• ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΤΟ ΘΥΜΗΤΗΚΟ?

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #11657  από princeofathens2004
 Δευ Νοέμ 16, 2009 11:13 pm
Υπήκοοι καλησπέρα.

....................... τί ήθελα να πώ? -:) -:) -:)
Υπάρχει ένα κόλημμα γενικά. Άλλοτε πιο συχνά και άλλοτε πιο αραιά.
 #11659  από sia_thessal
 Δευ Νοέμ 16, 2009 11:34 pm
Καλησπέρα φίλοι μου!!! :) Εγώ ή είχα σκλήρυνση απο πάντα ή είναι χαρακτηριστικό μου να ξεχνάω απο πάντα. Ονόματα όπως είπατε θυμάμαι σπάνια, γιορτές και τέτοια κοινωνικά με τίποτα, συνέχεια μου κάνουν παράπονα. Είμαι στο ανοιχτό πανεπιστήμιο και οι φίλοι μου όταν πάμε για εξετάσεις διαβάζουν μια βδομάδα και εγώ ένα μήνα για να γράψω τον ίδιο βαθμό με αυτούς ίσως και χαμηλότερο. Τι φταίει άραγε? πρέπει να κάνουν μια έρευνα οι γιατροί και σε αυτό το πρόβλημα με εμάς που πάσχουμε απο απώλεια πρόσφατης μνήμης και κατά πόσο επηρεάζουν οι εστίες σε συγκεκριμένα σημεία.
 #11661  από mary_d_ath
 Δευ Νοέμ 16, 2009 11:53 pm
Εγώ πάλι σκέφτομαι ώρες-ώρες μήπως μου έκαναν καμία "λοβοτομή" στον ύπνο μου!! :lol: :lol:
Καλά τα πράγματα είναι, άστα να πάνε, αναλόγως τους καιρούς βέβαια, αλλά ναι αυτό με τη μνήμη το έχω παρατηρήσει κι εγώ, από ελεφαντίσια μετουσιώθηκε σε χρυσοψάρου!!
Κάποιες φορές μου είναι δύσκολο και να γράψω και να κρατήσω σειρά στα κείμενά μου, μου έχει τύχει να γράφω μία πρόταση-επιχείρημα και πάνω στο "," να ξεχνάω που ήθελα να καταλήξω!! Και ας διαβάσουμε όλη την παράγραφο από την αρχή για να "θυμηθούμε"...
Πολλά περιστατικά θα μπορούσα ν' αναφέρω...Το πιο "τραγικό" που μου συνέβη πρόσφατα ήταν να μου πει ένας φίλος μου ότι γέννησε η αδερφή του και μετά από μία εβδομάδα που μου μιλάει για το ανιψάκι του λέω "γέννησε η αδερφή σου; πότε; μπράβο!!" :lol: :lol:
Τον είχα συγχαρεί και την προηγούμενη εβδομάδα, εγώ όμως δεν το θυμάμαι... :roll:
Μου έχει τύχει σε προφορική εξέταση να παθαίνω μπλακ αουτ, είμαι οπτικός τύπος και να προσπαθώ να φέρω στο μυαλό μου τη "σελίδα" του βιβλίου και με το που παίρνω φόρα και ανακαλώ την παράγραφο, ξαφνικά χάνεται... Μαύρη οθόνη και μένω να λέω "εμ, ωμ, αμ, μαμά!!" :lol:
Από δυσκολία ανάκλησης λέξεων άλλο πράγμα, έχω αποκτήσει και μία ανασφάλεια και είμαι συνεχώς με το λεξικό στο χέρι για να δω και να προλάβω... :lol: :lol:
Ευτυχώς τώρα έχει υποχωρήσει λίγο, μπορώ να σκέφτομαι πιο γρήγορα, μάλλον έγινε κάποιο αυτόματο reboot ή έχω αρχίσει να "θεραπεύομαι" (πλάκα θα 'χει να κάνω μαγνητική και να βγει πεντακάθαρη!! :lol: :lol: )
 #11663  από mahi
 Τρί Νοέμ 17, 2009 8:54 am
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους που συμμετέχετε απατόντας στην απορία μου(αν το θυμητικό επηρεάζει τη σκλήρυνση).Πρόσφατα πήγα για εξέτασει στον γιατρό μου και τον ρώτησα αν η σκλήρυνση επηρεάζει το θυμητηκό και με ρώτησε αν ξεχνάω τα παλιά ή τα καινούργια πράγματα και του είπα τα καινούργια. Μου είπε οτι η σκλήρυνση επιβαρύνει την μνήμη σε ένα ποσοστό αλλα παίζει ρόλο και το άγχος του τύπου(έχω αυτό κ τι θα κάνω)? και όλα όσα έχουμε στο μυαλό μας ο καθένας μας. :?
 #11691  από βικυ
 Τρί Νοέμ 17, 2009 3:37 pm
Μου εχει συμβει το κορυφαίο
Μπηκα στο αυτοκινητο και ξεχασα που ηθελα να παω!!!!!
Πριν μαθω οτι εχω σκπ
 #11692  από soulla
 Τρί Νοέμ 17, 2009 4:07 pm
εγω πηγα να παρω τα ρουχα απο το πληντυριο για να τα απλωσω αλλα τα ρουχα δεν τα ειχα βαλει καν να πλυθουν δουλεψε απλα μονο του το πληντυριο ουτο βεβαια παλια τωρα νομιζω ειμαι καλα μονο ξεχασα πως να ζω
 #11695  από mary_d_ath
 Τρί Νοέμ 17, 2009 4:21 pm
:lol: :lol: :lol:
Μόλις θυμήθηκα ένα άλλο "κορυφαίο"...
Και όχι δεν είχα πιει ακόμα!! :lol:
Είχα κόσμο στο σπίτι και πάω να "τρατάρω" κρασί και ανοίγω το ψυγείο, ψάχνοντας τα ποτήρια και να έχω κολλήσει για αρκετά δευτερόλεπτα "που είναι τα ποτήρια;;;" :lol: :lol:
"Στο ντουλάπι ίσως;"
"Α, οκ, μπέρδεψα το ψυγείο με το ντουλάπι, μπορεί να συμβεί στον καθένα!!" :lol: :lol:

