• Ταινίες που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπω την ζωή

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #114676  από Στάθης
 Σάβ Ιαν 23, 2016 11:33 am
Μερικές ταινίες που έχω δει, μου προκάλεσαν τόσο βαθιά ερωτήματα για την ζωή, που άλλαξαν τον τρόπο που την αντιλαμβάνομαι. Άλλες μου πρόσφεραν σοφία, κατάπληξη και ενθουσιασμό, ενώ άλλες μου προκάλεσαν φόβο και λύπη, το σίγουρο είναι ότι με επηρέασαν βαθιά, ακόμα και στο τρόπο που βλέπω την πάθησή μας, δημιουργώντας μου σκέψεις και ερωτήματα, γνώση και αυτογνωσία για την ζωή και τις προκλήσεις της.

Life Is Beautiful
Εικόνα

Η ταινία αυτή είναι και η αγαπημένη μου, τόσο δυνατή γιατί αποκαλύπτει τη δύναμη της αισιοδοξίας και της αντίληψης κατά τη διάρκεια πολύ σκοτεινών εποχών. Η ιστορία είναι απλή: Ένας πατέρας προσπαθεί να προφυλάξει το γιο και την οικογένειά του από τη φρίκη του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Μας διδάσκει πώς διατηρώντας το παιδί στην αθωότητά του, μπορεί να προστατευτεί από τα χειρότερα προβλήματα της ζωής, έτσι και εμείς με περίσσια αισιοδοξία, παραμυθένια παιχνιδιάρικα όνειρα ίσως μπορέσουμε να υπερβούμε τα προβλήματά μας. Η ζωή είναι ωραία.

The Matrix
Εικόνα

Η ταινία είναι μια αλληγορία για την έννοια της πνευματικής αφύπνισης. Ο Νέο ξυπνάει από το γεγονός ότι είναι υποδουλωμένος σε ένα ψεύτικο σύστημα, το matrix, όλη του τη ζωή. Καταπληκτική με κάθε έννοια, η ταινία αυτή έχει πολλά να προσφέρει, με τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο που κατανοούμε τον κόσμο στον οποίο ζούμε, που όσο περνάνε τα χρόνια, μοιάζει όλο και πιο κοντά σε ένα ψεύτικο "Matrix".

V for Vendetta
Εικόνα

Ένα έργο, βασισμένο στην τυραννία του συστήματος, κάτι που βιώνουμε όλο και πιο έντονα ακόμα και εδώ στην Ελλάδα. Τρομερή σκηνοθεσία, μουσική και μήνυμα για το πόσο πολύ παρά ποτέ χρειαζόμαστε μια ιδέα, την μεγάλη ιδέα της Ελευθερίας από τα δεσμά ... ακόμα και του εαυτού μας.

Εικόνα

Το ότι δεν έχουμε αφήσει τίποτα όρθιο στον πλανήτη μας, το σπίτι μας είναι πασιφανέστατο. Και γιατί; Για να ρουφάμε σαν βδέλλες τον ορυκτό πλούτο, να το πακετάρουμε και να τον πουλάμε. Δυνατό έργο, απίστευτη τεχνολογική σκηνοθεσία, χρώματα, μηνύματα αγάπης ακόμα και κατά του ρατσισμού. Μου άρεσε πολύ.

Προφανώς αυτή η λίστα είναι ένα τίποτα μπροστά στον όγκο των ταινιών που έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν τις σκέψεις μας, την οπτική μας για την ζωή. Δεν ανέφερα καν ντοκιμαντέρ, γιατί είναι άπειρα.

