• kalimera!

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #120521  από Liliann
 Τρί Σεπ 06, 2016 4:08 am
kalimeres! :emojis-8:

eimai 25 xronon kai parousiasa prin 6 xronia moudiasmata stn aristerh mou palamh.
epita vrika aptous kaliterous neurologous poso mallon an8rwpous (dioti einai asini8isto na petixeis kai ta duo) :emojis-12:
opou kai me eksetaze gia ena mikro xroniko diastima...
apo tis protes kiolas meres ekana magnitiki kai vgikan 2 esties mia ston egefalo kai mia ston auxena.
meta o giatros mou edose medrol 16mg gia 2misi mines kai perase.
kai malista ipe stous dikous mou na min mou to anaferoun giati itan asteio kai an ksanasinevene sta epomena 2-3 xronia kapio krousma mono tote na mou to anaferoun kai na kanoume ksana eksetaseis.
en telei. epita den me ksananoxlise pote tpt.
alla prin 5 meres arxisan ksana ta siptomata. sto idio xeri kai authn thn fora kati san sfiksimo/ponous sta akra twn daxtilwn kai olo na xei moudiasmata kai adinamia kai episis moudiasma kai sta aristera pleura.

ekana ksana eksetaseis. oi aimatos itan kales mono pou authn thn fora i magnitiki edikse 4-5 esties ston egefalo kai 3 ston auxena.
kai grapsane stin diagnwsh oti einai gnosth nosos apomielinwshs.
kai o giatros pou me ide mou ipe oti prokite 50% gia kaloh8h.
kai smr to prwi me valane vraxeia nosileia me endoflevia kortizonh gia 4-5 meres.
kai meta vlepoune mou ipane...
Auto pou 8a 8ela na rotisw an kserei kapios auth h gnosth apomielinotiki nosos opws grapsane ine i sklirinsi kata plakas? kai episis prepei na kanw me auta ta apotelesmata parakentish? h den xriazete? gt fovamai polu oti 8a ine epiponh diadikasia kai me anxonei mono kai mono stin skepsh..

* signwmh gia ta polla logia..den xriazotan na sas ta grapsw ola auta to gnorizw..
apla niw8w polu monh se olo auto kai apo prox8es stenaxoriemai kai prospa8w na min to skeftomai.

* Ερωτώ kai 2 teleutaia pragmata:
mipws 8a prepei na vrw kapion psixologo gia na me voithisei se auto?
kai idikotera eseis an mporite na mou peite, otan diagnostikate me thn ΣΚΠ
ti kanate gia na voi8isete tin psixologia sas ton proto kairo kai epita?

(Euxaristw polu gia opoion to diavase kai 8a xarw polu an kapios 8elisei na mou grapsei kapia pragmata parapanw apta tipika twn giatrwn). :smile-heart:
 #120522  από bill.nik
 Τρί Σεπ 06, 2016 9:02 am
Καλημέρα Liliann!
Τα συμπτώματα και οι εξετάσεις δείχνουν σκλήρυνση... ε και? :emojis-12:
μην πέφτεις ψυχολογικά δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία!! θα χρειαστεί λίγο να το παλέψεις αλλά πρέπει πρωτίστως να είσαι οκ με την ψυχολογία σου για να το καταφέρεις! και μη νιώθεις μόνη σε όλο αυτό, κανένας άνθρωπος δεν είναι μόνος
η παρακέντηση νομίζω δεν χρειάζεται (ας μιλήσουν και οι πιο έμπειροι)
σε εμένα εμφανίστηκε στην ηλικία των 12 και κατάλαβα τι μου συμβαίνει λίγα χρόνια μετά. Αυτό που με βοήθησε και μου έδωσε δύναμη ήταν οι φίλοι και γενικά οι άνθρωποι στην ζωή μου. Αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι ψυχολόγο δοκίμασέ το, δεν έχεις να χάσεις τίποτα ;)
 #120524  από ΜΗΤΣΑΚΗ ΒΟΥΛΑ
 Τρί Σεπ 06, 2016 9:34 am
Καλημέρα γλυκιά μου,
Μη στεναχωριέσαι για τίποτα, η όλη εικόνα σου μου θυμίζει πολύ τη δική μου, έτσι ακριβώς ξεκίνησα κι εγώ και μου διαγνώστηκε πριν 2 χρόνια σε ηλικία 26 ετών. Πάνω απ' όλα να έχεις εμπιστοσύνη στο γιατρό σου, πόσο μάλλον που είναι και άνθρωπος, αυτό μετράει πάρα πολύ. Μην ανησυχείς για τίποτα και παρακέντηση να σε πούνε να κάνεις δεν είναι κάτι το τρομερό, και ίσα ίσα για μένα είναι καλό να κάνεις για να έχεις μία πλήρη εικόνα. Σε ποιον γιατρό πήγες γιατί τυχαίνει και ο δικός μου ο γιατρός να είναι πολύ άνθρωπος, που να φανταστείς ο ίδιος με στήριξε πάρα πολύ από την αρχή και το κάνει ακόμα. Ότι χρειαστείς μπορείς να με ρωτήσεις.
 #120694  από dimos
 Τετ Σεπ 14, 2016 1:08 am
Και εγώ όταν έκανα την μαγνητική και διαγνώσθηκε το πρόβλημα, δεν μου το είπαν, παρά μου είπαν γενικά και αόριστα να προσέχω την ζέστη και κάτι άλλα που δεν έδωσα και πολύ βάση. Λάθος, γιατί ως αποτέλεσμα δεν πρόσεχα καθόλου, ειδικά με τον ήλιο το καλοκαίρι όπου υπήρχε υπερέκθεση (παραλία, βόλεϊ, πεζοπορίες τα πάντα), ως αποτέλεσμα μούδιασμα κορτιζόνη και τελικά αποκάλυψη του προβλήματος και θεραπείες.

Αναφορικά με την ψυχολογία, μου είχαν προτείνει στις αρχές να επισκεφθώ ψυχολόγους, ίσως και να ξεκινούσα αντικαταθλιπτική αγωγή, γιατί η ζωή μου είχε γυρίσει λίγο τούμπα. Τελικά δεν έκανα τίποτα από όλα αυτά γιατί όντας αρκετά χριστιανός ορθόδοξος με βοήθησε ο Χριστός, στην κυριολεξία. Οπότε στην ψυχολογία και γενικότερα, με βοήθησε η θρησκεία.

Αναφορικά τώρα με την παρακέντηση καλό να την κάνεις αν στο συστήσει ο γιατρός. Δεν πονάει πολύ :emojis-6: