• ΠΡΟΣΜΕΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ MS

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #115900  από NOBODY
 Κυρ Μαρ 27, 2016 2:39 am
Χαιρετώ τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές !! Είμαι σχετικά νέος στην συγκατοίκηση με την σκλήρυνση κατά πλάκας. Ουσιαστικά την έχω 2 χρόνια. Παιδιά, δεν ξέρω μπορεί να είμαι τρελός, μπορεί να είμαι αφελής, μπορεί ακόμα να είμαι ένας ακόμα ονειροπόλος, αλλά συνέχεια μέσα μου πιστεύω ότι μια μέρα η MS ( Σκλήρυνση κατά πλάκας ) θα νικηθεί. Ένα ερώτημα που θα ήθελα να σας θέσω , είναι το εξής : Τι πρέπει να περιμένω από αυτήν την ασθένεια - πάθηση ;
 #115905  από Αρτεμις
 Κυρ Μαρ 27, 2016 8:19 am
Καλώς όρισες! Όλοι εδώ μέσα θα σου πούμε να μην αγχώνεσαι! Να μην σκέφτεσαι καθόλου την ασθένεια γιατί σε πάει πίσω. Κι εγώ νέα είμαι εδώ. Ένα χρόνο έχω διαγνωστεί αλλά το παλεύω κι έχω βοηθηθεί πολυ από το φόρουμ. Έχουν όλοι τους μεγάλη δύναμη κ δεν θα σ πει κανεις τι να περιμένεις από την καριολάιν σκπ ( όπως λέει και η litsa ). Μπορεί να μη σου συμβεί ποτέ τίποτα! Ο κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά. Καλή δύναμη!!
 #115908  από ΝΤΙΑΝΑ
 Κυρ Μαρ 27, 2016 10:25 am
Καλώς ήρθες στην παρέα NOBODY και καλή διαμονή :smile-hi:
Διακρίνω αισιοδοξία και θετική στάση στα λόγια σου, αν τα διατηρήσεις όλα θα πάνε καλά! Φυσικά σε συνδυασμό με καλή διατροφή και άσκηση :smile-flower:
 #115914  από Στάθης
 Κυρ Μαρ 27, 2016 1:11 pm
Στην ερώτηση σου NOBODY τι πρέπει να περιμένεις από αυτήν την ασθένεια-πάθηση, ήδη έχεις δώσει την απάντηση.

Ότι θα την νικήσεις.

Η πάθηση είναι ο μεγαλύτερος μας δάσκαλος. Είναι εκεί να μας θυμίζει την Ζωή, την Ζωντάνια την Αναπνοή. Είναι εκεί γιατί εμείς δεν είμαστε εκεί. Η καρδιά μας χτυπούσε άσκοπα, χωρίς νόημα. Ξαφνικά ήρθε να μας ταρακουνήσει, να μας δείξει, να μας εναρμονίσει στο χτύπο της Συμπαντικής Καρδιάς.

Ήδη η πάθηση έχει νικηθεί, που ο Γολγοθάς μετουσιώθηκε σε Θεραπεία, σε Αισιοδοξία, σε Αγάπη σε Δύναμη και Σοφία.

Είναι στο χέρι μας η μετουσίωση. Το πως, η Καρδιά του καθενός μας υπαγορεύει. Λέγεται και διαίσθηση. Ακολούθα την Φωνή της Ψυχής, κράτα τα Αυτιά σου ανοιχτά με διαύγεια και νηφαλιότητα και όλα θα αποκτήσουν Νόημα και Σκοπό. Αυτή είναι Η Θεραπεία μας.

Καλή δύναμη.
 #115917  από NOBODY
 Κυρ Μαρ 27, 2016 5:12 pm
Σας ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου για την αγάπη και τα γλυκά λόγια με τα οποία μου χαρίσατε απλόχερα δύναμη !!! Παραμείνετε δυνατές- δυνατοί αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι !! Στο τέλος είμαι απόλυτα βέβαιος πως όλοι μαζί θα νικήσουμε !!! :smile-flower:
 #115919  από NOBODY
 Κυρ Μαρ 27, 2016 6:40 pm
Γλυκιά μου Ντιάνα, ως προς την άσκηση που ανέφερες, νομίζω ότι η καλύτερη γυμναστική είναι η κολύμβηση, όσον αφορά την σκλήρυνση κατά πλάκας. Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να μου πεις την γνώμη σου
 #115922  από ΝΤΙΑΝΑ
 Κυρ Μαρ 27, 2016 8:34 pm
Πράγματι θεωρώ την κολύμβηση την καλύτερη άσκηση. Στο παρελθόν με βοήθησε πολύ και όταν περπατούσα ,βελτίωνε την κίνηση σε βαθμό που εξάλειφε την αστάθεια, και αργότερα με βοήθησε στην σπαστικότητα. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα! :emojis-3:
 #115943  από Κώστας
 Δευ Μαρ 28, 2016 1:13 pm
Ντιάνα, πιστεύεις ότι ο λόγος που δεν περπατάς πλέον είναι επειδή έκατσες στο αμαξίδιο ή επειδή επιδεινώθηκες;
 #115947  από ΝΤΙΑΝΑ
 Δευ Μαρ 28, 2016 1:37 pm
Δύσκολη η απάντηση, Κώστα.Όταν πρωτοέκατσα στο αμαξίδιο, υπήρχε έλλειψη από miorel και η σπαστικότητα μου προκαλούσε αφόρητους πόνους και το κορμί μου ήταν ορθή γωνία. Μετά πήγα σε κέντρο αποκατάστασης, έμεινα 6 μήνες και με πολλή φυσικοθεραπεία και πισίνα, ορθοπόδησα και μάλιστα περπατούσα με το πι τουλάχιστον 50 μέτρα! Ακόμα κατάφερα να ανεβαίνω τη σκάλα του σπιτιού μου. Όταν όμως επέστρεψα, οι φυσικοθεραπείες μειώθηκαν απο 3 ώρες την ημέρα σε 3 μισαωρα την εβδομάδα και ό,τι είχα χτίσει, άρχισα να το γκρεμίζω μόνη μου! Είμαι πεπεισμένη οτι οι φυσικοθεραπείες βοηθούν και αντιστρέφουν την κατάσταση, όταν είναι εντατικές και από ειδικούς στην σκπ, γι'αυτό μετά τις πανελλαδικές σκοπεύω να ξαναπάω σε κέντρο αποκατάστασης. Και τελικά, ναι, το καρότσι με βόλεψε και με επιδείνωσε.