• Απορία με παρακεντιση

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #121117  από NavSeal23
 Κυρ Οκτ 02, 2016 11:05 pm
Εφόσον στη δική μου περίπτωση (τουλάχιστον ως τη στιγμή που μιλησα με τον Νευρολογο το καλοκαίρι ) που ο Νευρολογος μου, μου είπε ότι στα χέρια μας έχουμε μια μαγνητική με μερικές εστίες στον εγκέφαλο που δεν προσλαμβάνουν σκιαγραφικο, καθαρή αυχένα και ΘΜΣΣ, μηδέν συμπτώματα τώρα (ως τη στιγμή που μίλησα με Νευρολογο το καλοκαίρι), 100% υγιή κλινική εικόνα, μηδέν η αντε να πιάσω σαν σύμπτωμα Ένα κατά το παρελθόν ότι ήταν σύμπτωμα μου λέει από το ιστορικό που μου πήρε, να προχωρήσω και σε παρακεντιση; Ο ένας Νευρολογος μου προτείνει να την κάνω γιατί μου λέει θα προσθέσει άλλο ένα στοιχείο και ειδικά στην περίπτωση μου που δεν έχεις τπτ από τα υπόλοιπα μου λέει θα είναι ένα παραπάνω στοιχείο, ενώ ο δεύτερος Νευρολογος μου είπε δεν χρειάζεται καν να κάνεις παρακεντιση, μόνο το πρωτόκολλο παρακολούθηση με μαγνητικες όπως είπαμε. Η γνώμη σας ποια είναι;; Αν υποθέσουμε ότι ακόμα η εικόνα είναι ιδια, αξίζει να μπω στην ταλαιπωρία της παρακεντισης;; Το θετικό θα δείξει με σιγουριά μια απάντηση παρότι δεν υπάρχει τπτ άλλο πέρα από αυτές τις εστίες (γιαυτό και οι δύο μου είπαν δεν μπαίνει τουλάχιστον ως τώρα στην περίπτωση σου διάγνωση με τη βούλα παρότι η εικόνα των έστιων είναι απομυελινωτικου τύπου το μοτίβο λεει) και μια αρνητική όχι; Για να μη πολύλογω δε με πίεσε ούτε η πρώτη να την κάνω απλά μου είπε σκέψου το θα μας βοηθήσει με ένα στοιχείο παραπάνω. Εσείς τι λέτε;
 #121118  από babis frikarismenos
 Κυρ Οκτ 02, 2016 11:16 pm
Καλησπερα μεγαλε σου προτεινω να κανεις και αν τα ολιγοκλωνα θα βγουνε αρνητικα,που στο ευχομαι,ειναι ενα καλο σημαδι οτι μπορει να μην ειναι κατι σοβαρο και να ειναι απο το πολυ αγχος,μην αγχωνεσαι για την παραγκεντηση,κανε τι!...και εγω πριν τη κανω ελεγα ...πεθαινω..με καθησυχασαν...ψυχραιμια....
 #121127  από billios
 Δευ Οκτ 03, 2016 3:10 pm
Απο την στιγμη που οι εστιες ''φωναζουν'' οτι ειναι απομυελεινωτικου χαρακτηρα δεν θα εμπαινα στην διαδικασια της παρακεντησης μονο και μονο για στατιστικους λογους,οτι χρειαζεται να δουν το βλεπουν απο τις μαγνητικες και απο τις πρωτες αιματολογικες οι οποιες ειναι 5-6 σελιδες διαφορων τιμων.
Αν ομως υπαρχει υπονοια οτι ελλοχευει κατι διαφορετικο τοτε θα την εκανα.
 #121167  από Αρτεμις
 Τετ Οκτ 05, 2016 11:41 pm
εμενα αρχικά μου είχαν πει ότι μαλλον δεν ειναι σκλήρυνση παρόλο που είχα εστίες στον εγκέφαλο γιατι δεν είχα ολιγοκλωνικα στον όρο. Όταν όμως εκανα παρακέντηση μου τα άλλαξαν. Πιστεύω ότι πρέπει να κανεις.
