Λοιπόν παιδιά κ γω όσα ανακοινώθηκαν από το Γεννηματάς έχω υπόψιν μου για το εμβόλιο της νέας γρίππης. Όσον αφορά το Τyssabri, χωρίς να μπω σε σύνθετες λεπτομέρειες, πρόκειται για μονοκλωνικό αντίσωμα με μηχανισμό δράσης που εμποδίζει τη διείσδυση των λεμφοκυττάρων στον εγκέφαλο και ψυλλιάζομαι ότι ακόμη κι αν το εμβόλιο είναι αδρανοποιημένος ιός, δε θέλουμε να τύχει να περάσει ο ιός έστω κ αδρανοποιημένος στο Κ.Ν.Σ. και να μη μπορούν τα λεμφοκύτταρά μας να ακολουθήσουν και να τον πολεμήσουν. Δε μπορώ να σκεφτω άλλη ιατρική εξήγηση για την ώρα! Γενικά εμβόλια και ΣΚΠ είναι ένα μεγάλο θέμα που θέτει προβληματισμούς,νομίζω λόγω ελλιπούς κλινικής εμπειρίας μιας και δεν παίρνει εύκολα ο γιατρός το ρίσκο να συστήσει εμβόλιο σε σκληρυντικό από επιφύλαξη μην τυχόν κινητοποιηθεί ανοσολογικος μηχανιοσμός βάσει μοριακού μιμητισμού και πυροδοτήσει νέα ώση. Σε άλλουςτο συνιστώ, ιδιαίτερα σε άτομα με χρόνια καρδιοαναπνευστικά προβλήματα. Εγώ λαμβάνω Τyssabri και δε θα εμβολιαστώ αν και τριγυρνάω καθημερινά στην κλινική ανάμεσα σε αρρώστους..
Για το εμβόλιο της κοινής γρίπης ποια είναι η γνώμη σου Ρίτσα (κι όποιος άλλος έχει γνώση φυσικά!)? Στο αγόρι μου πρότεινε ένας νευρολόγος να το κάνει γιατί συναναστρέφεται καθημερινά με πολλά παιδιά. Στο παρελθόν δεν έκανε ποτέ εμβόλια, ούτε αρρώσταινε με πυρετούς κλπ μόνο κανένα συνάχι πού και πού και εγώ φοβάμαι μήπως το εμβόλιο τον επηρεάσει.
Φιλιά και καλημέρα σε όλους!