• Ίσως σκληρυνση

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #117378  από Arage
 Τετ Ιουν 08, 2016 9:15 am
Γεια σας στη παρέα. Ακόμα δεν ξέρω αν είμαι μέλος σας ή όχι.
Ως τώρα υγεια άψογη μέχρι πριν ενα μήνα που στεναχωρηθηκα πολυ με κατι και ξυπνησα ενα πρωί με μούδιασμα σε ενα δάχτυλο κ επεκτάθηκε σε μια βδομαδα σ όλη την αριστερή πλευρα κορμο ποδι αισθημα βαρους κτλ...κορτιζόνη κ είμαι καλυτερα αν κ στο χερι έχει μείνει το μούδιασμα αλλά είναι μια χαρά.

Μαγνητική εγκεφαλου χωρίς εστίες, μια πολύ μικρή εστία αυχένα. ( πιθανή μικρή εστία μυελοπαθειας λέει) θώρακος καθαρη κ αυτή χωρίς εστίες.
Ολιγοκλωνικα θετικά
Οπτικά δυναμικά πολύ καλά άψογα.

Εσείς με την εμπειρία σας πως το βλέπετε? Αν κάποιος είχε παρόμοιες εξετάσεις και πως εξελιχθηκε? Άλλοι μου λένε μάλλον είναι ενα μεμονωμένο επεισόδιο άλλοι ίσως σκληρυνση.κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη
 #117382  από Στάθης
 Τετ Ιουν 08, 2016 10:37 am
Γεια σου Arage.

Η στεναχώρια, όπως και το στρες είναι δυο major factors δημιουργίας φλεγμωνών στον οργανισμό μας, φλεγμονές οι οποίες εκδηλώνονται στο σώμα με αμέτρητους τρόπους, όπως μουδιάσματα, πόνοι, αστάθεια, ιλλίγους, διπλωπίες κτλ.

Οι εξετάσεις σου δείχνουν ελαφριά σημάδια ταλαιπωρίας μέσα από τα "Ολιγοκλωνικα θετικά", οπότε και υπήρχε φλεγμονή κάπου στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Η ερώτηση το αν είναι μεμονωμένο περιστατικό ή σκλήρυνση προσωπικά πιστεύω ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση, δηλαδή, εάν στρεσάρεις τον εαυτό σου πάλι με στεναχώρια χρονικής διάρκειας ίσως να μπορεί να εμφανιστεί παρόμοιο περιστατικό. Ίσως. Κανείς δεν ξέρει αλλά, η ζωή προσπαθεί μέσο γεγονότων οι διακοπτών να μας καθοδηγήσει σε μια ποιοτικά καλύτερη ζωή.

Στην θέση σου θα λάμβανα το γεγονός ως σημάδι καθοδήγησης, παρά ως σκλήρυνση ή μεμονωμένο περιστατικό και θα ξεκίναγα βήμα βήμα την βελτίωση θεμάτων διατροφής, άσκηση, διαλογισμός, κόψιμο βλαβερών συνηθειών κτλ και πιστεύω ότι θα συνεχίσει η άψογη υγεία σου, που και που ένα μουδιασματάκι μπορεί να εμφανιστεί αλλά αυτά είναι αμελητέα.

Σου εύχομαι καλή δύναμη, χωρίς φόβο,και λιγότερο στρες και στεναχώριες.
 #117383  από Arage
 Τετ Ιουν 08, 2016 11:46 am
Σ ευχαριστώ πολύ Στάθη για την απάντησή σου. Εύχομαι σε ολους σας καλη υγεια και να στε παντα καλά.

Φυσικά ο τροπος ζωής θα αλλαξει, κυρίως στο θέμα του στρες γιατί όλα τα έπαιρνα πολύ προσωπικά και κατάκαρδα.

Ολιγοκλωνικα θετικά σημαίνει ύπαρξη φλεγμονής που μπορει να οφειλεται σε κατι αλλο η βεβαια ύπαρξη σκλήρυνσης και απλα είμαι σε πολύ αρχικό στάδιο?

Υπάρχει γιατρός που μου έδωσε αγωγη για σκλήρυνση αλλά με τη βεβαιότητα οτι δεν θα έχω αλλη ώση και οτι έχω πολύ καλοηθη μορφή και γιατρός που μου είπε να μην πάρω φάρμακα και πιστεύει οτι είναι κατι μεμονωμένο κ δεν μιλάμε με τίποτα για σκλήρυνση ως τώρα τουλάχιστον και να το παρακολουθούμε με μαγνητικές.

Είμαι λίγο μπερδεμένη ο καιρός θα δειξει είμαι σίγουρη, όλα αυτά τα νέα δεδομενα και απο ότι κατάλαβα είναι όλα πολύ υποκειμενικά
 #117384  από ALEX93
 Τετ Ιουν 08, 2016 12:54 pm
Οι γνωσεις μου πανω στο θεμα λιγες " ακομα". Καινουργια στο φορουμ αλλα θα προτεινα να κανεις εξετασεις να δεις που ειναι η βιταμινη D και η B12. Οι υπολοιποι που γνωριζουν ας πουνε την αποψη τους και να με διορθωσουν. Οπως και να ειναι προσεχε τον εαυτο σου οσο καλυτερα μπορεις μακαρι να μην ειναι τιποτα απολυτως. Περαστικα σου ευχομαι με ολη μου την καρδια. :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:
 #117385  από Arage
 Τετ Ιουν 08, 2016 2:38 pm
Ευχαριστώ Άλεξ σου εύχομαι να σαι παντα καλά.

Νομιζω β12 μου έκαναν βγήκε καλη απο οτι κατάλαβα όλες οι αλλες εξετάσεις καλες ήταν. Σήμερα νιώθω κ κουρασμένη αλλά δεν ξέρω αν είναι απο τη ταλαιπωρία του τελευταίου μήνα, νοσοκομείο άγχος τι έχω κτλ.