Καλησπέρα παιδάκια! Πριν από λίγο καιρό επισκέφτηκα ένα νοσοκομείο (τον ερυθρό Σταυρό) . Τα συμπτώματα που έχω είναι μουδιάσματα , τσιμπήματα στα κάτω άκρα , δυσκολία στην ομιλία , ασταθής βάδιση , τρόμος στα χέρια και μετά από έναν υπέρηχο κάτω κοιλίας βρέθηκε υπολειμματική ούρηση .Ο νευρολόγος εκεί βάση της κλινικής εικόνας μου μίλησε για ΣΚΠ . Έκανα στο νοσοκομείο μαγνητική εγκεφάλου και αυχένα . Η ΜRI εγκεφάλου το μόνο που έδειξε ήταν υποπλασία αριστερού εγκάρσιου κόλπου χωρίς εικόνα πρόσφατης θρόμβωσης και η ΜRI αυχένα βγήκε τέλεια. Οι άνθρωποι στον Ερυθρό μου συμπεριφέρθηκαν άψογα απλά επειδή ήθελα και μια δεύτερη γνώμη επισκέφτηκα μια άλλη νευρολόγο η οποία επίσης μου μίλησε για ΣΚΠ . Σήμερα το βράδυ θα κάνω ΜRI θώρακα . Η γιατρός μου είπε πως εαν δεν δείξει τίποτα αυτή η μαγνητική θα συνεχίσουμε τις εξετάσεις . Τι λέτε ; Θέλω τις απόψεις σας . Η αλήθεια είναι οτι τρέναρα αρκετά τις εξετάσεις γιατί φοβάμαι και δυσκολεύομαι να αντιμετωπίσω την όλη κατάσταση . Ίσως με έχει πειράξει πιο πολύ από όσο νόμιζα όλη αυτή η ιστορία της αρρώστιας . Φανταστείτε ο πρώην σύντροφος μου μου είπε με τρόπο πως πρέπει να προσέχουμε στο σεξ για να μην τον κολλήσω την σκλήρυνση

Τα συμπτώματα που είχες μουδιάσματα , τσιμπήματα στα κάτω άκρα, δυσκολία στην ομιλία , ασταθής βάδιση κτλ... πήρες κορτιζόνη να φύγουν;;; Πως είσαι σήμερα έχεις ακόμα τα παραπάνω συμπτώματα;;
Δεν ξέρω αν έχεις ΣΚΠ, αν δείχνουν καθαρές οι μαγνητικές μπορεί και όχι, απλά μην πνίξεις τον εαυτό σου στο άγχος γιατί δεν βοηθάει σε τίποτα, πάρε δύο ανάσες. Δεν έχει σημασία τι θα δείξουν οι εξετάσεις πιστεύω η κλινική σου εικόνα είναι πιο σημαντική, και μπορείς να την βοηθήσεις με διάφορους τρόπους, το σημαντικότερο είναι να ξεκαθαρίσει η απορία σου και μετά θα βρεις τους τρόπους.
Καλή δύναμη !