Ποιες είναι οι ταινίες ή ντοκιμαντέρ που έχουν επηρεάσει τη ζωή σας;
 #114678  από adrCy
 Σάβ Ιαν 23, 2016 12:38 pm
The theory of everything
Εικόνα

Είναι στην ουσία η ζωή του γνωστού φυσικού Stephen Hawking ο οποίος διαγνώστηκε, κατά τη διάρκεια των σπουδών του, με μια πολύ δύσκολη ασθένεια, την ALS. Παρόλα αυτά, δεν τα παρατάει και συνεχίζει να κάνει αυτό που του αρέσει χωρίς να τα βάζει κάτω, ενώ οι γιατροί του έδιναν 2-5 χρόνια ζωής. Χονδρικά, ζει με ALS τα τελευταία 50 χρόνια.
 #114679  από ΝΤΙΑΝΑ
 Σάβ Ιαν 23, 2016 12:51 pm
Ως μαθητρια και ως φοιτητρια δεν εχανα καμια νεα προβολη.Τις Τεταρτες μαλιστα που ειχαμε κινηματογραφικη λεσχη ειδα καθε κουλτουρα να φυγουμε ταινια που υπηρχε.Αγαπημενος ογαλλικος και ο αγγλικος κινηματογραφος και εξισου αγαπημενες οι ταινιες εποχης.Σιγουρα επηρεασαν τον τροπο σκεψης μου σε συνδυασμο με τα απειρα βιβλια που διαβασα απο μικρη.
Σ'αυτη τη φαση της ζωης μου ομως επιλεγω να βλεπω κωμωδιες γιατι εχω αναγκη το γελιο μεχρι δακρυων...
 #114685  από Στάθης
 Σάβ Ιαν 23, 2016 4:56 pm
ΝΤΙΑΝΑ, καμιά κωμωδία που σου έμεινε αξέχαστη;;

adrCy ο Stephen Hawking είναι φαινόμενο προς μελέτη ο ίδιος, ότι και να πούμε είναι λίγο...

Μόλις θυμήθηκα, το καλύτερο έργο όλων των εποχών πως είναι δυνατόν να το ξεχάσω.

The Intouchables (Άθικτοι)
Εικόνα

Κανένα σχόλιο, απλά δείτε το εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.
 #114687  από adrCy
 Σάβ Ιαν 23, 2016 6:56 pm
Στάθης έγραψε: The Intouchables (Άθικτοι)
+1
ό,τι καλύτερο
 #114690  από Κώστας
 Σάβ Ιαν 23, 2016 8:05 pm
Στάθης έγραψε:ΝΤΙΑΝΑ, καμιά κωμωδία που σου έμεινε αξέχαστη;;

adrCy ο Stephen Hawking είναι φαινόμενο προς μελέτη ο ίδιος, ότι και να πούμε είναι λίγο...

Μόλις θυμήθηκα, το καλύτερο έργο όλων των εποχών πως είναι δυνατόν να το ξεχάσω.

