• Νεα διάγνωση

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #116711  από Biki
 Κυρ Απρ 24, 2016 5:46 pm
Παιδιά καλησπέρ. πριν άπο μια εβδομάδα έκανα μια μαγνητική και βρέθηκαν 5 εστίες όπου και οι πέντε είναι ανενεργες. Μετά την μαγνητική δεν μπορουσα να ελέγξω ι καλά το αριστερό χέρι και πόδι μου και δεν εστιάζα καλά από το αριστερό μάτι. ο γιατρός είπε ότι κατά 90% είναι σκλήρυνση κατά πλάκας. έκανα 4 θεραπείες με κορτιζονη και μια τελευταία θα κάνω αύριο. Έκανα και οσφ. Παρακεντηση και τα αποτελέσματα θα βγουν σε ένα μήνα . αισθάνομαι πολύ καλύτερα αλλά νιώθω να νυστάζω. Αυτό οφείλεται στην κορτιζονη!? Σε ένα μήνα θα κάνω και μαγνητική αυχένα. Δεν μου έχει μιλήσει ακόμα ο γιατρός για θεραπεία από εδώ και πέρα. Μπορείτε να με κατατοπισετε σας παρακαλώ!? Ευχαριστώ
 #116713  από Στάθης
 Κυρ Απρ 24, 2016 6:10 pm
Γεια σου Biki, μπορείς να κατατοπιστείς διαβάζοντας πολλά από το φόρουμ, καλό είναι να ενημερωθείς πολύ καλά για την ΣΚΠ και θα μπορείς να συνεννοηθείς καλύτερα με τους νευρολόγους.

Άσε να κατασταλάξει η κορτιζόνη να δράσει, θέλει μήνα ώστε να ολοκληρώσει τον κύκλο της μέσα στο αίμα σου, και ναι έχει παρενέργειες, αλλά όχι τόσο του νυσταγμού αν και δεν το αποκλείω. Νομίζω ο νυσταγμός είναι περισσότερο από την ταλαιπωρία της παρακέντησης και γενικά της περιπέτειάς σου.

Αισιοδοξία με υπομονή και ηρεμία. Το σώμα μας αντιδράει θετικά σε αυτά. Κάνε τα όπλα σου :smile-wink:

Εύχομαι γρήγορα περαστικά,
Καλή δύναμη και καλή συνέχεια ! :smile-hi:
 #116714  από Biki
 Κυρ Απρ 24, 2016 6:24 pm
Γειά σου Στάθη και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Η αλήθεια είναι ότι είμαι φοβισμένη αν και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Με διαβεβαιωσαν ότι θα έχω μια καλή ποιότητα ζωής και ελπίζω σε αυτό. Απλά είναι πρόσφατο και μου είναι δύσκολο να τό συνειδητοποιησω. Οπότε μάλλον όλη αυτή η κούραση είναι από το νοσοκομείο. Μου είπαν ότι έχω και πολύ χαμηλή b12 και αφού κάνω κάποιες ενέσεις θα νιώσω καλύτερα. Εσύ είσαι διαγνωσμενος καιρό!? Πως τα πας!?
 #116715  από Στάθης
 Κυρ Απρ 24, 2016 6:46 pm
Biki έγραψε:Γειά σου Στάθη και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Η αλήθεια είναι ότι είμαι φοβισμένη αν και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Με διαβεβαιωσαν ότι θα έχω μια καλή ποιότητα ζωής και ελπίζω σε αυτό. Απλά είναι πρόσφατο και μου είναι δύσκολο να τό συνειδητοποιησω. Οπότε μάλλον όλη αυτή η κούραση είναι από το νοσοκομείο. Μου είπαν ότι έχω και πολύ χαμηλή b12 και αφού κάνω κάποιες ενέσεις θα νιώσω καλύτερα. Εσύ είσαι διαγνωσμενος καιρό!? Πως τα πας!?
Είναι λογικό να είσαι φοβισμένη, όλοι μας έχουμε περάσει το στάδιο αυτό. Σιγά σιγά θα ωριμάσει μέσα σου η εμπειρία αλλά ποτέ μην προσκολλήσεις την ταμπέλα ασθένεια, αλλά καλύτερα δες το σαν πρόκληση να κάνεις άλματα προόδου στην ποιότητα της ζωής σου.