 #121172  από away
 Πέμ Οκτ 06, 2016 1:05 pm
Αφου εψαξα και εμαθα τι πραμα είναι αυτή η παρακεντηση(σταυροβελονιά κ.α.) ειπα την κανω (κερδισε η περιεργια εχασε ο φοβος). Την εκανα όλα καλα και όλα ωραια(στην περιπτωση μου) αλλα ποτε δεν ρωτησα τι εδειξε, γιατι ο γιατρος ηταν ξεκάθαρος και μπηκα σε φαρμακο(avonex) με την μια. Συνεχιζω απτοητος με φαρμακο, D3 και κουρκουμα εγινα λιγο προσεκτικος στο τι τρωω(δεν το παρακανω όμως) και φυσικα μπυρα :emojis-1: Ότι και αν αποφασισεις προχωρα και μην μασας :smile-muscle:
 #121188  από NavSeal23
 Παρ Οκτ 07, 2016 7:52 pm
Οκ ευχαριστώ πολύ παιδιά, θα την κάνω μωρέ να υπάρχει ακόμα ένα clue στο φάκελο μου. Πάντως σήμερα βγήκαν όλες οι αιματολογικές που μου είχαν κάνει στο νοσοκομείο, όλα φυσιολογικά (είχε μέσα ηππατίτιδες, HIV, κλασσικά του αίματος για συκώτι,γλυκόζη και νεφρά και τέτοια κτλ., ανοσολογικές κτλ κτλ) όλες τέλος πάντων στα φυσιολογικά όρια. Β12 κομπλέ (650) φυλλικό οξύ επίσης μια χαρα, αυτό που μου έκανε εντύπωση και τώρα δεν ξέρω αν παίζει από το συμπλήρωμα να είναι γιατί πριν δεν είχα κάνει ποτέ για βιταμίνη D3 είναι ότι ήταν στα νορμάλ επίπεδα 42,7. Εγώ από μόνος μου μετά τη μαγνητική τον Ιούνιο ξεκίνησα D3 2000IU και το πήγα στα 3000IU τώρα που μιλάμε. Και τα επίπεδα είναι στο 42,7. Καλά θα το δώ αυτο και με την ενδοκρινολόγο. Αυτό που σίγουρα θα ξεκινήσω είναι κουρκουμάς όπωσδηποτε. Αυτά λοιπόν..... Οπότε τηλεφωνώ στην νευρολόγο μου ότι άντε, πάμε να με τρυπήσεις με τον ανώδυνο..... :P
 #122633  από Criss
 Κυρ Νοέμ 27, 2016 3:56 pm
Κατ'αρχήν, συγχαρητήρια για το καταπληκτικό forum που έχετε φτιάξει. Έχω και εγώ μία απορία. Είμαι διαγνωσμένος με σκπ εδώ και 15 χρόνια. Περίπου τότε έκανα παρακέντηση, η οποία βγήκε θετική. Πρόσφατα άκουσα ότι η παρακέντηση δεν θεωρήται πλέον αξιόπιστη! Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι παρ'όλα αυτά μπορεί να μην έχω σκπ; Ισχύει αυτό; Δηλαδή πάλι στην αβεβαιότητα; Αν μπορεί κάποιος, παρακαλώ, ας μου λύσει αυτή την απορία, γιατί κοντεύω να τρελαθώ! Ευχαριστώ εκ των προτέρω.
 #122638  από kath
 Κυρ Νοέμ 27, 2016 4:55 pm
Criss δεν νομιζω οτι εννοουν οτι δεν ειναι αξιοπιστη αλλα μαλλον οτι δεν εχει να προσφερει κατι περισσοτερο οταν υπαρχουν ολες οι υπολοιπες ενδειξεις. Ειναι οπως τουλαχιστον το αντιλαμβανομαι τζαμπα ταλαιπωρια για κατι που ηδη τους ειναι γνωστο. Ειχα κανει κ εγω πριν χρονια αλλα οντως δεν προσθεσε κατι σ αυτα που ηδη ειχαν συμπερανει απο μαγνητικες κλπ κι αυτα τελικα ειναι τα σημαντικα
 #122645  από Criss
 Κυρ Νοέμ 27, 2016 7:41 pm
Kath, σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Σ'εμένα τουλάχιστον η παρακέντηση μου επιβεβαίωσε ότι έχω σκπ.
 #122655  από kath
 Κυρ Νοέμ 27, 2016 11:39 pm
Ακριβως οπως το ειπες. Κ σε μενα ηταν η τελευταια εξεταση για την επισημη επισφραγιση. Οχι οτι θα αλλαζε τιποτα ομως γι αυτο κ προφανως θεωρειται πλεον περιττη ταλαιπωρια