The Intouchables (Άθικτοι)
Εικόνα

Κανένα σχόλιο, απλά δείτε το εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Στάθη ένσταση!
Καλό το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η ταινεία να μην τα παρατάμε, αλλά για μένα δοσμένο με τελείως λανθασμένο τρόπο. Όταν κάποιος είναι δισεκατομυριούχος και έχει 100 ανθρώπους να τον φροντίζουν και δέκα ιδιωτικά τζετ για να πετάγεται μέχρι τις Άλπεις και να κάνει παραπέντε για να ξεσκάσει, δεν είναι δυνατόν να νοιώσει τι σημαίνει αναπηρία ακόμη κι΄ αν την βιώνει ο ίδιος. Ο συγκεκριμένος τύπος ούτε ανάγκη έχει να περάσει ΚΕΠΑ, ούτε ανάγκη έχει την πρόνοια του κράτους του. Ζει στον κόσμο του, τον οποίο όμως είναι σε θέση να διαμορφώνει ο ίδιος. Δεν προσπαθεί να μαζέψει λίγα Ευρώ για να πάρει ένα αμαξίδιο πρωτού περάσουν τα 4 χρόνια που το κράτος ορίζει. Τα σκάει και παίρνει δέκα σε διαφορετικά χρώματα κιόλας για να ταιριάζουν με το ντύσιμο του!
 #114692  από Στάθης
 Σάβ Ιαν 23, 2016 8:59 pm
Κώστας έγραψε: Στάθη ένσταση!
Καλό το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η ταινεία να μην τα παρατάμε, αλλά για μένα δοσμένο με τελείως λανθασμένο τρόπο. Όταν κάποιος είναι δισεκατομυριούχος και έχει 100 ανθρώπους να τον φροντίζουν και δέκα ιδιωτικά τζετ για να πετάγεται μέχρι τις Άλπεις και να κάνει παραπέντε για να ξεσκάσει, δεν είναι δυνατόν να νοιώσει τι σημαίνει αναπηρία ακόμη κι΄ αν την βιώνει ο ίδιος. Ο συγκεκριμένος τύπος ούτε ανάγκη έχει να περάσει ΚΕΠΑ, ούτε ανάγκη έχει την πρόνοια του κράτους του. Ζει στον κόσμο του, τον οποίο όμως είναι σε θέση να διαμορφώνει ο ίδιος. Δεν προσπαθεί να μαζέψει λίγα Ευρώ για να πάρει ένα αμαξίδιο πρωτού περάσουν τα 4 χρόνια που το κράτος ορίζει. Τα σκάει και παίρνει δέκα σε διαφορετικά χρώματα κιόλας για να ταιριάζουν με το ντύσιμο του!
Κώστα, ο μαύρος ήταν δισεκατομμυριούχος στην ψυχή, μετά από ειδική εκπαίδευση από την ζωή και ακολούθησε και ο "παραπληγικός"....
Έτσι και εμείς, εκπαιδευόμαστε διαρκώς.

Ας μην κρίνουμε τις ταινίας έτσι,
πες μας Κώστα και εσύ μια ταινία που κάπως σε βοήθησε με οποιονδήποτε τρόπο;
 #114709  από Κώστας
 Κυρ Ιαν 24, 2016 1:21 pm
Mία από τις σημαντικότερες σκηνoθετικές ιδέες που συγκλονίζουν (κατά την άποψή μου), ήταν η σκηνή από το έργο "Good morning Vietnam" και συγκεκριμένα η παρακάτω

Υσ. Ο έγχρωμος άραγε Στάθη, θα παρέμενε δισεκατομυριούχος στην ψυχή, αν καλούταν να φροντίσει ένα φτωχό και ασήμαντο ανάπηρο!
 #114716  από MARINA21
 Κυρ Ιαν 24, 2016 4:27 pm
Στάθη τη no 1 ταινία για μένα που με άγγιξε την ειπες ήδη.Life is beautiful ή La vita est bella με το Roberto Benini.Και τη μουσική της ταινίας όταν την ακούω νιώθω ακριβώς αυτά τα όμορφα και γλυκόπικρα αισιόδοξα συναισθήματα που ένιωσα όταν την είδα.Αλλά κ η Θεωρία των Πάντων άξιζε πολλά. Ο ίδιος ο Χοκινγκς είναι ενα μήνυμα αγωνιστικής ζωής εξάλλου. Δε μπορω να θυμηθω τώρα τιτλους απο άλλα έργα που έτυχε να δω μια φορά στη τηλεοραση και ενω μου άρεσαν δεν συγκρατησα τίτλο.Πάντως, ενω δεν το περίμενα και δεν είμαι φαν του Παπακαλιάτη, αξίζει να πάτε να δείτε το "Ένας άλλος κόσμος" όσοι δεν το είδατε ήδη! Και γελασα και εκλαψα και δεν ήθελα να φύγω όταν τελείωσε η προβολή...η Ελλάδα που ζούμε... Επίσης απο Ελληνικα πολύ με άγγιξε και η ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ...Α!θα ξεχνουσα τον ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ με τον Ρ. Γουιλιαμς και το ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ με τον Ράσελ Κροου