• Μπορεί να τυφλωθω?

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #115709  από emarydi
 Παρ Μαρ 18, 2016 10:34 pm
Στο αριστερό μάτι 7./10 Ο οφθαλμίατρος είπε ότι με κορτιζόνη μπορεί να ανέβει λίγο αλλά όχι όπως ήταν
απορία έχει κάποιος/α κάτι παρόμοιο
Μπορεί να τυφλωθω?
 #115712  από kath
 Σάβ Μαρ 19, 2016 1:04 am
Ειχα παθει πριν αρκετα χρονια οπτικη νευριτιδα στο αριστερο. Δεν ειχα παρει ομως κορτιζονη αμεσως γιατι τοτε νομιζανοτι ειναι απλα αγχος κι οτι θα επανελθει μονο του. Πηρα κορτιζονη πολυ αργοτερα που ηδη ειχε βελτιωθει μονο του αρκετα. Ηταν ομως αργα πλεον για να επανελθει πληρως. Απο τοτε μου εχειμεινει θαμπωμα,οπως καποιος πολυ ευστοχα εδω το ειχε περιγραψει τα βλεπω "ψηφιακα"απο το αριστερο. Αν πηρες κορτιζονη παντως αμεσα μπορει και να επανελθει πληρως ομως θα παρει χρονο.
 #115713  από emarydi
 Σάβ Μαρ 19, 2016 9:11 am
Kath. Ευχαριστώ για την απάντηση Δεν ξέρω αν είναι καιρό νομίζω κάνα 3μηνο αλλά θα πάω για κορτιζόνη τη δευτέρα ελπίζω να φτιάξει κάπως
 #115722  από MARINA21
 Σάβ Μαρ 19, 2016 5:52 pm
0/10 στο δεξι μάτι, πριν ενα χρόνο είχα εγώ.Μετα απο 5ημερο σχήμα ενδοφλ. κορτιζόνης και τα σχετικά ακόλουθα (χάπια κορτιζόνης για αλλες 25 μέρες), έφτασε αρχικά στα 2/10.Χάλια όπως καταλαβαίνεις... :emojis-26: ηταν ενα πολύ γερο σοκ :emojis-27: κατάφερα να αναστρεψω την κακή ψυχολογία, περισσότερο χάρη στην πνευματική τροφή που πρόσφερε στην ψυχή μου που νομίζω πεινουσε και στην ξεκούραση καθώς ήμουν κουρέλι απο εξάντληση κ στρες, και επίσης χαρη στο κανακεμα...που δέχθηκα απο τους αλλους και απο εμένα την ίδια.Υστερα απο πολύ προσευχή επίσης, είδα το φως (!) σε 2 μήνες! Η οπτική οξύτητα βεβαια επανήλθε όπως μου ειπαν οι γιατροί στο 10/10 αλλά εγώ εξακολουθω και βλέπω θαμπα απο το δεξί και ειδικα στο πολύ φως ή όταν είμαι κουρασμένη... ή όταν έχω ασχοληθεί πολλές ώρες με τον Η/Υ λόγω δουλειάς...ο γιατρός που με παρακολουθεί τώρα, είπε οτι μπορεί να πάρει και 1 1/2 χρόνο, μπορεί και παραπανω για να ξαναδώ όπως πριν.Αυτό που κατάλαβα απο αυτή την περιπέτεια όμως ηταν οτι κακά "ξεκακα", τα φάρμακα, αυτά που υπάρχουν, παρέχουν κάποια έστω προστασία που δεν παρέχουν οι βιταμίνες. Έπαιρνα πολλές και σε αρκετές ποσότητες, όπως και αντιοξειδωτικα (Q10), αλλά ο τρόπος ζωής μου και το στρες σε συνδυασμό με αυτή την ρουφιανα :smile-evilgrin: τη σκπ, μάλλον ήθελε μεγαλύτερες ενισχυσεις!!!Θέλω να πω οτι οικείο μου προσωπο ας πούμε, που έπαιρνε ιντερφερόνη, έπαθε κάποια στιγμη οπτική νευρίτιδα 7/10 και επανήλθε αμέσως σχεδόν και πλήρως η όραση. Εγώ τώρα πια παιρνω και tecfidera παρόλο που ήθελα να αποφύγω τα φαρμακα-φαρμακια και ακόμη " ψάχνω το φως μου" αλλά δεν απελπιζομαι.Πήρα μεγάλη τρομάρα απο τη μαυριλα στο ματι πάντως! :smile-crying: αλλά αφού πέρασε το πολύ κακό σε μένα που είχα 0/10, σίγουρα θα περάσει και σε σένα!μονο ήρεμη να είσαι, όσο γίνεται! :smile-nod: :violin:
 #115725  από κατερινα 55
 Σάβ Μαρ 19, 2016 6:47 pm
Πριν από 1 /12 μήνα πέρασα το λούκι της οπτικής νευρίτιδας.
