• Σκληρηνση χωρις συμπτωματα...γινεται;;; :ο

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #121243  από MARINA21
 Κυρ Οκτ 09, 2016 4:46 pm
M@r@ki, έτσι δυναμικά και με πίστη, μπράβο!!! :smile-clapping: εγώ ανακάλυψα πολλές ομορφιές, μέσα από την σκπ!!!είδα τη ζωή μου αλλιώς, είδα πόσο λάθος την είχα πάρει και..νομίζω ότι έγινα καλύτερη...όχι μόνο για τους άλλους αλλά και για μένα!όχι, αναίσθητη δεν έγινα και δεν μπορώ να γίνω!απλα πλέον δεν κανω κατι που θα με φορτισει κ θα με "φορτώσει", παρά μονο σε ελάχιστες εξαιρέσεις!βάζω στοπ! :eusa-hand: :eusa-hand: γενικά, είναι αλήθεια και έχουν γραφτεί πολλά και στο φόρουμ αυτο, ότι αν φροντίσει κανεις την ψυχή του, να είναι αυτή γεμάτη, γεμάτη υγεία, γαλήνη, χαρά, ικανοποίηση, μπορεί να έχει πολυ καλή πορεία με τη σκπ...φυσικά και ή αγάπη από τους αγαπημένους μας, είναι σπουδαίο γιατρικό που δεν πρέπει να παραγνωρίζεται!και σε όλα αυτά, το σπουδαιότερο όλων που με επιμονή και υπομονή, μπορεί να κάνει θαύματα, σε συνδυασμό με πίστη βαθεια, είναι η ΠΡΟΣΕΥΧΗ!...υπάρχουν συγκεκριμένες προσευχες που πολύ βοηθούν...όσους πιστεύουν βέβαια και θέλουν τη Θεία βοήθεια... η ζωή συχνά μας δοκιμαζει, ας βγούμε από αυτή τη δοκιμασία πιο δυνατοι-τες! :smile-flower: :smile-muscle: :smile-muscle:
 #121646  από nora tora
 Δευ Οκτ 24, 2016 12:44 am
M@r@ki έγραψε:Διεγνωστηκα με σκληρηνση, αλλα δεν εχω ουτε ενα συμπτωματα,περα απο εγκεφαλο και αυχενα σουρωτιρι :/ ειναι καλο αυτο; η θα ξεσπασει χειροτερα :ο

Αν σε κάνει να νοιώσεις καλύτερα, ούτε εγώ έχω συμπτώματα ..... ακόμα τουλάχιστον (.....γιατί ποτέ δεν ξέρεις!!!!!)
Μία που διαγνώστηκα, έκανα προληπτικά μια θεραπεία και αυτό!!!!
Απλά πλέον φροντίζω να μην αγχώνομαι γενικότερα και να μην καταπονω το σώμα μου!!!!!
 #121696  από nora tora
 Τρί Οκτ 25, 2016 11:33 pm
M@r@ki έγραψε:Καλημερα Νορα, δοξα σοι ο Θεος να λεμε...γτ ειναι μια δυσκολη νοσο και δν τους χτυπαει ολους το ιδιο ειναι σαν το δαχτυλικο μας αποτυπωμα
Εγω δεν εχω θεμματα διατροφης, ημουν ανεκαθεν στην μεσογειακη...μονο φρουτα και λαχανικα οπως και ψαρι...κρεας μια φορα το μηνα και αν
.αλατι δεν τρωω καθολου...βρισκω την νοστιμια σε αλλα μπαχαρια...αλλα....κανω πολυ καταπονετικη γυμναστικη.δλδ καταπονετικη την βρισκουν εδω στο forum
Εμενα μου δειχνει οτι δν εχω χασει ιχνος της δυναμης μου...αυτο με κανει και εχω περισσοτερο ζηλο εναντια στην νοσο..π.χ "σε εμενα τα δικα σου δεν παιρνανε" τα εχω λιγο στο μυαλο μου...οτι γινει γινει και οτι ερθει ερθει...απλα με μεγαλη Πιστη και Προσευχη που δν ειχα ποτε...αλλα την απεκτησα πλεον...παω μπροστα!! :)

