• Ποσοστό με ορθοκυστικές διαταραχές;Να περάσω από επιτροπή;

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #113739  από Τάνια
 Τρί Νοέμ 10, 2015 10:19 pm
Με ορθοκυστικές διαταραχές , απώλεια σφιγκτήρα,παραισθησία, αίσθηση καύσου, κόπωση , περίεργη αίσθηση σε δεξιά πλευρά( σαν ρόμποκοπ νοιώθω) να πάω για προσδιορισμό ποσοστού ή δεν αξίζει;Τουλάχιστον να παίρνω τα φάρμακά μου με μικρότερο ποσοστό! Και ποια είναι τα δικαολογητικά ξέρει κανείς;Ποια η διαφορά ΚΕΠΑ , Πρόνοια, δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή;
 #113749  από ΑΝΔΡΕΑΣ
 Τετ Νοέμ 11, 2015 3:33 pm
Τάνια έγραψε:Με ορθοκυστικές διαταραχές , απώλεια σφιγκτήρα,παραισθησία, αίσθηση καύσου, κόπωση , περίεργη αίσθηση σε δεξιά πλευρά( σαν ρόμποκοπ νοιώθω) να πάω για προσδιορισμό ποσοστού ή δεν αξίζει;Τουλάχιστον να παίρνω τα φάρμακά μου με μικρότερο ποσοστό! Και ποια είναι τα δικαολογητικά ξέρει κανείς;Ποια η διαφορά ΚΕΠΑ , Πρόνοια, δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή;
http://www.kinisinet.gr/index.php/2012-04-16-05-00-08
 #113778  από maestro
 Κυρ Νοέμ 15, 2015 2:54 pm
Τάνια έγραψε:Με ορθοκυστικές διαταραχές , απώλεια σφιγκτήρα,παραισθησία, αίσθηση καύσου, κόπωση , περίεργη αίσθηση σε δεξιά πλευρά( σαν ρόμποκοπ νοιώθω) να πάω για προσδιορισμό ποσοστού ή δεν αξίζει;Τουλάχιστον να παίρνω τα φάρμακά μου με μικρότερο ποσοστό! Και ποια είναι τα δικαολογητικά ξέρει κανείς;Ποια η διαφορά ΚΕΠΑ , Πρόνοια, δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή;
Φυσικά να πας να κάνεις αίτηση να περάσεις από επιτροπή ΚΕΠΑ.
Θα σου προσδιορίσουν ποσοστό αναπηρίας το οποίο μάλλον θα είναι 67% και άνω.
Με τη χρήση της απόφασης, θα έχεις φορολογικές και άλλες ελαφρύνσεις.
Επίσης, εάν εργάζεσαι (ή έχεις εργασθεί παλιότερα) μπορείς στην αίτησή σου να συμπεριλάβεις το παραπληγικό επίδομα (παλιά λεγόταν εξωιδρυματικό). Σε περίπτωση που δεν εργάζεσαι, πάλι μπορείς να ΑΙΤΗΘΕΊς ΓΙΑ ΚΆΠΟΙΕς παροχές...
Αλλά, όλα αυτά θα τα πληροφορηθείς καλύτερα αν πας σε κάποιο ΚΕΠΑ και ρωτήσεις..
Καλή συνέχεια και όλα καλά!!

ΥΓ
Σχετικά με τα δικαιολογητικά που χρειάζεσαι..
Χρειάζεται γνωμάτευση νευρολόγου από Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, χρειάζονται πρόσφατες εξετάσεις (μαγνητικές κλπ), κάθε άλλη γνωμάτευση που να αναφέρει κάποια δυσκολία σου που δεν έχει συμπεριληφθεί στην γνωμάτευση του Νευρολόγου. ο νευρολόγος και αυτός με την σειρά του θα πρέπει να δει κάποιες εξετάσεις για να σου δώσει την γνωμάτευση...
Θέλει λίγο τρέξιμο...
Νομίζω στο μεγαλύτερο μέρος να σε κάλυψα, αλλά καλύτερες πληροφορίες θα σου δώσουν στα ΚΕΠΑ.
 #113811  από Τάνια
 Πέμ Νοέμ 19, 2015 9:47 pm
Σε ευχαριστώ !Θα τα κάνω όλα αυτά, αλλά με όσους μίλησα χωρίς να είναι ασθενείς βέβαια, μου έκανα την καρδιά περιβόλι λέγοντας ότι δε θα πάρω τίποτα αφού στέκομαι στα πόδια μου και δουλεύω!(είμαι δασκάλα-εκεί να δεις τρέξιμο, όταν με πιάνει και αφήνω 22 μαθητές μόνους για να πάω τουαλέτα!) Φυσικά θέλω να συνεχίσω να δουλεύω ,αλλά θα με εξηπηρετούσε να είχα κάποια ελαφρυντικά και οικονομικής φύσεως!