• Δεν πρέπει να εμβολιαστούν οι πάσχοντες από σκλήρυνση...

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #11376  από Biskoto10
 Δευ Νοέμ 09, 2009 1:45 am
ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Διευθύντρια του Νευρολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»

Οι νευρολογικοί ασθενείς

Για τους νευρολογικούς ασθενείς δεν υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές από την Παγκόσμια ή την Ευρωπαϊκή Νευρολογική Εταιρεία. Ωστόσο ασθενείς με μυασθένεια που είναι επιρρεπείς σε αναπνευστικές λοιμώξεις, πνευμονίες και γρίπη θα πρέπει να εμβολιαστούν όχι μόνο με το πανδημικό εμβόλιο αλλά και με το εμβόλιο έναντι της εποχικής γρίπης, καθώς και με αυτό του πνευμονιόκοκκου. Επίσης πρέπει να εμβολιαστούν ασθενείς που έχουν υποστεί σοβαρά αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.

Προβληματισμοί υπάρχουν για τους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση, οι οποίοι ακολουθούν ειδικές θεραπείες με ανοσοτροποιητικά φάρμακα. Οι ασθενείς αυτοί, οι οποίοι ακολουθούν θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, δεν πρέπει να στερηθούν του εμβολιασμού, αν αυτός απαιτείται, αλλά να χρησιμοποιήσουν εμβόλια με αδρανοποιημένους οργανισμούς. Προτείνω να εμβολιαστούν με το πανδημικό εμβόλιο όσοι πάσχοντες το επιθυμούν και ειδικότερα όσοι είναι άνω των 55 ετών και μένουν σε οίκους χρονίως πασχόντων ή οίκους ευγηρίας και αντιμετωπίζουν και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας (διαβήτη, αναπνευστικά κτλ.). Επίσης οι γυναίκες που πάσχουν από σκλήρυνση και βρίσκονται στο δεύτερο και στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους. Δεν πρέπει να εμβολιαστούν οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας που παίρνουν το φάρμακο tysabri, όσοι έχουν αλλεργία ειδικά στο αβγό και αυτοί που εμφανίζουν συχνά υποτροπές της νόσου. Επίσης δεν πρέπει να εμβολιαστούν ασθενείς στους οποίους η νόσος βρίσκεται σε έξαρση, διότι υπάρχει κίνδυνος να παρουσιάσουν σοβαρές επιπλοκές και να πυροδοτήσουν υποτροπές.

Ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο του κινητικού νευρώνα θα πρέπει να εμβολιαστούν έναντι της εποχικής γρίπης και με το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου και μόνο εφόσον παρουσιάσουν αναπνευστικές διαταραχές με το πανδημικό εμβόλιο.
 #11392  από mary_d_ath
 Δευ Νοέμ 09, 2009 10:50 pm
Εγώ πάντως δεν θα το κάνω το συγκεκριμένο, ας πάθω τη γρίπη των χοίρων!! Δε μ' ενδιαφέρει!! Είδα και το εξής βιντεάκι στο youtube και λιποψύχησα:

(ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Για καλό τα κάνουμε τα εμβόλια, σε κακό μας βγαίνουν!! Τι έφταιγε η κοπέλα, κ*λοφαρμακευτικές, κ*λοεμβόλια, κ*λογιατροί...
 #11399  από michaelz21789
 Τρί Νοέμ 10, 2009 4:23 am
Biskoto10 έγραψε:
Οι ασθενείς αυτοί, οι οποίοι ακολουθούν θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, δεν πρέπει να στερηθούν του εμβολιασμού, αν αυτός απαιτείται, αλλά να χρησιμοποιήσουν εμβόλια με αδρανοποιημένους οργανισμούς.

Αφου λεει το παραπανω γιατι μετα λεει οτι οι ασθενεις με tysabri δν πρεπει να το παρουν?? Αφου το tysabri ειναι μονοκλωνικα αντισωματα...
 #11454  από litsaM
 Τρί Νοέμ 10, 2009 4:35 pm
καλησπερα.εγω εχθες πηγα στο γιατρο μου και μου ειπε κανενα εμβολιο (απαγορευονται),μονο αν θελω του πνευμονιοκοκου.αυτο μου ειπε δεν υπαρχει προβλημα αν και δε το θεωρει απαραιτητο να το κανω.επισης μου ειπε για το χαπι μαρτιο 2010 και οσα ακουω για τις πολλες παρενεργειες ειναι μυθος ειπε.
 #11461  από manos81
 Τρί Νοέμ 10, 2009 7:38 pm
simera piga sto giatro mou kai mou eipe oti einai 2 xapia to ena tha vgei telos tou 2010 kai to alo to 2011..
tha ta perimenoume emeis...tha to sizitame ti akouei o kathe enas kai tha vgoun kapia stigmi...
 #11472  από Biskoto10
 Τετ Νοέμ 11, 2009 12:32 am
Aposperitis έγραψε:Πολύ ενδιαφέρουσα η δημισίευση της κυρίας Καραγεωργίου αλλά απο που είναι????
Απο το βημα, σορρυ ξεχασα να το βαλω, εχει και αλλες αποψεις
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 08/11/2009
 #11559  από Aposperitis
 Πέμ Νοέμ 12, 2009 7:04 pm
Σήμερα είχα ραντεβού στο νοσοκομείο και μου είπαν οτι καλύτερα να μην κάνω (κάνουμε) εμβόλιο γιατι, απο όσα άτομα εμβολιάστηκαν (αρκετά) εμφάνησαν υποτροπές MS....
Βεβαίως όλα αυτά αλλάζουν συνεχώς μου ανέφεραν.

Εγώ πάντως δεν θα το κάνω.

Δεν ξέρω κάτι άλλο....