• Τι δειχνουν οι εστιες?

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #112764  από anastasia2015
 Τρί Αύγ 25, 2015 10:05 pm
Καλησπερα σε ολους ευχομαι να σας βρισκω ολου καλα!ηθελα να ρωτησω σχετικα με τις εστιες και το τι ακριβως δειχνουν. Γνωριζει καποιος να μου απαντησει εαν οι εστιες απο μονες τους δηλωνουν ΣΚΠ?
 #112765  από basilis361
 Τετ Αύγ 26, 2015 2:06 pm
Αναστασια οι εστιες απο μονες τους ,δεν δειχνουν ΣΚΠ ..χρειαζεται να συνδιαστουν και με αλλες εξετασεις για να καταληξει καποιος οτι εχει ΣΚΠ..αυτο στο λεω σιγουρα ,εχοντας εμπειρια απο συγγενικο μου προσωπο ,που του βρηκαν εστιες στην μαγνητικη ,αλλα η οσφυοπαρακεντηση που εκανε ,οπως και η κλινικη του εικονα ,απεκλεισαν την ΣΚΠ..
 #112769  από anastasis
 Τετ Αύγ 26, 2015 7:24 pm
Καλησπερα Αναστασια. Απο μονες τους οι εστιες σιγουρα δεν μπορουν να μας πουν και πολλα. Σκεψου μονο οτι εαν βαζαμε στον μαγνητικο 100 υγιεις ανθρωπους ενα ποσοστο 8-10% θα ειχαν απομυελινωτικες εστιες. Στο λεω διοτι το εχω ψαξει αρκετα, αφου απο το 2004 εχω βρει σε τυχαιο ελεγχο που εκανα για αλλο λογο εστιες στον εγκεφαλο οι οποιες μαλιστα εχουν αυξηθει και εχουν περασει 11 χρονια που δεν εχω παθει ακομα κατι. Η παρακεντηση μου ηταν αρνητικη και δεν εχω ακομα καποιο συμπτωμα. Τωρα στο μελλον δεν ξερουμε τι θα γινει... :emojis-9: :emojis-9: :emojis-9: Να εισαι καλα! :emojis-1: :emojis-1:
 #112798  από anastasia2015
 Παρ Αύγ 28, 2015 8:38 pm
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!ακριβώς αυτό έχει συμβεί και με εμένα ολες οι υπόλοιπες εξετάσεις είναι καθαρές και η κλινική εικόνα καλή, οπότε μου είπε ο γιατρός ότι αποκλείουμε την ΣΚΠ. Ε τότε γιατί δημιουργήθηκαν??είναι φοβερό το τι συμβαίνει εκεί μέσα? Σας είπαν για συμπληρώματα η τι θα ηταν καλό να αποφύγετε?
 #112821  από petros
 Δευ Αύγ 31, 2015 11:27 am
Οι εστιες δειχνουν απομυελινωση. Απομυελινωση μπορει να συμβει για παρα πολλους λογους. Μια απο αυτους ειναι και Η ΣΚΠ.
Σημασια εχει η κλινικη εικονα και οχι οι εστιες.
Εχουν δικιο τα παιδια. Ενα ποσοστο υγειων ανθρωπων εχουν εστιες. Αλλοι εχουν ελαχιστες και εχουν κινητηκα θεματα. Αλλοι εχουν πολλες και η κλινικη εικονα ειναι καλη.
Μην ψαχνεις τοσο πως και γιατι δημιουργηθηκαν. Αυτο νομιζω ουτε οι γιατροι μπορουν να στο πουν. Αλλιων θα ειχε βρεθει και η θεραπεια.
Φροντιζε τον εαυτο σου οπως ολοι οφειλουμε, χαλαρωσε και ΑΝ καποια στιγμη σου συμβει κατι το αντιμετωπιζεις τοτε. Η γνωση ειναι δυναμη. Η υπερπληροφορηση- παραπληροφορηση δεν ειναι οτι καλυτερο.
Να εισαι καλα.