• Το έχει αντιμετωπίσει κανείς;

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #115851  από vicky*
 Πέμ Μαρ 24, 2016 9:54 pm
Γεια σας! Λοιπόν εμένα μου συμβαίνει το εξής: Όταν περπατάω μετά από μερικά μέτρα αισθάνομαι έναν φοβερό πόνο (κράμπας θα έλεγα) και δεν σταματάει παρα μόνο όταν καθίσω κάπου και ξεκουραστώ για λίγα λεπτά. Είναι κάπως σαν να αισθάνομαι να μαγκώνει το πόδι μου στο σημείο της γάμπας! Πάσχω από σκπ εδώ και 4 χρόνια (ειμαι 21 χρόνων) αλλά αυτό δεν το έχω αισθανθεί ξανά οπότε θα παρακαλούσα να μου πεις κάποιος αν μπορεί να είναι σύμπτωμα της ασθένειας ή όχι όπως και αν το έχει περάσει κανείς!
Ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα! :emojis-5:
 #115856  από Γιάννης
 Παρ Μαρ 25, 2016 8:02 am
Τη νύχτα παθαίνεις κράμπες όταν λυγίζεις ή τεντώνεις τα πόδια; Εγώ το παθαίνω συχνά και ναι είναι σύμπτωμα, αδελφάκι της σπαστικότητας. Δοκίμασε κάποιο συμπλήρωμα μαγνησίου και να τρως μπανάνες.
Διάβασε κι αυτό ίσως σε βοηθήσει περισσότερο
http://www.highfive.gr/default.aspx?id= ... 43&root=43
 #115864  από Στάθης
 Παρ Μαρ 25, 2016 10:24 am
Το πάθαινα και εγώ αλλά μετά από έντονη γυμναστική, μου βγήκε ένα σφίξιμο στην δεξιά γάμπα σαν κράμπα αλλά πιο μόνιμη από την κράμπα και την είχα για καιρό.

Αυτό που με βοήθησε περισσότερο ήταν ένας ελαστικός επίδεσμος για την γάμπα !

Εικόνα

Μάλιστα μου επέτρεψε να συνεχίσω την άσκηση, στην αρχή με πιο χαλαρούς ρυθμούς αλλά ανέβασα πάλι στροφές όσο άρχιζε να φεύγει το σφήξιμο. Επίσης με βοήθησαν συμπλήρωμα μαγνησίου και οι μπανάνες που λέει και ο Γιάννης, αλλά άσε τα χημικά τύπου highfive καλύτερα.

Τέλος και η λήψη συμπληρώματος L-Glutamine για τα γαλακτικά των μυών πιστεύω με βοήθησε επίσης.
 #115874  από vicky*
 Παρ Μαρ 25, 2016 5:51 pm
Σας ευχαριστώ πολύ, οι απαντήσεις σας είναι πολύτιμες θα τα δοκιμάσω αυτά που προτείνατε!
 #115878  από Μαρια.Δ.
 Παρ Μαρ 25, 2016 8:35 pm
ατονία στα πόδια χωρίς πρόβλημα βάδισης και με βοήθησαν βιταμίνη Β... που προτείνονται για άτομα με σκπ αλλά καλό είναι να μην παίρνεις για πολύ καιρό γιατί γνωρίζω ότι όλα αυτά μετά από αλόγιστη χρήση επιβαρύνουν τα νεφρά άρα καταλήγουμε σε καλή διατροφή. :smile-flower: σκέψου ότι είναι περαστικό, θετική σκέψη πάνω απ' όλα...