• ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΣΗ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #116407  από greekinholland
 Τρί Απρ 12, 2016 6:18 pm
Ραντεβού σήμερα με το νευρολόγο, μετά και τη μαγνητική. Εξετάσεις αίματος μια χαρά, μαγνητική κεφαλιού και αυχενικής μοίρας, όχι και πολύ καλά. Τρεις νέες εστίες στον αυχένα χωρίς να προσλαμβάνουν σκιαγραφικό, αλλά την ώση την έκαναν. Έτσι κάναμε μια μεγάλη συζήτηση κατά πόσο το rebif που κάνω δύο χρόνια τώρα, με καλύπτει. Βάζοντας και στη ζυγαριά τις παρενέργειες, που ποτέ δεν σταμάτησαν μέχρι σήμερα από το rebif και έχω κάνει τα παυσίπονα καραμέλες. Έκανε τη πρόταση να πάμε στο tecfidera, μου έδωσε σχετικό υλικό, θα ξεκινήσουμε κάποιες απαραίτητες εξετάσεις πριν και αποφασίζουμε. Ελπίζω στο τέλος να πάρω τη σωστή απόφαση ........ :emojis-9: :emojis-9:
 #116423  από Στάθης
 Τετ Απρ 13, 2016 10:18 am
Καλή δύναμη με τα καινούργια δεδομένα που λίγο πολύ οι περισσότεροι έχουν να διαχειριστούν με την πάθηση. Ιντερφερόνες, παυσίπονα με το κιλό και παρενέργειες εννοείται ότι είχε ημερομηνία λήξης το θέμα. Καλή επιτυχία με την απόφασή σου είτε Tecfidera είτε Βουβουζέλα, πάρτην με αισιοδοξία και πίστη. Ότι ενέργεια βάζεις σε κάτι, θα σου επιστραφεί, οπότε βάλε θετική :emojis-8:
 #116531  από Νίκος_76
 Κυρ Απρ 17, 2016 12:57 am
Φίλε, όποτε έχεις νέα πολύ θα ήθελα να γράψεις.
Είμαστε και σειρά εμεις οι δύο.
Βάλτε τα κάτω, και σου εύχομαι να καταλήξετε σε απόφαση που να μην έχει ημερομηνία ληξης, μέσα απο την καρδιά μου. Επειδή ξέρω πόσο δυνατος και ήρεμος ήσουν απο τη πρώτη μέρα συνέχισε και θα τα καταφέρεις.
 #116532  από Νίκος_76
 Κυρ Απρ 17, 2016 1:03 am
Να προσθέσω και κάτι μιας και το είδα για τους νέους.
Η ύπαρξη πυρετου κτλ μετα τη χρήση ιντερφερόνης σημαίνει ότι δεν έχουν δημιουργηθεί αντισωματα, δηλαδή ότι δε το παιρνουμε τσαμπα. Ποτε θα καλύπτεται ο ελεγχος αντισωματων απο το ΙΚΑ είναι ένα θέμα.
 #116556  από litsa
 Κυρ Απρ 17, 2016 8:10 pm
Υπάρχει εξέταση για τον έλεγχο των αντισωμάτων???
Πείτε μου σας παρακαλώ, που, πως τι..
 #116557  από greekinholland
 Κυρ Απρ 17, 2016 8:25 pm
Φυσικά και υπάρχει, στην Ελλάδα να σου πω δεν ξέρω την διαδικασία, εδώ στην Ολλανδία την κάνω κάθε χρόνο. Μια απλή εξέταση αίματος είναι και δείχνει αν ο οργανισμός σου έχει αναπτύξει αντισώματα στην ιντερφερόνη ή όχι. Οπότε ξέρεις αν κάνεις τις ενέσεις και πιάνουν ή τζάμπα κόπος και ταλαιπωρία.
 #116560  από litsa
 Κυρ Απρ 17, 2016 9:16 pm
Ποια εξέταση είναι αυτή??
Πως λέγεται?

Και γιατί δεν την προτείνουν οι €€@@€&& φωστηρες μας!!????

Κάποτε πήγα σε έναν γιατρό στην σαλονικα!!!
Τον ρωτησα και δεν απάντησε...
Είπα και εγώ ότι δεν είναι για μένα ...

Τεσπα , Ότι πληροφορία έχεις , ευπρόσδεκτη!!!
 #116563  από Νίκος_76
 Δευ Απρ 18, 2016 1:20 am
Τώρα χαλάμε λίγο το θέμα του greekinholand. Καλό είναι αν πούμε κατι σημαντικο να το γράψουμε στο θεμα με τις ιντερφερονες (δηλαδή greekinholand αν βρεις τις εξετάσεις σου γραψε εκεί να το βρούμε όταν το χρειαστούμε). Λίτσα δε ξερω πως λέγεται η εξέταση, προς το παρών το μόνο κριτήριο αφου η εξέταση δεν καλύπτεται είναι αν κανεις πυρετο αν έχεις πονους στις αρθρώσεις κτλ. Οσο τα έχω και γω δεν αγχώνομαι αλλά όταν εξαφανιστούν είναι κρίμα να παίρνουμε την αγωγή. Σε ποσοστό περιπου το 15% αναπτύσει αντισώματα. Δεν είναι και λίγο.
 #116694  από greekinholland
 Σάβ Απρ 23, 2016 10:05 pm
Και ο κύβος ερρίφθη , πάμε για αλλαγή φαρμάκου tecfidera ολε. Θα συνεχίσω για 3 μήνες ρεμπίφ , γιατί έχω ταξίδια και διακοπές στον ορίζοντα και ο γιατρός θέλει να είμαι τουλάχιστον το πρώτο τρίμηνο κοντά αν συμβεί τίποτα. Απλά εδώ έχουν λίγο διαφορετικό πρωτόκολλο για το συγκεκριμένο φάρμακο και αρκετά αυστηρό για να περιορίσουν τις παρενέργειες. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά όταν το ξεκινήσω σε τρεις μήνες. :emojis-8: :emojis-8: :emojis-8: