• Βελτίωση... είναι δυνατόν?

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #119638  από foxrun14
 Πέμ Αύγ 04, 2016 12:23 pm
Α και κάτι που ξέχασα. Πάσχω από το '98 και τα συμπτώματα μας είναι πάνω κάτω τα ίδια . Όσο για την ψυχολογία είναι στα ταραταρα Γιωργο !!!!!
 #120281  από fewtile
 Τρί Αύγ 30, 2016 12:55 pm
foxrun14 έγραψε:Όσο για την ψυχολογία είναι στα ταραταρα Γιωργο !!!!!
Ε τουλάχιστον η δικιά σου ψυχολογία θα κάνει παρέα στη δική μου γιατί κι εμένα εκεί βρίσκεται.
 #120282  από fewtile
 Τρί Αύγ 30, 2016 1:00 pm
Αλέξανδρος έγραψε:Μετά από 3 μήνες άρχισα να βλέπω βελτίωση στην ισορροπία μου. Τώρα είμαι στους 4 μήνες. Η ισορροπία μου γίνεται όλο και καλύτερη. Το μούδιασμα παραμένει, αλλά η κούραση στο περπάτημα έχει μειωθεί
Αλέξανδρε η θεραπεία αυτή που κανείς θα έχει μόνιμα αποτελέσματα ή μόνο όσο παίρνεις τη βιταμίνη;
 #120293  από Αλέξανδρος
 Τρί Αύγ 30, 2016 4:32 pm
fewtile έγραψε:Αλέξανδρε η θεραπεία αυτή που κανείς θα έχει μόνιμα αποτελέσματα ή μόνο όσο παίρνεις τη βιταμίνη;
Aυτό δεν μπορώ να το απαντήσω γιατί απ’όσο ξέρω ούτε ο Cicero Coimbra ή οι άλλοι γιατροί που εφαρμόζουν αυτή την θεραπεία μπορούν να πουν με σιγουριά τι θα συμβεί αν σταματήσει κάποιος να παίρνει βιταμίνη D.

Πάντως δεν έχω καμία διάθεση να την σταματήσω. Το μόνο “τίμημα” που πληρώνω είναι ότι δεν τρώω γαλακτοκομικά προϊόντα, που ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν τρώω τυρί.
Όμως αξίζει τον κόπο. Εντάξει στερούμαι την πίτσα και τις τυρόπιτες και δεν μπορώ να βάλω φέτα στην σαλάτα, όμως από την άλλη δεν θέλω να επιστρέψω στην προηγούμενη κατάσταση. Τώρα σχεδόν έχω βρει την προηγούμενη ζωή μου. Και βέβαια δεν συζητάμε για υποτροπή, αν και είναι νωρίς για να πω οτι τελείωσα με αυτό το θέμα

Παρεμπιπτόντως οι εξετάσεις που έκανα πριν από μερικές μέρες έδειξαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ασβέστιο, αν και η D3 είναι αρκετά πάνω από τα 100 ng/ml.
Tο ασβέστιο ορού και το ιονισμένο ασβέστιο (Ca++) είναι εντός των ορίων παρόλο που η Βιταμίνη D (25-ΟΗ ) έχει φτάσει στα 135ng/ml
 #120294  από fewtile
 Τρί Αύγ 30, 2016 5:07 pm
Ωραία φίλε, εύχομαι όλα να σου πηγαίνουν ομαλά και με βελτίωση!
 #120359  από queen_of_my_life
 Πέμ Σεπ 01, 2016 1:31 am
Πολύ ενδιαφέρουσα η εμπειρία σου με τη D3...
Σκέφτομαι να ξεκινήσω και εγώ. Μπορώ από μόνη μου ή θα πρέπει να το συζητήσω με το γιατρό?
Γενικότερα πάντως θα έλεγα ότι η προσεγμένη διατροφή και η άσκηση έχουν καλύτερα αποτελέσματα από τα φάρμακα. Ίσως φταίει η κακή μου εμπειρία, δε θέλω να επηρεάσω κανέναν. Πάντως στην πράξη βελτίωση βλέπω μόνο όταν εγώ από μόνη μου φροντίζω τον εαυτό μου ( διατροφή, άσκηση, καλή ψυχολογία).
 #120365  από litsa
 Πέμ Σεπ 01, 2016 12:06 pm
ετσι ακριβώς... τα φάρμακα δεν κάνουν κατι απο μόνα τους!!!
εμείς βοηθάμε πολύ σε αυτό με την διατροφή, την άσκηση, την ψυχολογία, τα συμπληρώματα!!!

Ναι, συμφωνώ απόλυτα, με την βιταμίνη D3 !!!
και με την διατροφή!!

οπότε ας συνεχίσουμε με αυτά που μπορεί ο καθένας..

Επίσης και εγώ εχω κόψει τα γαλατα, γλουτένες, ψωμιά.... κτλ...

Μπράβο Αλέξανδρε!! καλή συνέχεια!!

Χρόνια πολλά για την γιορτή σου!!
 #120368  από Αλέξανδρος
 Πέμ Σεπ 01, 2016 1:04 pm
Λίτσα σε ευχαριστώ για τις ευχές
queen_of_my_life έγραψε:Πολύ ενδιαφέρουσα η εμπειρία σου με τη D3...
Σκέφτομαι να ξεκινήσω και εγώ. Μπορώ από μόνη μου ή θα πρέπει να το συζητήσω με το γιατρό?
Δεν θεωρώ ότι μπορώ να δώσω κάποια συμβουλή, μπορώ όμως να σου πω τι έκανα εγώ.
Όταν ανέφερα αυτή την θεραπεία στον νευρολόγο που με παρακολουθεί δεν ήταν καθόλου θετικός. Δεν πίστευε πως θα έχω κάποιο αποτέλεσμα με την βιταμίνη D3 και μου είπε να προσέχω γιατί αν παίρνω μεγάλες δόσεις θα έχω παρενέργειες. Ο συγκεκριμένος γιατρός ήταν υπέρ της χορήγησης ιντερφερόνης B, την οποία εγώ δεν ήθελα

Έτσι πήρα την απόφαση μόνος μου και βρήκα έναν άλλο γιατρό (δεν είναι νευρολόγος) που είναι υπέρ των πιο φυσικών τρόπων αντιμετώπισης των ασθενειών, για να με συμβουλέψει και για να βλέπει τις εξετάσεις αίματος. Ούτε αυτός ήξερε για το πρωτόκολλο Coimbra, οπότε του έδωσα κάποια στοιχεία που βρήκα στο internet. Αφού τα είδε και το έψαξε μόνος του με ενθάρρυνε να την ξεκινήσω, προσέχοντας όμως κυρίως το ασβέστιο και κάποιες άλλες τιμές (φώσφορο, παραθορμόνη κλπ)

Υπάρχει βέβαια και η εξής επιλογή: Να ακολουθήσεις επισήμως αυτήν την θεραπεία υπό την παρακολούθηση γιατρού που έχει εκπαιδευτεί στο πρωτόκολλο Coimbra, αυτό όμως σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό αφού δεν υπάρχει κάποιος γιατρός στην Ελλάδα που να την εφαρμόζει. Στην Ευρώπη υπάρχουν γιατροί στην Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία, Κροατία και Ρουμανία
Μπορείς να δεις την λίστα των γιατρών εδώ: https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... uOxerc-YIQ
Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν συμπατριώτες μας που έχουν κάνει το ταξίδι στο εξωτερικό, μάλιστα ένας έχει φτιάξει και group στο facebook: https://www.facebook.com/groups/248517068633042/

Ρώτησε με ό,τι άλλο θέλεις, ευχαρίστως να σου απαντήσω αν το γνωρίζω ή να σου στείλω κάποια links
 #120639  από queen_of_my_life
 Δευ Σεπ 12, 2016 12:48 am
Αλέξανδρος έγραψε:Λίτσα σε ευχαριστώ για τις ευχές
queen_of_my_life έγραψε:Πολύ ενδιαφέρουσα η εμπειρία σου με τη D3...
Δεν θεωρώ ότι μπορώ να δώσω κάποια συμβουλή, μπορώ όμως να σου πω τι έκανα εγώ.
Όταν ανέφερα αυτή την θεραπεία στον νευρολόγο που με παρακολουθεί δεν ήταν καθόλου θετικός. Δεν πίστευε πως θα έχω κάποιο αποτέλεσμα με την βιταμίνη D3 και μου είπε να προσέχω γιατί αν παίρνω μεγάλες δόσεις θα έχω παρενέργειες. Ο συγκεκριμένος γιατρός ήταν υπέρ της χορήγησης ιντερφερόνης B, την οποία εγώ δεν ήθελα

Έτσι πήρα την απόφαση μόνος μου και βρήκα έναν άλλο γιατρό (δεν είναι νευρολόγος) που είναι υπέρ των πιο φυσικών τρόπων αντιμετώπισης των ασθενειών, για να με συμβουλέψει και για να βλέπει τις εξετάσεις αίματος. Ούτε αυτός ήξερε για το πρωτόκολλο Coimbra, οπότε του έδωσα κάποια στοιχεία που βρήκα στο internet. Αφού τα είδε και το έψαξε μόνος του με ενθάρρυνε να την ξεκινήσω, προσέχοντας όμως κυρίως το ασβέστιο και κάποιες άλλες τιμές (φώσφορο, παραθορμόνη κλπ)

Υπάρχει βέβαια και η εξής επιλογή: Να ακολουθήσεις επισήμως αυτήν την θεραπεία υπό την παρακολούθηση γιατρού που έχει εκπαιδευτεί στο πρωτόκολλο Coimbra, αυτό όμως σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό αφού δεν υπάρχει κάποιος γιατρός στην Ελλάδα που να την εφαρμόζει. Στην Ευρώπη υπάρχουν γιατροί στην Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία, Κροατία και Ρουμανία
Μπορείς να δεις την λίστα των γιατρών εδώ: https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... uOxerc-YIQ
Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν συμπατριώτες μας που έχουν κάνει το ταξίδι στο εξωτερικό, μάλιστα ένας έχει φτιάξει και group στο facebook: https://www.facebook.com/groups/248517068633042/

Ρώτησε με ό,τι άλλο θέλεις, ευχαρίστως να σου απαντήσω αν το γνωρίζω ή να σου στείλω κάποια links

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το μήνυμα, μόλις τώρα το είδα!
Θέλω και εγώ να κάνω την αρχή και να ψάξω για κάτι πιο φυσικό ως τρόπο αντιμετώπισης-συντήρησης...
Ευχαριστώ και πάλι :emojis-8:
 #121205  από Αλέξανδρος
 Σάβ Οκτ 08, 2016 1:11 pm
Καλό σαββατοκύριακο σε όλους.
Θέλω απλά να πω σε όποιον πιθανώς ενδιαφέρεται, οτι την θεραπεία με βιταμίνη D3 την κάνω πλέον υπό την παρακολούθηση ενδοκρινολόγου που ειδικεύεται στην θεραπεία με D3 σε ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα.
Δεν θα ήθελα όμως να αναφέρω το όνομα της δημόσια, όποιος θέλει ας μου στείλει μήνυμα και θα του απαντήσω