• Μόνιμες σκέψεις...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #121094  από mango
 Σάβ Οκτ 01, 2016 3:05 pm
:emojis-1: Χαιρετώ όλα τα μέλη της ομάδας κι εύχομαι καλό μήνα με ηρεμία και ανάκαμψη. Έχω διαγνωστεί από το 13 με σκπ σε ήπια μορφή, έτσι όπως τουλάχιστον μου είπαν οι γιατροί και μετά από ένα επεισόδιο οπτικής νευριτιδας που άφησε το σημάδι του δυστυχώς. Τα ευρήματα των μαγνητικών μου τότε υπέδειξαν βλάβες από υπεροξειδώση που χρονολογηθηκαν το 2008 περίπου. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα καταλάβει πότε τίποτα. Από το 13 μέχρι σήμερα δεν έχω καμια υποτροπή. Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει ποια τα χρονικά περιθώρια, αν μπορούν έτσι να χαρακτηριστουν, της σκπ στο κομμάτι που μπορεί να σε επηρεάσει. Είχα διαβάσει ένα άρθρο που έλεγε ότι τα πρώτα 10 χρόνια η νόσος δείχνει το πρόσωπο της στον ασθενή. Ισχύει άραγε κάτι τέτοιο και αν είναι έτσι πρέπει να μετράω από το 13 και το πρώτο έκδηλο περιστατικό ή από το 2008 που υπήρξε περίπου η πρώτη εστια; Ευχαριστώ για το χρόνο σας και να στε πάντα καλα :smile-hi:
 #121102  από Gianna
 Κυρ Οκτ 02, 2016 10:28 am
:emojis-1: καλημέρα και καλό μήνα!!
η ασθένεια σου εχει φερθεί καλά! κοίτα τωρα που ειναι νωρίς να βάλεις στο μενού καλή ψυχολογία, άσκηση, συμπληρώματα και διαλογισμό!
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!! ακόμα και μια κακή μέρα στο χέρι μας είναι να φτιάξει σε μια στιγμή!!
εύχομαι πάντα τα καλύτερα!! :emojis-1:
 #121116  από mango
 Κυρ Οκτ 02, 2016 8:53 pm
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου, Gianna. Δε φροντίζω και ιδιαίτερα για όσα λες για να είμαι ειλικρινής. :emojis-17:
 #121191  από NavSeal23
 Παρ Οκτ 07, 2016 9:05 pm
Να σε ρωτήσω κάτι;; Η χρονολόγηση των βλαβων σου πως έγινε; Εννοώ πως γίνεται να γνωρίζει ένας γιατρός κάτι τέτοιο; Απλά ρωτάω γιατί εμένα που είναι παλιές βλάβες μου είπαν οι νευρολογοι ότι δεν μπορούν να ξέρουν ποτέ έγιναν μπορεί να είναι από τρεις μήνες πίσω ως και πολλά χρόνια. Γιατί και εγώ δεν είχα νιώσει ποτέ τίποτα υπερβολικά περίεργο. Οπότε καταλαβαίνεις πως το ρωτάω.
 #121218  από billios
 Σάβ Οκτ 08, 2016 9:20 pm
Η αληθεια ειναι οτι ηθελα και εγω να ρωτησω ποιος ειναι αυτος ο γιατρος που εκανε χρονολογηση των παλιων εστιων και με ποιο τροπο το ξερει άν μπορει να σου πει γιατι αν πραγματικα ξερει τοτε ειναι ενας μικρος θεουλης.
 #121784  από mango
 Παρ Οκτ 28, 2016 7:09 pm
Η χρονολόγηση έγινε από τον γενετιστη μου, δε θα ήθελα όμως να παραθέσω το όνομά του. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως δε ρώτησα εγώ για το χρονικό διάστημα που είχε μεσολαβήσει πριν το πρώτο μου επεισόδιο. Δε γνωρίζω τον τρόπο. Ούτε μπορώ βέβαια να δηλώνω σιγουριά για όσα ειπώθηκαν. Εντύπωση επίσης μου έκανε ότι ο ίδιος όρισε συγκεκριμένη χρονιά. Οι νευρολόγοι που επισκέφθηκα, 4 στο σύνολο, μίλησαν όλοι για ήπια κατάσταση αν κ απ' όσα διαβάζω ο όρος δεν είναι αποδεκτός. Η κλινική μου εικόνα τα τελευταία 4 χρόνια όμως συνάδει απόλυτα με τον όρο "ηπια". Στο ΠΑΣΤΈΡ που έκανα διάφορες εξετάσεις η αιματοληπτρια μου είπε πως έχει 40 περίπου περιστατικά την εβδομάδα με ΣΚΠ. Η ίδια ασθενής κι αυτή δήλωνε, συμβουλευομενη το γιατρό της, πως δε γίνεται όλοι αυτοί να νοσησουν με ΣΚΠ κ πως το ποσοστό είναι υπερβολικό για τη χώρα μας και μόνο.
 #121786  από mango
 Παρ Οκτ 28, 2016 7:15 pm
M@r@ki έγραψε:Αληθεια μπορουν να διαγνωστουν οι εστιες?? :/ εγω ειμαι καινουργια στην σκληρηνση..με διαγνωση δλδ πλεον..και μου λεει εκδηλωνεις χρονια πολυνευροπαθεια,απλα δεν εχω κανενα συμπτωμα περα απο τις μαγνητικες που δειχνουν σουρωτηρια εγκεφαλο και αυχενα και προσβεβλημενο νωτιαιο.

Έχω διαβάσει πως 3 στους 10 εμφανίζουν εστίες στον εγκέφαλο. Η γιατρός μου δήλωσε πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που διαγιγνωσκονται σε προχωρημένη ηλικία κ αφού κάποιος άλλος λόγος τους οδηγεί στην εξέταση της μαγνητικής, παράλληλα δείχνει να εμφανίζουν και τις εστίες που έχουν δημιουργηθει μέσα στα χρόνια χωρίς άλλο σχετικό συμπτωμα της ΣΚΠ