• Βελτίωση... είναι δυνατόν?

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #119447  από fewtile
 Παρ Ιούλ 29, 2016 12:13 am
Παιδιά καλησπέρα, διαβάζω τα post σας εδώ πέρα και μου δημιουργήθηκε μια απορία γιατί βλέπω πολλούς που δοκιμάζουν κάποιο φάρμακο να λένε...
MARINA21 έγραψε:Το tecfidera ειδικα μέχρι πριν λιγες μέρες μου βελτίωσε τη ζωή όπως γράφω παραπάνω...
foxrun14 έγραψε:Kαλησπερα αδέλφια , βασίλη μην ανησυχείς οι παρενέργειες είναι μηδαμινές και θα το δεις με τον καιρό ότι θα καλυτερεύσεις.
foxrun14 έγραψε:Στην γενική μου κατάσταση βλέπω να καλυτερεύω.
Συγνώμη δεν θέλω να καυτηριάσω σχόλια, αλλά προσπαθώ να καταλάβω. Είναι δυνατόν να υπάρχει βελτίωση τηs νόσου; Πάντα ήξερα πως δεν υπάρχει φάρμακο για τη θεραπεία/βελτίωση της νόσου. Πως μπορείτε παιδιά να λέτε πως υπάρχει καλυτέρευση; Σε τι επίπεδο, μπορείτε να αναφέρετε πως ήσασταν και πως γίνατε;
 #119478  από Αλέξανδρος
 Παρ Ιούλ 29, 2016 9:15 pm
Μπορώ να πω ότι είδα βελτίωση από τότε που άρχισα να παίρνω βιταμίνη D3 σε υψηλές δόσεις
Είχα έλλειψη ισορροπίας κάτι που μου δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα στο περπάτημα (ελάχιστο πλέον). Επίσης κουράζομαι μετά από μερικά λεπτά περπατήματος και αισθάνομαι σχεδόν πάντα ένα μούδιασμα στο αριστερό μου πόδι.

Ξεκίνησα να παίρνω 20.000 μονάδες (IUs) D3 ημερησίως. Μετά από 3 μήνες άρχισα να βλέπω βελτίωση στην ισορροπία μου, οπότε αύξησα την ημερήσια δόση στις 35.000 IUs.

Τώρα είμαι στους 4 μήνες. Η ισορροπία μου γίνεται όλο και καλύτερη. Το μούδιασμα παραμένει, αλλά η κούραση στο περπάτημα έχει μειωθεί
 #119481  από fewtile
 Παρ Ιούλ 29, 2016 10:13 pm
Φίλε Αλέξανδρε πολύ ενδιαφέρουσα η κατάθεσή σου! Κι εγώ με ισορροπία και κόπωση έχω ένα θέμα.
Να ρωτήσω, με τη βιταμίνη D3...
1. Τι παρενέργειες έχεις; Εάν έχεις.
2. Είναι κάποιο συγκεκριμένο σκεύασμα και ποιός είναι ο μελλοντικός στόχος επίτευξης; Μιλάμε για θεραπεία ή είναι κάτι που θα πρέπει να παίρνεις συνεχώς;
3. H μαγνητική δείχνει κάποια βελτίωση στις μή ενεργές ή έστω και ενεργές εστίες;
 #119496  από tom80
 Σάβ Ιούλ 30, 2016 1:09 pm
[quote="Αλέξανδρος"

Ξεκίνησα να παίρνω 20.000 μονάδες (IUs) D3 ημερησίως. Μετά από 3 μήνες άρχισα να βλέπω βελτίωση στην ισορροπία μου, οπότε αύξησα την ημερήσια δόση στις 35.000 IUs. [/quote]

Ανεξάρτητα από τη χορηγούμενη δόση βιταμίνης D3, πρέπει να την μετράς στο αίμα σου τακτικά. Ο κίνδυνος υπερασβεστιαιμίας πάντα ελλοχεύει αν η Βιταμίνη D3>100 ng/ml
 #119497  από Αλέξανδρος
 Σάβ Ιούλ 30, 2016 1:10 pm
Η παρενέργεια που μπορεί να έχει κάποιος αν έχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης D3 στο αίμα του είναι υπερασβεστιαιμία που μπορεί να εξελιχθεί σε υπερασβεστιουρία δηλαδή πρόβλημα στα νεφρά. Για να μην μου συμβεί αυτό αποφεύγω τις τροφές με πολύ ασβέστιο, κυρίως γαλακτοκομικά και κάποιους ξηρούς καρπούς και πίνω τουλάχιστον 2,5 λίτρα νερό τη μέρα.
Μαγνητική τομογραφία δεν έκανα από τότε που άρχισα αυτή την θεραπεία, οπότε δεν μπορώ να σου πω για τις εστίες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλέξανδρος την Σάβ Ιούλ 30, 2016 3:14 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #119499  από Αλέξανδρος
 Σάβ Ιούλ 30, 2016 1:15 pm
Αυτό που κάνω ακολουθεί την λογική του πρωτοκόλλου του Cicero Coimbra στο οποίο έχω αναφερθεί σε ένα άλλο thread. Δεν μπορώ να πω ότι ακολουθώ το συγκεκριμένο πρωτόκολλο από την στιγμή που δεν με παρακολουθεί γιατρός που να έχει εκπαιδευτεί σε αυτό, αλλά παίρνω υψηλές δόσεις βιταμίνης D και είμαι υπό την καθοδήγηση γιατρού (κάνοντας τις σχετικές εξετάσεις αίματος). Γι αυτόν τον λόγο ξεκίνησα από τις 20.000 IUs και όχι από ακόμα ψηλότερη τιμή.
 #119500  από fewtile
 Σάβ Ιούλ 30, 2016 1:32 pm
Δηλαδή φίλε, κατά κάποιο τρόπο έχεις γίνει γιατρός του εαυτού σου;
 #119506  από Gianna
 Σάβ Ιούλ 30, 2016 4:09 pm
καλησπέρα σε όλους!
ΝΑΙ είναι δυνατή η βελτίωση... μη μασάμε... :emojis-8: :emojis-1:

ολιστική προσέγγιση και σωστός τρόπος σκέψης!!!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!
 #119633  από foxrun14
 Πέμ Αύγ 04, 2016 12:12 pm
fewtile , Καλημέρα . Δεν έχω γίνει γιατρός του εαυτού μου . Το tecfidera σαν αγωγή μου το έγραψε ο γιατρός μου. Απλα αναφέρω τις εμπειρίες μου μετά την λήψη του .
Ξέρουμε ότι η ΣΚΠ είναι διαφορετική για τον καθένα , οπότε δεν διεξάγω συμπεράσματα .