• Καλώς σας βρήκα!

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #120623  από Nihilist
 Κυρ Σεπ 11, 2016 8:55 am
Καλημέρα, είμαι 20 χρονών και διαγνώστηκα με ΣΚΠ την περασμένη βδομάδα.
Ξεκίνησε με οπτική νευρίτιδα, πέρασα όλο τον Αύγουστο στα νοσοκομεία μέχρι να έρθει η πολυπόθητη διάγνωση την περασμένη Δευτέρα.
Μέχρι στιγμής ήταν μόνο η οπτική νευρίτιδα και κάτι στιγμιαία μουδιάσματα στην κοιλιά.
Από θεραπεία ξεκίνησα το Rebif 44.
Το μόνο πράγμα που δεν μπορώ να διαχειριστώ είναι η ψυχολογία μου πιστεύω..
Τα τελευταία χρόνια ζω από το άγχος και την στεναχώρια, λόγω κάποιων καταστάσεων που περάσαμε/περνάμε με την οικογένεια μου (ότι έμεινε τέλος πάντων :emojis-12: ).
Μιλάω με μια ψυχολόγο εδώ και 6 μήνες περίπου και έχω κάνει σημαντικές βελτιώσεις, αλλά αίσθανομαι ότι απέχω ακόμα από μια καλή ψυχολογική κατάσταση και ακούγοντας τον ρόλο της ψυχολογίας στην ΣΚΠ τρομάζω λίγο.
Δεν ήθελα να ρωτήσω κάτι απ' ότι φαίνεται, καλώς σας βρήκα λοιπόν!
 #120626  από ΝΤΙΑΝΑ
 Κυρ Σεπ 11, 2016 12:48 pm
Καλως ηρθες στην παρεα μας!!! :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:
Η καλη ψυχολογια ειναι πολυ σημαντικη, το γνωριζεις απ' ο,τι καταλαβαινω!
Με προσπαθεια και θετικη σταση θα διαχειριστεις σιγα σιγα και την σκληρυνση!
Εδω θα ειμαστε για ο,τι χρειαστεις! :emojis-8:
Καλη συνεχεια! :emojis-3:
 #120627  από MARINA21
 Κυρ Σεπ 11, 2016 2:32 pm
Καλώς ορισες κορίτσι!Καλή πορεία να έχεις και ο,τι χρειαστείς είμαστε εδώ... :emojis-8: :emojis-8: :smile-flower:
 #120629  από babis frikarismenos
 Κυρ Σεπ 11, 2016 5:28 pm
Όσο μπορείς να μην στεναχωριεσαι κ να μην αγχωνεσαι...εγώ πιστεύω αυτές είναι οι αιτίες με αυτά που έχουμε μπλέξει...εγώ πήγα να τρελλαθω....θα το ριχνουμε έξω και ψυχραιμία πιστεύω χρειάζεται,μην μένεις σπίτι πολυ,ριχτο έξω και αναπνεύσει σωστά..
 #120633  από Nihilist
 Κυρ Σεπ 11, 2016 9:25 pm
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!
Μαρίνα, Χρήστος χάρηκα :emojis-13:
Μπάμπη, κάτι καταλαβαίνω από το όνομα. Ας το ρίξουμε έξω λοιπόν!
 #120638  από litsa
 Κυρ Σεπ 11, 2016 11:03 pm
ψυχραιμία, διατροφή, ήπια γυμναστική, και συμπληρώματα ....
και όλα θα πάνε καλά..!!!
είμαστε ευαισθητούλια...
 #120692  από dimos
 Τετ Σεπ 14, 2016 12:21 am
Στην ηλικία σου το έπαθα και εγώ. Παρομοίως περνούσα καταστάσεις έντονου στρες και νεύρων εκείνη την περίοδο. Οικογενειακά προβλήματα κτλ. Πλέον πρέπει να βρίσκομαι σε καλή ψυχολογία, πρέπει να μην νευριάζω (γενικώς δεν θεωρούμαι ήρεμος), αλλά είναι μονόδρομος η καλή ψυχολογία. Η κακή ψυχολογία, τα νεύρα κτλ εμένα προσωπικά με επηρεάζουν πάρα πολύ. Οπότε ηρεμία και πάλι ηρεμία, να είσαι κοντά σε ανθρώπους που σε σέβονται και σ'αγαπούν, τους άλλου μακρυά.................
 #120693  από adrCy
 Τετ Σεπ 14, 2016 12:56 am
και εγω στα 20 το επαθα αν και διαγνώστηκα επίσημα στα 21. τα πρώτα συμπτώματα ήρθαν μετά από έντονο στρες κ άγχος λόγω εξεταστικής στο πανεπιστήμιο. οπότε θα συμφωνήσω με όλους τους προλαλήσαντες και ειδικά με την litsa μιας κ εφαρμόζοντας κ εγώ αυτά που λέει, πάω αρκετά καλά.

Καλώς όρισες