Έκανα το 5θήμερο κορτιζόνης,η οπτική οξύτητα από 7/10 απανήλθε στο 10/10 όμως μιά θαμπάδα την έχω ακόμα.
Θέλει τον χρόνο της για να αποκατασταθεί πλήρως η όραση.
emarydi,πάρε την κορτιζόνη σου και κάνε υπομονή .
Και πάνω απ'όλα βάλε στην άκρη τις σκέψεις πανικού :smile-sun:
 #115742  από litsa
 Σάβ Μαρ 19, 2016 11:02 pm
Νομίζω ότι αυτό που μας βοηθάει είναι η ησυχία η ηρεμία και όλα αυτά που μας χαλαρώνουν!!!
 #115743  από ΝΤΙΑΝΑ
 Σάβ Μαρ 19, 2016 11:04 pm
Κι εγώ με οπτική νευρίτιδα ξεκίνησα πριν 21 χρόνια με 0/10. Η συνέχεια όπως την περιέγραψαν τα κορίτσια : πενθήμερο σχήμα κορτιζόνης και 3 μήνες χάπια.
Η οξύτητα επανήλθε, αλλά ακόμα δεν βλέπω το ίδιο και από τα δύο μάτια.
Το χειρότερο με μένα ήταν ότι δεν με προστάτευσαν με άναλη διατροφή και το καλύτερο ότι πέρασαν 11 χρόνια για να μου χτυπήσει επισήμως την πορτα η κυρία σκπ. Πάντως μην αγχώνεσαι, περνάει!
 #121053  από emarydi
 Τετ Σεπ 28, 2016 10:41 pm
Σας Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας :emojis-8:
Πραγματικά μου δώσατε κουράγιο :emojis-1:
 #130692  από Kpoplistener
 Τετ Νοέμ 14, 2018 9:55 am
MARINA21 έγραψε: Σάβ Μαρ 19, 2016 5:52 pm 0/10 στο δεξι μάτι, πριν ενα χρόνο είχα εγώ.Μετα απο 5ημερο σχήμα ενδοφλ. κορτιζόνης και τα σχετικά ακόλουθα (χάπια κορτιζόνης για αλλες 25 μέρες), έφτασε αρχικά στα 2/10.Χάλια όπως καταλαβαίνεις... :emojis-26: ηταν ενα πολύ γερο σοκ :emojis-27: κατάφερα να αναστρεψω την κακή ψυχολογία, περισσότερο χάρη στην πνευματική τροφή που πρόσφερε στην ψυχή μου που νομίζω πεινουσε και στην ξεκούραση καθώς ήμουν κουρέλι απο εξάντληση κ στρες, και επίσης χαρη στο κανακεμα...που δέχθηκα απο τους αλλους και απο εμένα την ίδια.Υστερα απο πολύ προσευχή επίσης, είδα το φως (!) σε 2 μήνες! Η οπτική οξύτητα βεβαια επανήλθε όπως μου ειπαν οι γιατροί στο 10/10 αλλά εγώ εξακολουθω και βλέπω θαμπα απο το δεξί και ειδικα στο πολύ φως ή όταν είμαι κουρασμένη... ή όταν έχω ασχοληθεί πολλές ώρες με τον Η/Υ λόγω δουλειάς...ο γιατρός που με παρακολουθεί τώρα, είπε οτι μπορεί να πάρει και 1 1/2 χρόνο, μπορεί και παραπανω για να ξαναδώ όπως πριν.Αυτό που κατάλαβα απο αυτή την περιπέτεια όμως ηταν οτι κακά "ξεκακα", τα φάρμακα, αυτά που υπάρχουν, παρέχουν κάποια έστω προστασία που δεν παρέχουν οι βιταμίνες. Έπαιρνα πολλές και σε αρκετές ποσότητες, όπως και αντιοξειδωτικα (Q10), αλλά ο τρόπος ζωής μου και το στρες σε συνδυασμό με αυτή την ρουφιανα :smile-evilgrin: τη σκπ, μάλλον ήθελε μεγαλύτερες ενισχυσεις!!!Θέλω να πω οτι οικείο μου προσωπο ας πούμε, που έπαιρνε ιντερφερόνη, έπαθε κάποια στιγμη οπτική νευρίτιδα 7/10 και επανήλθε αμέσως σχεδόν και πλήρως η όραση. Εγώ τώρα πια παιρνω και tecfidera παρόλο που ήθελα να αποφύγω τα φαρμακα-φαρμακια και ακόμη " ψάχνω το φως μου" αλλά δεν απελπιζομαι.Πήρα μεγάλη τρομάρα απο τη μαυριλα στο ματι πάντως! :smile-crying: αλλά αφού πέρασε το πολύ κακό σε μένα που είχα 0/10, σίγουρα θα περάσει και σε σένα!μονο ήρεμη να είσαι, όσο γίνεται! :smile-nod: :violin:
