• ΓΕΙΑ ΣΑΣ

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #1205  από MARINI
 Σάβ Ιαν 24, 2009 1:12 am
ΓΕΙΑ ΣΑΣ,ΜΕ ΛΕΝΕ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 29 ΧΡΟΝΩΝ.Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ.ΤΟ 2002 ΕΠΑΘΑ ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ,ΟΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΗ,ΔΕ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ,ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΗΡΕΜΗ ΖΩΗ.ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2008,ΜΟΥΔΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΟΥ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΣΗ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΜΑΙΟ.ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΝΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΙΑ ΕΝΕΣΗ COPAXONE.ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΧΑΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΩ MS.ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ,ΑΛΛΑ ΗΡΕΜΗΣΑ.ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ "ΚΑΛΑ",ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ,ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΣΜΕΝΗ.ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ
 #1207  από ΜΙΜΙΚΑ
 Σάβ Ιαν 24, 2009 2:12 am
Καλώς το. Στο εξής θα τα λέμε από εδώ. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε σύντομα καλύτερα για όλους μας
 #1208  από litsa
 Σάβ Ιαν 24, 2009 7:50 am
ΠΟΙΑ Η διαφορά με τα άλλα φαρμακα, και τι ειναι το copaxone?
 #1210  από Στάθης
 Σάβ Ιαν 24, 2009 9:53 am
Το Copaxone είναι ένα φάρμακο το οποίο σαν ουσία μιμείται την μυελίνη των νεύρων μας (η οποία καταστρέφεται από το ανοσοποιητικό μας δημιουργώντας την σκλήρυνση). Έτσι το φάρμακο αυτό λειτουργεί σαν αντιπερισπασμό στο ανοσοποιητικό, το οποίο αντί να ορμάει στην μυελίνη των νεύρων ορμάει στο φάρμακο. Έχει πολύ λιγότερες παρενέργειες από της ιντερφερόνες, αλλά είναι ενέσιμη κάθε μέρα. Τέλος θεωρείτε λίγο πιο light σαν αποτελεσματικότητα από τις ιντερφερόνες αλλά σε πολλούς έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό.
 #1211  από litsa
 Σάβ Ιαν 24, 2009 1:06 pm
ευχαριστώ για την απάντηση!
και πως καταλαβαίνουν οι γιατροί ποιο είναι το καλύτερο για μας?
πολλά ρωτάω....μάλλον
 #1212  από Στάθης
 Σάβ Ιαν 24, 2009 2:06 pm
Το πρώτα φάρμακο που δίνεται από του γιατρός για την ΣΚΠ στο 99% των περιπτώσεων είναι οι ιντερφερόνες, διότι έχει δείξει πιο αποτελεσματικό στην μείωση των υποτροπών και στην μείωση των φλεγμονών όπως αυτές φαίνονται στην μαγνητική. Εάν ο ασθενής αποτύχει στις ιντερφερόνες από τις πολλές παρενέργειες που έχουν ή από τις πολλές υποτροπές του ασθενή, η άμεση λύση μετά είναι το Copaxone (εάν απέτυχε ο ασθενής στις ιντερφερόνες λόγω παρενεργειών) ή στο Tysabri (εάν απέτυχε ο ασθενής στις ιντερφερόνες λόγω υποτροπών). Κάπως έτσι δουλεύουν τα πράγματα από το πρωτόκολλο των γιατρών).

Βέβαια υπάρχουν πολλοί γιατροί που ζυγίζουν τα πράγματα αλλιώς....
 #1220  από MARINI
 Σάβ Ιαν 24, 2009 9:49 pm
ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΔΕ ΜΟΥ ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΗ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ COPAXONE.ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΣΚΠ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΠΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ.ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ.ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ COPAXONE ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΗΞΙΜΑΤΑΚΙΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΕΣΗΣ).ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΕΙ (ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΜΟΝΟ 7 ΜΗΝΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
 #1221  από litsa
 Σάβ Ιαν 24, 2009 10:02 pm
έγραψα κάτι αλλά δεν το βλέπω..
ξανά:
Πανάγο σε βρίσκω ενημερωμένο! μου είπαν μια περίπτωση οτι ξεκίνησε απο το μάτι και πήγε γερμανία και του δώσανε copaxone, και αναρωτιόμουν μετά από εξετάσεις ή όχι θα κάνει τη συγκεκριμένη θεραπεία..
 #1223  από LL--MM
 Κυρ Ιαν 25, 2009 1:22 am
Καλώς τη Μαρίνα. Δεν υπαρχουν νοσοκόμες της εταιρίας που εμπορεύεται το φάρμακο να σου δείξουν πως να κάνεις τις ενέσεις τους; Η Serono παντως, μοιράζει το Rebif με μονωτικές τσάντες και παγοκύστες και μέ ένα ή δύο μαραφέτια για τις ενέσεις τα οποία προκαλούν αιματώματα, ίσως επειδή στο σώμα μπαίνει και αέρας μαζί με την ουσία. Κατά τη δική μου εμπειρία, βγάζεις σιγά-σιγά τον αέρα μόνη σου και κάνεις την ένεση με το χέρι, ώστε να πονέσεις το λιγώτερο δυνατόν. Τα έμβολα πονάνε και μας κάνουνε ζημιά στους ιστούς μεγαλύτερη απ'ότι θα κάναμε ποτέ εμείς, άρα καλο είναι να μη χρησιμοποιούνται εκτός εάν υπάρχει πρόβλημα στο να κρατάς την ένεση η ίδια. Καλό κουράγιο, σε λίγο καιρό θα σου είναι πιό οικείο κι από το τρίψιμο των δοντιών...
Κατά τ'αλλα, βρέθηκες στο σωστό μερος, εδώ είμαστε σωρεία να γρινιάζουμε για τις επιπτώσεις της έλλειψης εμπεριστατωμένης διάγνωσης και την επόμενη επιβάρυνση της υγείας μας... Να είσαι καλά!
 #1224  από MARINI
 Κυρ Ιαν 25, 2009 2:58 am
Η ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΝΕΣΗ.ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑ ΜΕΝΑΝΙΕΣ.ΤΩΡΑ Η ΕΓΩ ΕΜΑΘΑ Η ΣΥΝΗΘΙΣΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΠΡΗΞΙΜΑΤΑΚΙΑ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ COPAXONE.