• ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #113373  από Κώστας
 Τετ Οκτ 14, 2015 6:30 pm
Νομίζω ότι το 100% αναπηρία που ισχυρίζεται η υπάλληλος, ισχύει για εισαγωγή ατελώς αυτοκινήτου χαρακτηρισμένου σαν αναπηρικό από 1650 κυβικά και πάνω και όχι για απαλλαγή τελών κυκλοφορίας. Επειδή δεν θα βγάλεις άκρη, κάνε εγγράφως το ερώτημά σου πρωτοκολλώντας το για να υποχρεωθούν να σου απαντήσουν επίσης εγγράφως και όχι προφορικά ερμηνεύοντας το νόμο κατά βούληση.
 #113380  από kely
 Τετ Οκτ 14, 2015 8:23 pm
Ναί το χαρτί απο τα κεπα είναι για ολο το 2016 . Αυτό ακριβώς μου είπαν απο το υπουργείο Κώστα . Να καταθέσω τα χαρτιά μου και αν μου απαντήσουν αρνητικά να προσφύγω στην επιτροπή επίλυσης διαφορών της εφορίας . Μα η εφορία θα μου λύσει την διαφορά αφου αυτή δεν το δέχεται .
Πιάστο αυγό και κούρεψετο δηλαδή.
 #113382  από Κώστας
 Τετ Οκτ 14, 2015 10:57 pm
Ας μας πει κάποιος δικηγόρος. Αν τελικά αποδειχθεί ότι η εφορεία λανθασμένα σε ταλαιπωρεί, προβλέπεται κάποιου είδους ηθική αποζημείωση για τον πολίτη; Δηλαδή μια δημόσια υπηρεσία μπορεί να αυθαιρετεί παρερμεινεύοντας τον νόμο χωρίς να έχει καμία κύρωση;
 #113385  από basilis361
 Πέμ Οκτ 15, 2015 2:10 pm
Κώστας έγραψε: Επειδή δεν θα βγάλεις άκρη, κάνε εγγράφως το ερώτημά σου πρωτοκολλώντας το για να υποχρεωθούν να σου απαντήσουν επίσης εγγράφως και όχι προφορικά ερμηνεύοντας το νόμο κατά βούληση.
λογω οτι υπαρχουν πολλοι καρεκλοκενταυροι δημοσιοι υπαληλοι ,που υπαρχουν μονο και μονο για να ταλαιπωρουν τον κοσμο με την ημιμαθεια τους και εγω οποτε μου λενε τα δικα τους ,τα οποια ξερω οτι δεν ισχυουν ,κανω αυτο που προτεινει ο Κωστας και φυσικα εκει "μαζευοντε" και εφαρμοζουν αυτο που λεει ο νομος και οχι αυτο που αυτοι θελουν...
 #113396  από kely
 Πέμ Οκτ 15, 2015 10:22 pm
Ναι βρε παιδιά ετσι έγινε. Μόλις πήγαμε στην προισταμένη και της είπαμε ότι απο το υπουργείο μας είπαν να ζητήσουμε γραπτώς την απάντηση τα μάζεψε και μας είπε να πάμε στις 10 Νοεμβρίου γιατί μαλλον θα έρθει διευκρινιστική εγκύκλιος.
Ο άνδρας μου επέμενε να καταθέσει τα χαρτιά για να προλάβουμε τις ημερομηνίες αλλά μας διαβεβαίωνε ότι θα προλάβουμε και κάτι τέτοια .
Δεν τους εμπιστεύομαι καθόλου έχει δίκιο ο basilis καρεκλοκένταυροι τα πλήρωσα πέρσι γιατί μου ζήταγαν βεβαίωση απο τα κεπα λες και δεν είχα απόφαση κεπα τώρα που είχα και την βεβαίωση ... τέλος πάντων.
Μέσα στην φουρτούνα που περνάμε με τα προβήματά μας δικαιούμαστε κάποια ψίχουλα είναι αδιανόητο να μας βγάζουν την ψυχή για αυτά.
 #113397  από dimos
 Πέμ Οκτ 15, 2015 10:33 pm
Κώστας έγραψε:Νομίζω ότι το 100% αναπηρία που ισχυρίζεται η υπάλληλος, ισχύει για εισαγωγή ατελώς αυτοκινήτου χαρακτηρισμένου σαν αναπηρικό από 1650 κυβικά και πάνω και όχι για απαλλαγή τελών κυκλοφορίας. Επειδή δεν θα βγάλεις άκρη, κάνε εγγράφως το ερώτημά σου πρωτοκολλώντας το για να υποχρεωθούν να σου απαντήσουν επίσης εγγράφως και όχι προφορικά ερμηνεύοντας το νόμο κατά βούληση.
με 100% στα κάτω άκρα που μιλάμε τώρα, παίρνεις και απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας για αυτοκίνητα μέχρι και 3650cc
με 80% πάλι αναπηρία στα κάτω άκρα παίρνεις απαλλαγή από τα τέλη μέχρι και 2650cc
παρ.9 άρθρ.2 Ν.3583/2007
 #113401  από kely
 Παρ Οκτ 16, 2015 11:53 am
Αυτό της δείχναμε αλλά η υπάλληλος ανένδοτη.
 #113422  από dimos
 Σάβ Οκτ 17, 2015 3:48 am
kely έγραψε:Αυτό της δείχναμε αλλά η υπάλληλος ανένδοτη.
Από εδώ που μιλάμε λίγο δύσκολα θα βγάλεις άκρη, γιατί κάτι μπορεί να μην ξέρουμε στην περίπτωσή σου. Οπότε εγώ στην θέση σου, πρώτον θα μιλούσα με τον προϊστάμενο στην εφορία, δεύτερον θα ζητούσα έγγραφη απάντηση από την εφορία κατόπιν έγγραφης αιτήσεώς μου και στο τέλος θα έπαιρνα τηλέφωνο, θα έστελνα και mail στην διοίκηση του υπουργείου μεταφορών και οικονομικών ή τέλος πάντων σε όποιον άλλο αρμόδιο φορέα.
 #115635  από tinajazz
 Τετ Μαρ 16, 2016 8:35 pm
να ρωτησω και εγω κατι γιατι με το συγκεκριμενο θεμα εχω μπερδευτει πολυ...
εχω στην κατοχη μου ενα αυτοκινητο 1000cc, δεν εχει ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΑΔΕΙΑ, εχω παρει ομως την μπλε καρτα σταθμευσης αμεα λογω του γιου μου που ειναι τωρα 18 ετων, εχει 80% αναπηρια , ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ Δ.Ν<30
Αν του γυρισω το αμαξι στο ονομα του θα εχω απαλλαγη απο τα τελη η οχι?
(να σημειωσω οτι εχω κανει δικαστικη συμπαρασταση με δικαστικο συμπαραστατη εμενα...)
 #115637  από Κώστας
 Τετ Μαρ 16, 2016 8:54 pm
Η απαλλαγή τελών απαιτεί το αυτοκίνητο να είναι στο όνομα του ατόμου με την αναπηρία.