• Απορια σχετικα με μαγνητικη χωρις σκιαγραφικο

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #120815  από ιασωνας
 Κυρ Σεπ 18, 2016 2:14 pm
Καλη ερχομενη εβδομαδα σε ολους και καλο χειμωνα. Οπως εχω ξανασυστηθει η ηλικια μου ειναι 47 χρονων, περσυ σας ειχα αναφερει οτι ειχα καποια συμπτωματα και εκανα μια μαγνητικη εγκεφαλου , αυχενα και μαγνητικη αγγειογραφια, τα ευρηματα ηταν μονο απο αυχενα στενωσεις σπονδυλων και κηλες που πιεζουν νευρα , φετος τα συμπτωματα ηταν πιο εντονα με μουδιασματα οχι συχνα , πονοκεφαλους , ζαλαδες και πονο πολυ στον αυχενα και ενοχλησεις στο αριστερο ματι που αρχιναει το πρωι , με διακοπες μεσα στην μερα, πηγα οφθαλμιατρο , μου εκανε βυθησκοπηση και μετρηση οφθαλμου και ηταν ολα καλα.Μπηκα στην διαδικασια και εκανα μια Μαγνητικη εγκεφαλου και αυχενα πριν 10 μερες , αυτην την φορα ΧΩΡΙΣ ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΚΟ , γιατι οπως μου ειπαν οι τεχνολογοι συγκρινοντας τις περσινες με τις φετεινες δεν ειδαν καμια διαφορα με την περσινη εγκεφαλου- αυχενα προ σκιαγραφικου. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι : Υπαρχει στην περιπτωση μου να υπαχει ΣΚΠ και να αρχιναει τωρα ? Μπορει να εχεις Σκπ και να ειναι καθαρες οι μαγνητικες , αυτο που μου ειπαν οι τεχνολογοι που εκαναν και ερευνα για την Σκπ οτι στην μαγνητικη φενονται οι εστειες και χωρις σκιαγραφικο , απλα ο ρολος του σκιαγραφικου ειναι να δειχνει ποιες εστειες ειναι ενεργες και ποιες οχι. Ισχυει ? Σας ευχαριστω και ευχομαι ο Θεος να χαριζει υγεια σε ολο τον κοσμο.
 #120827  από agathan
 Κυρ Σεπ 18, 2016 11:59 pm
πολυ σωστα σου ειπαν, το σκιαγραφικο σου δειχνει αν η ζημια σε καποια εστια ειναι προσφατη, να γινεται αυτη τη στιγμη. αφου δεν ειδαν διαφορα με την παλια δεν υπηρχε λογος να σου βαλουν σκιαγραφικο. (αν και καποια ιατρικα κεντρα στην επανεξεταση σου βαζουν απο την αρχη. καθενας με την μεθοδο του)

ΣΚΠ χωρις εστιες δεν νομιζω (σχεδον σιγουρος) οτι γινεται. ισως εχει καποια αλλη νευροπαθεια, ισως αυτες οι κηλες να σου πιεζουν τα νευρα, δεν ξερω να σου πω παραπερα.
 #120833  από ιασωνας
 Δευ Σεπ 19, 2016 10:56 am
Καλημερα και σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου ! Η μαγνητικη εγινε απο ατομα του Αρεταιειου νοσοκομειου.
 #120885  από emarydi
 Τρί Σεπ 20, 2016 9:36 pm
Λέω τη γνώμη μου (έχω 1/5 χρόνο σκλήρυνση)ισχύει αυτό που σου είπαν για τη μαγνητική . Χωρίς εστίες Δεν έχεις σκλήρυνση!:-)
Καλή νευρολογική έχει το αιγινητειο κάνε μια βόλτα σε μια εφημερία να πάρεις μια γνώμη αν θες σου στέλνω πμ με στοιχεία του γιατρού μου πουκουραστικές είναι εκει {αλλά τον βλέπω ιδιωτικά)
Πάνω απ' όλα ψυχραιμία θα βρεις άκρη:-)