Χερομαι που πιστευεις δυνατα στην δυναμη του θεού το ειχα παθει και εγω αλλα δεν εβλεπα μαυριλα αλλα ασπρα τα εβλεπα ολα μισα εβλεπα το προσωπο μου ασπρο η μαμα μου ειχε πανικοβληθει αλλα εγω προσπαθουσα να την ηρεμησω ομως στην ακρη του μυαλου μου ο φοβος υπηρχε . ευτιχως με εβαλαν "τυχαια" σε θαλαμο με την Παναγία και τον Χριστό στην αγκαλια της σε μεγαλη εικονα να με κοιταζει και αυτο μου εδινε πολυ κουραγιο κατα την διαρκεια της κορτιζόνης και γενικα η εμπηρια μου σε εκεινο το συγκεκριμενο νοσοκομειο με εκεινες τις νοσοκομες και εκεινους τους ανθρωπους δεν ηταν η καλυτερη μου αλλα ενταξει , τωρα δοξα τον θεό δεν εχω κουσουρι η τουλαχιστον καποιο σημαντικο κουσουρι
 #132243  από Kpoplistener
 Τρί Νοέμ 19, 2019 10:40 am
MARINA21 έγραψε: Σάβ Μαρ 19, 2016 5:52 pm 0/10 στο δεξι μάτι, πριν ενα χρόνο είχα εγώ.Μετα απο 5ημερο σχήμα ενδοφλ. κορτιζόνης και τα σχετικά ακόλουθα (χάπια κορτιζόνης για αλλες 25 μέρες), έφτασε αρχικά στα 2/10.Χάλια όπως καταλαβαίνεις... :emojis-26: ηταν ενα πολύ γερο σοκ :emojis-27: κατάφερα να αναστρεψω την κακή ψυχολογία, περισσότερο χάρη στην πνευματική τροφή που πρόσφερε στην ψυχή μου που νομίζω πεινουσε και στην ξεκούραση καθώς ήμουν κουρέλι απο εξάντληση κ στρες, και επίσης χαρη στο κανακεμα...που δέχθηκα απο τους αλλους και απο εμένα την ίδια.Υστερα απο πολύ προσευχή επίσης, είδα το φως (!) σε 2 μήνες! Η οπτική οξύτητα βεβαια επανήλθε όπως μου ειπαν οι γιατροί στο 10/10 αλλά εγώ εξακολουθω και βλέπω θαμπα απο το δεξί και ειδικα στο πολύ φως ή όταν είμαι κουρασμένη... ή όταν έχω ασχοληθεί πολλές ώρες με τον Η/Υ λόγω δουλειάς...ο γιατρός που με παρακολουθεί τώρα, είπε οτι μπορεί να πάρει και 1 1/2 χρόνο, μπορεί και παραπανω για να ξαναδώ όπως πριν.Αυτό που κατάλαβα απο αυτή την περιπέτεια όμως ηταν οτι κακά "ξεκακα", τα φάρμακα, αυτά που υπάρχουν, παρέχουν κάποια έστω προστασία που δεν παρέχουν οι βιταμίνες. Έπαιρνα πολλές και σε αρκετές ποσότητες, όπως και αντιοξειδωτικα (Q10), αλλά ο τρόπος ζωής μου και το στρες σε συνδυασμό με αυτή την ρουφιανα :smile-evilgrin: τη σκπ, μάλλον ήθελε μεγαλύτερες ενισχυσεις!!!Θέλω να πω οτι οικείο μου προσωπο ας πούμε, που έπαιρνε ιντερφερόνη, έπαθε κάποια στιγμη οπτική νευρίτιδα 7/10 και επανήλθε αμέσως σχεδόν και πλήρως η όραση. Εγώ τώρα πια παιρνω και tecfidera παρόλο που ήθελα να αποφύγω τα φαρμακα-φαρμακια και ακόμη " ψάχνω το φως μου" αλλά δεν απελπιζομαι.Πήρα μεγάλη τρομάρα απο τη μαυριλα στο ματι πάντως! :smile-crying: αλλά αφού πέρασε το πολύ κακό σε μένα που είχα 0/10, σίγουρα θα περάσει και σε σένα!μονο ήρεμη να είσαι, όσο γίνεται! :smile-nod: :violin:
Θα σου πω την αλήθεια που λέω και στον εαυτό μου ωμά.

Δεν σε βοηθουν τα φάρμακα
Όπως τα είπες είναι "φαρμακια"
Φαρμάκι μας ποτίζουν για να βγάζουν χρήματα στον πόνο μας νομίζοντας ότι έχουν πετύχει την σωτηρία μας.

Μόνο ο Θεός είναι ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων ημών.

Τα φάρμακα έχουν καταστρέψει ανθρώπους πολλούς.

Το μόνο ακίνδυνο Φαρμακο είναι ένα παυσίπονο τα υπόλοιπα είναι...

Μέχρι και χημειοθεραπείες υπάρχουν για την ΣΚΠ.. να μας ξεκανουν ΘΈΛΟΥΝ