένα ξεχωριστά, και ποιος είναι ο Αρμόδιος να τα τηρήσει;

Στην άμεση επικοινωνία μας με την Ζωή, βρίσκει ο κάθε άνθρωπος τον νόημα, τον σκοπό και προορισμό του. Όχι όταν δέχεται παραδομένες αξίες, όχι όταν παπαγαλίζει πρωτόκολλα και γιατροσόφια, τρεχούμενες ιδεολογίες, ηθικές επιταγές, νομοθετημένες ποσοτικές ιατρικές αντιλήψεις. Αλλά όταν όλες τις Αξίες τις ανατιμά με τον Είναι του.

Όταν περνάμε από το φίλτρο της Καρδιάς μας, το Ιερό μας Ατομικό κριτή, μπορούμε να πλάσουμε μόνοι μας την Θεραπεία μας, την Ηθική μας, την Πίστη μας. Και εκεί είναι που έχουν θέση και τα φάρμακα και οι γιατροί. Την θέση που εμείς τους δίνουμε, προς την Θεραπεία μας.

Με απώτερο προορισμό την Πνευματική Ελευθερία μου, κατεύθυνση που μου δόθηκε μέσα από τα βάθη της Καρδιάς μου, πέρασα και από τα φάρμακα, νοσοκομεία και γιατρούς. Ευγνωμονώ τις εμπειρίες μου αυτές, διότι με έπλασαν στο Σήμερα, να σκέφτομαι και να ενεργώ σύμφωνα με την συναίσθηση της δικιάς μου ατομικής Ευθύνης.

Την Ευθύνη να ανεβαίνω ολοένα και ψηλότερα προβάλλοντας τα ανυπέρβλητα προσκόμματα σαν βαθμίδες της Πνευματικής μου εξέλιξης.

Σε αυτό το Ταξίδι, πιστεύω όλοι έχουμε δίκιο. Γιατί ο Προορισμός μας είναι η λογική συνέπεια της πνευματικής διαβιώσεώς μας, με τεκμήρια την διαφορετικότητα αλλά και την ελευθερία της σκέψεώς μας, για την ζωογόνηση της Ευημερίας και Θεραπείας μας.

Υγεία, Αγάπη και Φως.

Εικόνα
 #123528  από Gianna
 Πέμ Δεκ 15, 2016 8:23 pm
Στάθη τα λες πολύ όμορφα!! Να μαζέψεις όλες τις αναρτήσεις σου σε βιβλιο!! :emojis-1:
 #123531  από Nikoskk
 Πέμ Δεκ 15, 2016 9:28 pm
Σταθη καλα τα λεει η Gianna ,απο τοτε που ανακαλυψα το foroum και σας διαβαζα προσεχα παντα ειχες να πεις κατι που τα καλυπτε ολα ,πιο φιλοσοφημενο και ορθο!