• +1 Στην παρεα

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #114936  από Νικος chochlas
 Πέμ Φεβ 11, 2016 11:31 pm
Καταρχην Καλη χρονια σε ολους με υγεια πανω απ'ολα....δεν πιστευω πλεον ποσο πολυ την εννοω αυτην την ευχη οταν την λεω σε συγκριση με το παρελθον.

Ονομαζομαι Νικος, ειμαι απο Πειραια, 34 ετων.
Ολα ξεκινησαν περιπου στα μεσα του Δεκεμβριου 2015 οπου επειτα απο εντονο στρες λογω των περιστασεων (μαζεμενες υποχρεωσεις) , κοιμαμαι ενα βραδυ αργα οπως κανω παντα λογω δουλειας (υπολογιστης) και ξαφνικα με ξυπναει μια εντονη ημικρανια που δεν με αφησε για 1 ωρα με ντεπον, στο τελειωμα του , εμεινε μουδιασμενο το δεξι μερος του προσωπου μου και ταυτοχρονα ενιωθα σαν μεθυσμενος, δεν βαδιζα οπως πριν...Επειδη εχω και το στιγμα της μεσογειακης αναιμιας ... εχω συνιθισει να τα ριχνω ολα εκει, στο στρες και τον κακο υπνο...
μετα απο 3-4 μερες ...το μουδιασμα στο προσωπο και η δυσκολια στο βαδισμα δεν ειχαν φυγει και τοτε ξεκινησα να το ψαχνω τι ηταν...
Η πρωτη μου επισκεψη ηταν στο κρατικο Νικαιας, εκανα μια αξονικη αλλα ηταν καθαρη, η γιατρος μου προτεινε να μεινω για περαιτερω διερευνηση αλλα αρνηθηκα λογω του ερχομου του γιου μου :) , οποτε και εφυγα με ενα χαρτι για να κανω μαγνητικη τομογραφια και αγγειογραφια...
Πηγα εκανα τις 2 εξετασεις και μπηκα βουρ στο μαιευτηριο που ειχε προτεραιοτητα.
Μετα απο 2 εβδομαδες πλεον , παω παιρνω τις μαγνητικες αλλα αυτη την φορα επελεξα να παω στο Θριασιο, που μου συστησε ενας γνωστος την διευθυντρια της Νευρολογικης.
Με το που μιλαμε και βλεπει την μαγνητικη (η Αγγειογραφια ηταν πεντακαθαρη) ,
Μου ειπε να μαζεψω τα μπογαλακια μου γιατι θα μεινω μεσα για 5 μερες ωστε να χορηγηθω με Ορο κορτιζονης...Οι 5 μερες εγινα 7 γιατι παρουσιαστηκε και μια φλεγμονη στο ματι οποτε πηρα και λιγη κορτιζονη ακομα.
Ευτυχως η φλεγμονη στο ματι υποχωρησε... Ταυτοχρονα ξεκινησαν και μια σειρα απο αλλες εξετασεις...Μαγνητικη αυχενα και θωρακικης μοιρας, Αιματολογικες,Παρακεντηση,οφθαλμολογικες και OCT(μαγνητικη ματιων) ....
Τα κριτηρια που καποιος λενε οτι εχει σκληρυνση κατα πλακας....μου ειπαν οτι ειναι καποια κριτηρια ενος κυριου Mac Donald :) ...
οπου μεσα απ'ολες τις εξετασεις αν βγεις θετικος σε 2 απο αυτες τοτε εχεις ΣΚΠ ...
Εγω ειχα 3 θετικα, 1ον την μαγνητικη εγκεφαλου,2ον το OCT ματιων και 3ον ενας λογος LgG που ειναι 11,2 ενω το ανωτατο οριο ειναι απο 0.2-6 .

Με αυτα και με αυτα φτασαμε στο σημερα κοντευω 2 μηνες με ολη την ταλαιπωρια και θα ξεκινησω δοκιμαστικα την χορηγηση του rebif 44...
θα ειναι δοκιμαστικα γιατι θα πρεπει να βρω εναν νεο νευρολογο , στο Θριασιο η απαθεια των νευρολογων παει συννεφο και σε αυτες τις περιπτωσεις το μονο που χρειαζεσαι ειναι υποστηριξη....

Αυτα τα ολιγα απο μενα!
Και ευχαριστω το φορουμ για τις πληροφοριες που μου παρειχε ολο αυτο το διαστημα και θα μου παρεχει για αρκετο καιρο ακομα!

Υ.Γ
Αν υπαρχει καποιο θεμα εδω που μιλαει για καλους νευρολογους ή εχετε εσεις καποιον να προτεινετε ιδιωτικο συμβεβλημενο με το ΙΚΑ ωστε να γραφει τα φαρμακα θα εκτιμηθει απειρα, δυστυχως δεν εχω καποια βοηθεια-γνωση με γιατρους!

