• ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 67% ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #122529  από Λευτερης Aν.
 Τετ Νοέμ 23, 2016 7:52 pm
Γειας σας, ελπιζω καποιος να το διαβασει συντομα και να απαντησει καταλληλα. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Επαιρνα το επιδομα αναπηριας (πασχών απο νοσο crohn) μεχρι τις 30/6/2016 οπου και εληξε η αποφαση. Ξανα περασα απο επιτροπη, πηρα και παλι το ποσοστο με ισχυ απο τις 1/7/2016, ομως μεχρι να βγει η αποφαση ειχα σταματησει να πληρωνομαι. Τωρα μαθαινω οτι επρεπε να ειχα κανει τα χαρτια μου ΠΡΙΝ τις 30/6 (εγω τα κατεθεσα στις 5/7), ετσι δεν θα ειχα σταματησει να πληρωνομαι.

Και ρωταω, εφοσον επαιρνα το επιδομα, και ξαναπηρα το ποσοστο 67%, θα τα παρω αναδρομικα τους 6 μηνες που δεν πληρωνομουν? Υπενθυμιζω οτι η προηγουμενη αποφαση εληξε 30/6 και η νεα ισχυει απο 1/7.
 #122578  από Κώστας
 Παρ Νοέμ 25, 2016 10:58 pm
Μην αγχώνεσαι, όσο κι΄ αν καθυστερήσει η καταβολή του επιδόματος θα πάρεις τα χρήματα αναδρομικά από την ημερομηνία που έληγε το προηγούμενο επίδομα και μετά. Για να μην σου διακοπεί το επίδομα έπρεπε να έχεις κάνει αίτηση στο ταμείο σου, για να παραταθεί η χορήγησή του για άλλους έξι μήνες, από τη λήξη του, εφ΄ όσων εκκρεμεί απόφαση επιτροπής. Βέβαια, σ΄ αυτή τη περίπτωση, αν δεν πάρεις ποσοστό τουλάχιστον 67% πρέπει να επιστρέψεις τα χρήματα που θα σου έχουν καταβληθεί και πλέον δεν δικαιούσαι. Στην περίπτωσή σου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλά περιμένεις μέχρι ν΄ αρχίσει να σου επαναχορηγείται το επίδομα.
Υποθέτω ότι έχεις καταθέσει την νέα απόφαση στο ταμείο σου. Αν όχι, κάντο άμεσα.
 #122597  από dimos
 Σάβ Νοέμ 26, 2016 7:14 pm
Όπως σου είπε και ο φίλος, αυτό που μετράει για να μην χάσεις τα αναδρομικά είναι η ημερομηνία που έκανες την αίτηση στα ΚΕΠΑ. Δηλαδή η αίτηση θα έπρεπε να γίνει ΠΡΙΝ την ημ/νια λήξης του επιδόματος.
 #122643  από maestro
 Κυρ Νοέμ 27, 2016 7:32 pm
Αν βγήκε απόφαση να συνεχιστεί το επίδομα, αυτό θα συνεχιστεί από τότε που σταμάτησε, άσχετα με την ημερομηνία της αίτησης που έκανες για να ξαναπεράΣΕΙς ΕΠΙΤΡΟΠΉ. Έχει τύχει και σε μένα το ίδιο.
Εγώ έκανα αίτηση μετά από 2 χρόνια που είχε σταματήσει το επίδομα και όταν βγήκε θετική απόφαση, μου γύρισαν αναδρομικά, από τότε που είχε σταματήσει το επίδομα.
 #123138  από Λευτερης Aν.
 Τετ Δεκ 07, 2016 6:36 pm
Αυτα ειναι ευχαριστα! Τα ειχα ξεγραψει τα αναδρομικα με τις μ***κίες που μου ελεγαν απο το δημο. Ευχαριστω!!

Να ρωτησω και κατι αλλο, μπορουμε να δουλεψουμε, να εχουμε καποιο εισοδημα ταυτοχρονα με το επιδομα? Και αν ναι, πιο ειναι το οριο του ετους?
 #123142  από Κώστας
 Τετ Δεκ 07, 2016 9:05 pm
Δεν υπάρχει περιορισμός. Το εξωιδρυματικό είναι αφ΄ ενός αφορολόγητο αφ΄ ετέρου χορηγείται ανεξάρτητα με το αν κάποιος εργάζεται ή όχι.
 #123194  από Λευτερης Aν.
 Παρ Δεκ 09, 2016 9:24 am
Ειναι σιγουρο αυτο? Ρωταω διοτι μετα απο λιγο ψαξιμο, καπου διαβασα οτι μπορουν να ασφαλιστουν μονο κωφοι, και γενικα ειδικες κατηγοριες, χωρις να διακοπει το προνοιακο επιδομα. Επισης δεν θα υπαρχει καποιος λογος για να ζητανε στον εισιγητικο φακελο, βεβαιωσεις απο ολους τους φορεις ασφαλισης, οτι δεν ασφαλιζεσαι?
 #123198  από Κώστας
 Παρ Δεκ 09, 2016 9:54 am
Το εξωιδρυματικό, δεν θεωρείται προνοιακό επίδομα. Σίγουρα, χορηγείται ταυτόχρονα ασχέτως με το άν εργάζεσαι ή όχι. Το έπαιρνα για αρκετά χρόνια όταν ακόμη εργαζόμουν.
 #123240  από Λευτερης Aν.
 Σάβ Δεκ 10, 2016 1:13 pm
Το εξωιδρυματικο δεν ειναι αυτο που παιρνουν οι τετραπληγικοι, κωφοι κλπ? Εγω αν ξερεις εχω την νοσο crohn (φλεγμονη στο εντερο). Δεν νομιζω να ειναι το εξωιδρυματικο αυτο που παιρνω. Κανω λαθος?
 #123250  από Κώστας
 Σάβ Δεκ 10, 2016 7:24 pm
Λευτέρη έχεις δίκιο. Το επίδομα από την πρόνοια δίδεται εφ΄ όσων κανείς δεν εργάζεται.
Μια χρήσιμη διεύθυνση που πιθανότατα γνωρίζεις: http://www.crohnhellas.gr/dikaiomata-crohn-elkodi/