Μαράκι είμαι σίγουρη πως όλα καλά θα πάνε!!!!
Σε συζητήσεις (και με τον γιατρό μου), μου είχαν πει πως τα άτομα με ΣΚΠ είναι πάρα πολλά και πως τα περισσότερα από αυτά δεν το γνωρίζουν, διότι δεν παρατήρησαν κάποιο σημάδι που να τους παραπέμψει εκεί !!!!
Κι εγώ είμαι της καλής διατροφής και της σωματικής άσκησής... δεν καπνίζω δεν ξενυχτάω κλπ... προφανώς όλα αυτά δεν ήταν ανασταλτικοί παράγοντες για εμένα.....
Αντίθετα την περίοδο που διαγνώστηκα θα έλεγα πως είχα περάσει έντονη πίεση στην δουλειά, συν του ότι έχασα τον πατέρα μου ..... όλα αυτά συσσωρεύτηκαν και το αποτέλεσμα ήταν να έχω μέσα στον χρόνο δύο μικρής χρονικής διάρκειας επιπλοκές με την όρασή μου!!!!! .... και αυτό ήταν, με την δεύτερη επιπλοκή ο γιατρός μου αμέσως το ψηλιάστηκε και κατόπιν μιας σειράς από εξετάσεις με ξεκίνησε με Tysabri για περίπου 2 χρόνια, για προληπτικούς λόγους!!!
Έκτοτε είμαι ΟΚ και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ... συνεχίζω την γυμναστική μου, έχω μια επίπονη δουλειά (άλλη από εκείνη τότε)... αλλά ΧΩΡΙΣ άγχος!!!!
Το έχω πει κι άλλες φορές εδώ μέσα.... νιώθω πως δεν διαγνώστηκα ποτέ!!!! πως έχει γίνει κάποιο λάθος!!!!
Ελπίζω αυτό να συνεχιστεί όμως..... η πορεία θα δείξει αν και θέλω να είμαι αισιόδοξη....

Την πίστη σου να μην την χάσεις ποτέ!!!

Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα και να προσέχετε τους εαυτούς σας!
:happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl:
 #121710  από ποπη
 Τετ Οκτ 26, 2016 2:12 am
M@r@ki έγραψε:Να κοιτας μπροστα...και παντα αισιοδοξα!!! :)

Καλε εδω εμενα δικος ανθρωπος και μου ειπε οτι επαθα σκληρηνση λογο αμαρτιων..οτι μου το εστειλε ο θεος για τιμωρια...

σου ειπαν τετοιο πραγμα????!!!!!!!
συγγνωμη που πεταχτηκα στη συζητηση αλλα δεν εχουν τα ορια τους.....αντε να παμε για εξορκισμο ολοι να φυγουν οι αμαρτιες και η σκπ.....απεταξαμην τη σκπ! :P
 #121723  από litsa
 Τετ Οκτ 26, 2016 1:08 pm
κοπελάρα μου μια χαρά σε βρίσκω!!!
με τόσους τοξικούς γύρω σου και ακόμα αντέχεις, μια χαρά ει΄ναι τα μυαλά σου!!!

μπράβο σου για αυτά που κάνεις!!! το μόνο που ξαναλέω είναι να χαλαρώσεις λίγο... να δεις τι βιταμινουλες, την διατροφή σου και την ψυχική σου ηρεμία και υγεία...

τα λέει και ο Στάθης...

Για εξορκισμό να πάνε αυτοί... όχι δεν έκανες κατι κακό, για να σου ερθει η σκπ... ερχεται γιατι συνήθως δεν προσέχουμε εμας.. όχι τους άλλους...

αχ και πάλι αχ.... απολαυστική και σοκαριστική, η αφήγηση σου... μην μασας, μην ακους κάτι ....
Τον διάολο τον έχουν αυτοι!!!!

καλή συνέχεια και καλή δύναμη!!! και πρόσεχε εσένα!!!
 #121728  από litsa
 Τετ Οκτ 26, 2016 3:22 pm
xaxaxa
τώρα όμως εισαι καλό κοριτσάκι...!!
αμαρτωλή εεεεεε αμαρτωλή!! :emojis-11:

χαλάρωσε... για να έχεις... ψαξου μέσα σου, και θα βρεις και τις λύσεις...
τώρα για τον εξορκισμό...
δεν τους πιανει αυτούς τίποτα!!!

μα τίποτα... το χω τσεκάρει...!!!
το μόνο που μας μένει.. ειναι να προσεχουμε εμας!!
 #121752  από nora tora
 Τετ Οκτ 26, 2016 9:50 pm
M@r@ki έγραψε:Να κοιτας μπροστα...και παντα αισιοδοξα!!! :)

Καλε εδω εμενα δικος ανθρωπος και μου ειπε οτι επαθα σκληρηνση λογο αμαρτιων..οτι μου το εστειλε ο θεος για τιμωρια...

Χαχαχαχαχαχα πολύ γέλασα......... απλά κλαίω......

Ε και εσύ τόσο αμαρτωλή είσαι??????

Μήπως είπε και να αντικαταστήσουμε τους ιατρούς με τους παπάδες???

Οκ όποιος/α σου το είπε ειναι βλαμμένος/η και χωρίς παιδία!!!!!

Πιστεύω πως αξίζει την πλήρη αδιαφορία σου!!!! Τέτοιους τύπους τους διαγράφουμε απλά!!!!!

Αμήηην!!!!

Και μη ξεχάσεις την Κυριακή στην εκκλησία..... χαχαχαχα

Βρε τι ακούμε..... χαχαχαχα