• Γεια σας!

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #12160  από Stevi
 Πέμ Νοέμ 26, 2009 8:10 am
Καλημέρα σε όλους!

Με λένε Σταυρούλα ,είμαι 28 χρονών και εδώ και 2 μήνες έχω σχέση με άτομο που έχει ΣΚΠ.

Περισσότερο γράφτηκα στο φορουμ γιατί παρόλο που έχω διαβάσει σχεδόν τα πάντα που αφορούν αυτή την ασθένεια,νοιώθω ότι έχω ακόμα πολλά να μάθω.

Να είστε όλοι καλά!
 #12161  από Κατερίνα
 Πέμ Νοέμ 26, 2009 8:17 am
Καλημέρα και καλώς ήρθές Stevi !!
Ότι θες μπορείς να το ρωτήσεις , να μας πεις κι άλλες πληροφορίες για να σε βοηθήσουμε!!
 #12162  από Stevi
 Πέμ Νοέμ 26, 2009 8:37 am
Σε ευχαριστώ για το καλοσώρισμα!

Η αλήθεια είναι ότι για την ασθένεια έχω αρκετές γνώσεις λόγω συγγενικού προσώπου που παλέυει εδώ και 15 χρόνια και δόξα τον Θεό ,όλα πάνε καλά!

Όμως άλλο ο συγγενής και άλλο το έτερον ήμιση. Μερικές φορές φοβάμαι ότι δεν ξέρω πως να του φερθώ!

Έχει ένα μικρό πρόβλημα κινητικότητας στο δεξί πόδι μερικές φορές το οποίο παρόλο που δεν είναι έντονο τον έχει κάνει να φοβάται να περπατήσει. Συνεχώς είμαστε με το αυτοκίνητο.
Του πρότεινα να ξεκινήσει φυσιοθεραπείες ,ευτυχώς ο νευρολόγος που τον παρακολουθεί του είπε οτι είναι καλο να κάνει.

Μου λέει ότι το πόδι του δεν τον πονάει απλά τον δυσκολεύει στην κίνηση.
Το περπάτημα θα του κάνει καλό ή θα του δημιουργήσει μεγαλυτερο προβλημα?

Είναι 29 χρονών και θέλω να ζει την ζωή του χωρίς περιορισμούς.
 #12163  από christina
 Πέμ Νοέμ 26, 2009 8:45 am
Stevi γεια σου και καλως ήρθες!

Είμαι σε αντίστοιχη θέση με σένα (αν έτυχε να διαβάσεις κάποιες δημοσιεύσεις μου)..
Πόσο καιρό έχει διαγνωσθεί η σκπ στο φίλο σου? κάνει θεραπεία?

Ό,τι θες θα τα λέμε. Όλα τα παιδιά εδώ είναι εξαιρετικά!
Καλή σου μέρα
 #12165  από Stevi
 Πέμ Νοέμ 26, 2009 8:54 am
Γεια σου Christina,

Έχει διαγνωστεί εδώ και 2 χρόνια περίπου και κάνει ενέσεις με Avonex.

Γενικά δν είχε προσέξει τν εαυτό του. Ήταν σε άρνηση και δεν προσπαθούσε. Δεν έψαχνε. Και η οικογένεια του δεν έχει αποδεχτεί το πρόβλημα.

Προσπαθώ να τον βάλω στο τριπάκι να δούμε και άλλους γιατρους γιατί αυτός που τον παρακολουθεί δν μου φαίνεται και πολύ σόι. Μόνο για να γράφει τα φάρμακα είναι.
Σημερα έχουμε ραντεβου με άλλο νευρολόγο να λύσουμε και κάποιες απορίες μας.

Ελπίζω αυτός να είναι άνθρωπος και να μας δώσει σημασία γιατί ο άλλος οταν του έκανε ερώτηση ανδρολογικής φύσης τον παρέπεμψε σε ουρολόγο κατευθείαν. Και ο ουρολόγος μόλις άκουσε οτι έχει ΣΚΠ του έιπε πήγαινε σε νευρολόγο.Τον κάνανε μπαλάκι και το πρόβλημα παραμένει. :cry:
 #12168  από Κατερίνα
 Πέμ Νοέμ 26, 2009 9:13 am
Σταυρούλα μου νομίζω πως η christina είναι το κατάλληλο άτομο για να σου πει περί συμπεριφοράς απέναντι του...
Σίγουρα πρέπει να πάει και σε άλλον γιατρό,
πολύ καλά κάνετε και θα περιμένουμε νέα!!!
Όσο μπορείς πες του να προσέχει και να μην πέφτει η ψυχολογία του όσο αυτό είναι δυνατό!
Τώρα για το περπάτημα πιστεύω οτι καλό θα του κάνει,
σιγά σιγά για να μην χτυπήσει...Θα σου πούν και οι πιο παλιοί!
Το κολυμβητήριο είναι το καλύτερο!Αλλά ναι να αρχήσει φυσιοθεραπείες!!
Να προσέχεις κι εσύ να είσαι καλά και αισιόδοξη για σένα περισσότερο αλλά και γιατί όσο και να μην το δείχνει, σε έχει ανάγκη μιας και οι δικοί του δεν το έχουν δεχτεί ακόμα...Μην αγχώνεστε,βρείτε έναν καλό νευρολόγο και όλα θα πάνε καλά!!!
 #12169  από Stevi
 Πέμ Νοέμ 26, 2009 9:25 am
Σε ευχαριστώ Κατερίνα για την απάντησή σου!

Προσπαθώ να του δείξω τρόπους να βοηθήσει τον εαυτό του. Αλλά ακόμα βρίσκω αντίσταση!

Ελπίζω η σημερινή συνάντηση με τον καινούριο γιατρό να βοηθήσει γιατι το ανδρολογικό πρόβλημα το αμέλησε και δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει για να διορθωθεί.

Είμαι άνθρωπος με θετική ενέργεια και έχω κουράγιο και για τους δυο μας. Αρκεί βέβαια να βλέπω προσπάθεια.

Είναι φυσιολογικό την επόμενη μέρα της ένεσης να μην μπορεί να περπατήσει καλά??
 #12174  από βικυ
 Πέμ Νοέμ 26, 2009 10:54 am
Γεια σου!
Αν χρειαστεις κατι στη διαθεση σου!
 #12176  από LL--MM
 Πέμ Νοέμ 26, 2009 11:10 am
Kαλώστηνε!!! :D
 #12230  από sofi
 Πέμ Νοέμ 26, 2009 10:53 pm
:D Stevi kαλωσορισες στην παρεα μας :D
:D Να εχετε καλη διαθεση να τον βοηθας να μην πεφτει η ψυχολογια του :D
:D και να εισαι σιγουρη πως ολα θα πανε καλα :D