Στο πως τα πάω, είμαι διεγνωσμένος από το 2004 με συμπτώματα από το 2003. Πέρασα από φορτούνες μέχρι το 2010, όπου και είπα ότι θα αναλάβω μόνος μου την Θεραπεία μου γιατί βασιζόμουν μέχρι τότε σε εξωγενείς παράγοντες (γιατρούς, φάρμακα κτλ.) με πενιχρά αποτελέσματα. Από το 2011 μέχρι σήμερα έχω ελάχιστα προβλήματα, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Είμαι σε διαρκή ποιοτική εγρήγορση, όπως ψυχολογία, διατροφή, άσκηση και ποιοτική διασκέδαση.

Όλα καλά θα πάνε Βίκυ, αναπλήρωσε τις βιταμίνες που σου λείπουν ξεκουράσου από την ενδονοσοκομειακή σου περιπέτεια και σιγά σιγά η ψυχολογία σου θα βελτιωθεί. Κατέστρωσε το δικό σου σχέδιο Θεραπείας και μην αφήνεις τίποτα στην τύχη, ενημερώσου για ότι μπορείς και για ότι δεν μπορείς ρώτα ! Εδώ είμαστε :emojis-9:

Καλή δύναμη Biki και πάλι περαστικά !
 #116716  από Biki
 Κυρ Απρ 24, 2016 6:55 pm
Έχεις δίκιο. Αν είμαστε δυνατοί δεν θα μας νικήσει τπτ. Εγώ είμαι 20 χρόνων. Βασικά το είπα στο αγόρι μου και μου είπε ότι δεν θα είμαι ποτέ η ίδια με αυτή που ήμουν και ότι δεν μπορεί να το διαχειριστεί και με χώρισε μια μέρα μετά την διάγνωση. Δεν λέω, τέτοιους ανθρώπους δεν τους θέλουμε στην ζωή μας, αλλά εκεί που το είχα δει με αισιοδοξία ξαφνικά φοβήθηκα για το πόσο θα επηρεάσει την ζωή μου. Και εσείς που ζείτε με αυτό χρόνια είστε οι μόνοι που μπορείτε να με βοηθήσετε γιατί καταλαβαίνετε. Η κορτιζονη τι παρενέργειες μπορεί να κάνει!? Τώρα λίγο τα δάκτυλα μου έχουν πρηστει. Αυτές τις ιντερφερονες θα της παίρνω συχνά!? Ο νευρολογοσ δεν μου είπε κάτι ακόμα. Ίσως περιμένει και τα αποτελέσματα της παρακεντησης.
 #116718  από billios
 Κυρ Απρ 24, 2016 7:10 pm
Ενα βημα τη φορα,μην φουρτουνιασεις και μην απογοητευθεις,θα σου γεννηθουν απειρες ερωτησεις,καποιες θα σου τις λυσουν οι γιατροι,καποιες αυτο το φορουμ μα τις πιο σοβαρες θα τις λυσει ο εαυτος σου.
Μην ταλαιπωρεις τη σκεψη σου με την ιντερφερονη,θα σου τα εξηγηση ο γιατρος σου ολα και με τη συμφωνη γνωμη σου θα προχωρησεις σε αγωγη ή οχι.
Η κορτιζονη μπορει να σου φερει απο υπνηλια,μπορει να σε τσιτωσει τοσο που μπορει να μην μπορεις να κοιμηθεις,κομαρες,κοπωση κ.α. ολα αυτα ευτηχως ειναι παρωδικα,η δραση της μπορει να φανει απο την πρωτη μερα χορηγησης αλλα μπορει και σε ενα μηνα.
Αυτα για αρχη,οσο για τον χωρισμο...η ασθενεια αυτη θελει πολλα κιλα καλαμπαλικια,οποιος δεν μπορει να τα σηκωσει αστον να παει για ψαρεμα.
 #116719  από Biki
 Κυρ Απρ 24, 2016 7:17 pm
Δηλαδή μπορώ και να μην πάρω αγωγή!? Αυτό όμως δεν θα είναι αρνητικό για την εξέλιξη της νόσου!? Για την ώρα κούραση νιώθω και όλο θέλω να ξεκουραζομαι. Αλλά αφού λες ότι θα φύγει θα το προσπέρασω. Έχεις δίκιο ένα ένα τα βήματα. Άλλωστε θα μου τα εξηγήσει και ο γιατρός. Όσο για τον βλακα που μιλούσε για αγάπη καλύτερα που την μία που καταλαβα τι άνθρωπος είναι. Ελπίζω όλα να πάνε καλά για όλους μας. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.