Σούλα, κανείς δεν ξεχνάει πως να ζει!! Είναι στο ένστικτο του καθενός, ας μάθουμε να το εμπιστευόμαστε και λίγο!!
Σίγουρα βέβαια οι περισσότεροι από εμάς έχουν ξεχάσει λίγο πως ζούσαν προ εποχής ΣΚΠ, εντάξει μερικές τροποποιήσεις ήταν στο πρόγραμμα όλων μας, αλλά ακόμα μπορούμε να επιλέγουμε τι θα κάνουμε, πως θα το κάνουμε, πως θα ζήσουμε γενικότερα. Και πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι εμείς κάνουμε τις πιο "ωραίες" και "χρήσιμες" επιλογές, γιατί ξέρουμε από πρωτο χέρι ότι τίποτα δεν είναι "δεδομένο"!
 #11698  από anni
 Τρί Νοέμ 17, 2009 4:53 pm
Kαι εγω ξεχναω.Πραγματα που μου εχουν πει εγω λεω πως οχι.Δεν ξερω αν σας συμβαινει αλλα κολλαω σε λεξεις.Προσπαθω να πω κατι πολλες φορες και δεν μπορω να βρω την λεξη...Μπλοκαρω και αποσυντονιζομαι. :?
 #11704  από marinos
 Τρί Νοέμ 17, 2009 7:14 pm
anni έγραψε:Kαι εγω ξεχναω.Πραγματα που μου εχουν πει εγω λεω πως οχι.Δεν ξερω αν σας συμβαινει αλλα κολλαω σε λεξεις.Προσπαθω να πω κατι πολλες φορες και δεν μπορω να βρω την λεξη...Μπλοκαρω και αποσυντονιζομαι. :?
Αυτό που συμβαίνει σε σένα με τις λέξεις, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε μένα και φυσικά μπλοκάρομαι και αποσυντονίζομαι. Είναι λίγο εκνευριστικό αλλά τί να κάνουμε :)
 #11706  από Maria77
 Τρί Νοέμ 17, 2009 8:30 pm
Kαι σε μένα συμβαίνει αυτό με την ανάκληση λέξεων...εκεί που μιλάω ξαφνικά κολλάω κάπου και δεν βρίσκω την κατάλληλη λέξη! :oops: Και τότε ξεκινάω και ψάχνω μέσα στο μυαλό μου (αυτό που απέμεινε :shock: ) την λέξη...και λέω "ε, ε, εεεεε" και τότε οι άλλοι μου συμπηρώνουν μία λέξη αλλά εγώ επιμένω και λέω "όχι δεν είναι αυτό που ήθελα να πω" και ψάχνω την λέξη! Την βρίσκω αφου περάσουν κάποια δευτερόλεπτα, να μην πω λεπτά! ;)