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!
 #114937  από ΝΤΙΑΝΑ
 Παρ Φεβ 12, 2016 1:30 am
Καλώς ήρθες στην παρέα μας,Νίκο!
Να σου ζήσει ο γιός σου και να είναι γερός και καλότυχος :emojis-8:
Σου εύχομαι καλή διαμονή εδώ και καλή δύναμη :smile-flower:
 #114938  από Αρτεμις
 Παρ Φεβ 12, 2016 3:44 am
Καλώς όρισες στην παρέα!! Εγώ πηγαίνω στον Ντοσκα και είμαι πολυ ευχαριστημένη. Είναι στο ναυτικό νοσοκομείο αλλά εχει κ ιδιωτικό στην Παιανια.
 #114941  από litsa
 Παρ Φεβ 12, 2016 10:35 am
καλώς όρισες!!!
να σου ζήσει ο γιόκας!! όμορφα πραγματα αυτά!! :emojis-1: :emojis-1: :emojis-1: :emojis-1:

αισιοδοξία, διατροφή, σωστός ύπνος, καλή ψυχολογία, και βιταμινούλες...

όλα τα άλλα είναι απλά ... ιστορία!!

καλή πορεία!!! :emojis-1: :emojis-1: :emojis-1: :emojis-3: :emojis-3:
 #114942  από away
 Παρ Φεβ 12, 2016 12:43 pm
Καλως ηρθες στην Συμμορια :emojis-32: Να σου ζησει το νεο μελος της οικογενειας σου :smile-party:

Βρες ενα γιατρο που θα εμπιστευτεις (το δυσκολο της υποθεσης) και μετα ολα θα σου αποκαλυφθουν :smile-sun: διοτι ουδεν κρυπτον υπο τον ηλιο :smile-cool:
 #114943  από Νικος chochlas
 Παρ Φεβ 12, 2016 2:07 pm
Καλως σας βρηκα παιδια!
Ευχαριστω για τις ευχες σας!
Τωρα περιμενω να ερθουν απο την εταιρεια του rebif για εκπαιδευση.
Και μετα σκεφτομαι να παω αιγινητειο..ελπιζω ολα να πανε καλα...
αλλιως μετα σειρα εχουν οι ιδιωτικοι αν βρω προς Πειραια μερια,
να σαι καλα Αρτεμις για την συσταση, αν και μακρια....θα τον βαλω στην ατζεντα μου για παν ενδεχομενο.
 #114950  από Αρτεμις
 Παρ Φεβ 12, 2016 7:43 pm
Βασικά Νίκο δεν ξέρω καθόλου από Αθηνα. Από Κρήτη είμαι και ερχομαι Αθήνα για τους γιατρούς. Και στο Αιγινήτειο έχω ακούσει ότι είναι πολυ καλοί ! Καλή δύναμη σε όλους μας!!
 #114951  από billios
 Παρ Φεβ 12, 2016 9:10 pm
Καλως ηρθες,ευχομαι να εχεις καλη πορεια και να βαλεις σε μια σειρα πλεον τις αναγκες και τις προτεραιοτητες σου.
Ο ''καλος νευρολογος'' ειναι καθαρα υποκειμενικο,πανω κατω στο ιδιο μονοπατι βαδιζουν,κανε τη βολτα σου σε δυο- τρεις και αποφασισε με ηρεμια ποιος σου αρεσει,στην πορεια βεβαια μπορεις ανετα να τον αλλαξεις.
Ο Γεννηματας εχει επισης καλη ομαδα επισης.
 #114954  από Tita
 Παρ Φεβ 12, 2016 9:26 pm
Nίκο καλησπέρα,

Είμαι και εγώ Πειραιώτισα, και διάβασα την περιπέτεια σου. Ηρεμία και υπομονή και όλα εύχομαι να πάνε καλά. Και πάνω απ'όλα αισιοδοξία.

Εμένα προσωπικά με παρακολουθούν δύο γιατροί (μέχρι να βρω γιατρό είδαν πολλά τα μάτια μου από γιατρούς γεμάτους ασχετοσύνη που μπορούν άνετα να σε πάρουν στο λαιμό τους).

Κηλυντηρέας Κωσταντίνος και Δαλάκας Μαρίνος και οι δύο καθηγητές στο Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (το ότι είναι καθηγητές δεν μου λέει εμένα τίποτα) αλλά είναι καλοί γιατροί και το πιο σημαντικό είναι άνθρωποι.
Εάν θες στοιχεία επικοινωνίας πες μου.

Το γιατρό που θα διαλέξεις πρέπει να τον εμπιστεύεσαι και να τον θεωρείς δικό σου άνθρωπο.

Σου εύχομαι ότι καλύτερο, και όποιες απορίες έχεις που μπορούμε να σε βοηθήσουμε ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ.

Καλά να περνάς,
ΤΙΤΑ
 #114958  από Στάθης
 Σάβ Φεβ 13, 2016 11:56 am
Γεια σου Νίκο !

Βάλε ένα φρένο στις ώρες του κομπιούτερ, εμένα κάποτε ήρθε ασθενοφόρο και με πήρε από δωμάτιό μου γιατί προσπαθούσα να φτιάξω ένα Flash Animation για πολλές ώρες και έπαθα φαντασμαγορική υποτροπή από την ένταση της προσπάθειας....

Καλό να δίνουμε την ενέργειά μας εκεί που αξίζει, όπως στον γιό σου και στην "γιόγκα" σου και όχι τόσο σε αυτά τα κομπιούτερ που μας έχουν φάει την ψυχή.

Καλή επιτυχία στην εύρεση γιατρού, είναι σημαντικό να βρούμε δυνατή ψυχολογική υποστήριξη, γιατί από φαρμακευτική κράτα μικρό καλάθι έχουν παρενέργειες οπότε θέλουν προσοχή !

Καλή δύναμη Νίκο !