• Ώσεις και επόμενο στάδιο

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #115244  από Γιάννης
 Παρ Φεβ 26, 2016 4:19 pm
Εφόσον δεν έχεις διαγνωστεί και δεν έχεις συμπτώματα να το ξεχάσεις και να ζήσεις τη ζωή σου. Και κυρίως να σταματήσεις να ψάχνεσαι στο ίντερνετ, όσο ψάχνεσαι τόσο θα αρρωσταίνεις, σωματικά και ψυχικά.
 #115249  από Στάθης
 Παρ Φεβ 26, 2016 9:24 pm
billios έγραψε:Θα διαφωνησω στο οτι αν περασεις απο πολλες αγωγες σιγουρα θα εχεις ασχημη πορεια,δεν τεκμηριωνεται αυτο.
Μπιλάρα δεν μίλησε κανείς για σίγουρα, αλλά για πιθανότητες, συγκεκριμένα έγραψα "...ότι όσες περισσότερες φαρμακευτικές αγωγές έχει δοκιμάσει κάποιος τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να προχωρήσει σε πιο βαριά μορφή....".

Τώρα, αν θες τεκμηρίωση πιθανοτήτων, απλά πάρε ένα ιστορικό από όσους γνωρίζεις προσωπικά με ΣΚΠ από το φόρουμ (και εκτός) και θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα "στατιστικά" σε σχέση με την ποσότητα και πλουραριστικότητα των φαρμακευτικών αγωγών στο αίμα μας και την βαρύτητα της νόσου.
 #115272  από Tania
 Κυρ Φεβ 28, 2016 11:16 am
Γιάννη, δεν έχω άλλο σύμπτωμα πέρα από το ηλεκτρικο ρευμα στην κάμψη του κεφαλιού.Δεν είναι μου είπαν η κλασική ωση που διαρκεί για πάνω από 24 ώρες,αλλά αυτό ( αποτύπωμα ως εστία στη μαγνητική) δεν υποδεικνύει κάτι; Από την άλλη σκέφτομαι μήπως πρέπει να κάνω καμιά μαγνητική να δω και τι γίνεται,γιατί αν έχουν βγει και άλλες εστίες, τότε σίγουρα κάτι σημαίνει.Αλλα και να τις δω μπορώ να τις αλλάξω; Με αγωγή φαρμακευτική μειώνονται; Προς το παρον φροντιζω τη διατροφή μου,παίρνω κάθε μέρα βιταμίνη D και q10 και προσπαθώ να μην αγχώνομαι. Δεν ξέρω αν το χειρίζομαι σωστά το θέμα η πρέπει να κάνω κάτι άλλο.
 #115293  από Γιάννης
 Δευ Φεβ 29, 2016 8:34 am
Η κλασσική συμβουλή σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι να κλείσεις τα μάτια στα συμπτώματα και να πας παρακάτω. Δύσκολο αλλά μονόδρομος, ψάχτηκες και δεν βρέθηκε κάτι, αν συνεχίσεις να ψάχνεσαι με τρέλα, κυλάς σε σενάρια τα οποία δυσκολεύουν την κατάσταση. Να ξέρεις ότι έχουν περάσει και άλλοι από το φόρουμ με παρόμοια ιστορία με τη δική σου. Κάποιοι δεν διαγνώστηκαν ποτέ με σκλήρυνση. Αξίζει να ζεις με το φόβο ότι πάσχεις από μια σοβαρή ασθένεια χωρίς να είναι σίγουρο;