• Δεν πρέπει να εμβολιαστούν οι πάσχοντες από σκλήρυνση...

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #11561  από ΡΙΤΣΑ
 Πέμ Νοέμ 12, 2009 7:53 pm
Λοιπόν παιδιά κ γω όσα ανακοινώθηκαν από το Γεννηματάς έχω υπόψιν μου για το εμβόλιο της νέας γρίππης. Όσον αφορά το Τyssabri, χωρίς να μπω σε σύνθετες λεπτομέρειες, πρόκειται για μονοκλωνικό αντίσωμα με μηχανισμό δράσης που εμποδίζει τη διείσδυση των λεμφοκυττάρων στον εγκέφαλο και ψυλλιάζομαι ότι ακόμη κι αν το εμβόλιο είναι αδρανοποιημένος ιός, δε θέλουμε να τύχει να περάσει ο ιός έστω κ αδρανοποιημένος στο Κ.Ν.Σ. και να μη μπορούν τα λεμφοκύτταρά μας να ακολουθήσουν και να τον πολεμήσουν. Δε μπορώ να σκεφτω άλλη ιατρική εξήγηση για την ώρα! Γενικά εμβόλια και ΣΚΠ είναι ένα μεγάλο θέμα που θέτει προβληματισμούς,νομίζω λόγω ελλιπούς κλινικής εμπειρίας μιας και δεν παίρνει εύκολα ο γιατρός το ρίσκο να συστήσει εμβόλιο σε σκληρυντικό από επιφύλαξη μην τυχόν κινητοποιηθεί ανοσολογικος μηχανιοσμός βάσει μοριακού μιμητισμού και πυροδοτήσει νέα ώση. Σε άλλουςτο συνιστώ, ιδιαίτερα σε άτομα με χρόνια καρδιοαναπνευστικά προβλήματα. Εγώ λαμβάνω Τyssabri και δε θα εμβολιαστώ αν και τριγυρνάω καθημερινά στην κλινική ανάμεσα σε αρρώστους..
 #11569  από christina
 Παρ Νοέμ 13, 2009 8:42 am
Για το εμβόλιο της κοινής γρίπης ποια είναι η γνώμη σου Ρίτσα (κι όποιος άλλος έχει γνώση φυσικά!)? Στο αγόρι μου πρότεινε ένας νευρολόγος να το κάνει γιατί συναναστρέφεται καθημερινά με πολλά παιδιά. Στο παρελθόν δεν έκανε ποτέ εμβόλια, ούτε αρρώσταινε με πυρετούς κλπ μόνο κανένα συνάχι πού και πού και εγώ φοβάμαι μήπως το εμβόλιο τον επηρεάσει.

Φιλιά και καλημέρα σε όλους!
 #11570  από MARIA71
 Παρ Νοέμ 13, 2009 8:57 am
Εμείς δεν έχουμε ρωτήσει ακόμη τη γιατρό αν θα πρέπει να κάνει το εμβόλιο ή όχι ο άντρας μου. Πάντως, από όσα έχουμε ακούσει, με βάση τη λογική και όσα ξέρουμε για τη σκπ, μάλλον δεν πρέπει να το κάνει, αν κινδυνεύει να πυροδοτηθεί καινούργια ώση. Καλημέρα σε όλους.
 #11575  από makisb
 Παρ Νοέμ 13, 2009 10:10 am
Εγώ δεν πρόκειται να το κάνω πάντως. Έκανα του πνευμονιόκοκου, αλλά αυτό δεν θα το κάνω. Ο θείος μου που είναι παθολόγος μου είπε να μην το κάνω γιατί δεν γνωρίζουμε ακόμα τις παρενέργειες. Το πολύ πολύ να κάνω της εποχικής γρίπης αλλά και πάλι μάλλον όχι...

Κυκλοφορούν πολλά, ακούγονται ακόμα περισσότερα γι αυτό το εμβόλιο - άλλα στέκουν, άλλα όχι - και λέω να μην το ρισκάρω για μια γρίπη που δεν είναι και κάτι το τρομερό...
 #11660  από sia_thessal
 Δευ Νοέμ 16, 2009 11:51 pm
Εγώ ρώτησα τον γιατρό μου και η απάντησή του ήταν..... "αν θες να το κάνεις κάντο... αν πάλι δεν θές μην το κάνεις"...... Αλλά "αν θες κάνε αυτό το συνηθισμένο εμβόλιο που κάνουν κάθε χρόνο" .... ΄Οπως καταλαβαίνεται η απάντηση δεν ήταν καθόλου σαφής και μάλλον δεν ξέρουν τι να μας πουν. Έτσι αποφάσισα να μην το κάνω και ο Θεός βοηθός. :?
 #11699  από marale
 Τρί Νοέμ 17, 2009 4:53 pm
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΤΙΝΑΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ.... ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟ, ΕΚΑΝΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΙΝΙΟΚΟΚΟΥ, ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΡΙΟ?/
ΑΠΑΝΤΗΣΗ.. ΚΑΤΣΕ ΣΤΑ ΑΒΓΑ ΣΟΥ!!!
 #11857  από Konstantina
 Σάβ Νοέμ 21, 2009 1:50 am
Εγώ ρε παιδιά πήρα το γιατρο μου σήμερα και τον ρώτησα και μου είπε "Ναι παιδί μου να το κάνεις, το έκανα κι εγώ" αλλά εγώ λέω να κάτσω στ' αυγά μου... όπως λέει και ο παραπάνω....
 #11875  από nikolaras
 Σάβ Νοέμ 21, 2009 2:03 pm
marale έγραψε:ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΤΙΝΑΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ.... ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟ, ΕΚΑΝΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΙΝΙΟΚΟΚΟΥ, ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΡΙΟ?/
ΑΠΑΝΤΗΣΗ.. ΚΑΤΣΕ ΣΤΑ ΑΒΓΑ ΣΟΥ!!!

K emena h giatros m m eipe na mn to kanw marale poios einai o giatros s sto ntinan? emena einai h dibarh
 #11878  από litsa
 Σάβ Νοέμ 21, 2009 2:42 pm
http://www.papageorgiou-hospital.gr/cms ... ?idcat=444

παιδιά η Παναγιώτα ανάρτησε το παραπάνω λίνκ ..το είδατε??